Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
op. 3 kg Gianduja Noisette Lait 35% Valrhona - mleczna czekolada z orzechami laskowymi - Blok czekoladowy
Gianduja Noisette Lait, to wyjątkowo aromatyczne połączenie najwyższej jakości mlecznej czekolady z prażonymi orzechami laskowymi. Produkt wytwarzany jest w postaci bloku czekoladowego, który można w prosty sposób dozować, po przez łamanie, kruszenie czy struganie. Doskonała baza do klasycznych kremów, musów, deserów, ganache, nadzień cukierniczych oraz lodów rzemieślniczych.
Opis produktu
Blok Gianduja, mleczna czekolada z orzechami laskowymi!
Gianduja Noisette Lait, to mleczna czekolada z orzechami laskowymi. Wyjątkowo aromatyczne połączenie najwyższej jakości mlecznej czekolady z wyselekcjonowanymi orzechami laskowymi. Produkt wytwarzany jest w postaci bloku czekoladowego, który można w prosty sposób dozować, po przez łamanie, kruszenie czy struganie. Mleczny blok czekoladowy z orzechami laskowymi pozwala na tworzenie wyjątkowych deserów, lodów oraz nadzień cukierniczych. Doskonale sprawdza się jako baza do klasycznych kremów, musów i ganache. Gianduia idealnie sprawdza się do nadziewania pralin, batonów oraz tabliczek czekolady. Idealnie dobrane proporcje składników i doskonale zrównoważony smak bloku pozwala na uzyskanie zawsze doskonałego efektu. Stosowanie gianduia pozwala również na zachowanie powtarzalności przepisów oraz stałej jakości wyrobów. Można ją również spożywać samodzielnie, jak najlepszą czekoladę z orzechami. Mleczna czekolada Gianduia charakteryzuje się kremowym smakiem i przyjemnym aromatem prażonych orzechów laskowych.
Gianduja wytwarzana jest z ziaren kakaowych oraz orzechów laskowych, które prażone są oddzielenie w określonych temperaturach. Następnie składniki są mieszane, mielone i konszowane w celu rozwinięcia pełni smaku i aromatu. Mielone orzechy laskowe pozwalają uzyskać charakterystyczną, wyjątkowo kremową konsystencję bloku czekoladowego. Gianduja składa się przynajmniej w jednej trzeciej z orzechów laskowych, cukru oraz masła kakaowego i ziaren kakao. W Unii Europejskiej produkty, które określane są terminem Gianduja muszą składać się z co najmniej 32% stałych składników kakao oraz zawierać 20-40% drobno zmielonych orzechów laskowych. Procentowa zawartość składników w bloku Gianduja definiuje jej bardziej czekoladowy, słodki lub orzechowy smak.
Blok czekoladowy Gianduja od Valrhona, szczegóły produktu:
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE | |
Nazwa handlowa | Gianduja Noisette Lait 35% |
Numer katalogowy | 6993 |
Rodzaj | mleczna czekolada z orzechami laskowymi (blok Gianduja) |
Zawartość kakao | 4% |
Zawartość orzechów | 35% |
Opakowanie | torba |
Masa netto | 3.0 kg |
Smak | zrównoważony, kremowy, przyjemne nuty prażonych orzechów laskowych |
Aromat | kremowy, prażone orzechy laskowe |
Barwa | intensywna, brązowa |
Płynność | średnia (3/5) |
Przeznaczenie | do cukiernictwa |
Zastosowanie | kremy, ganache, desery, musy, nadzienia cukiernicze, lody |
Forma | blok |
Producent | Valrhona |
Dystrybutor | Sempre Group |
Wyjątkowy skład mlecznej czekolady z orzechami laskowymi:
Składniki i alergeny: cukier, orzechy laskowe (35%), pełne mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, ziarna kakao, naturalny ekstrakt waniliowy; produkt zawiera mleko oraz orzechy laskowe, może zawierać śladowe ilości soi.
Produkt na bazie orzechów laskowych i kakao (minimalna zawartość orzechów laskowych 35%, minimalna zawartość kakao 4%).
Jak przechowywać blok Gianduja?
Warunki przechowywania: czekoladę z orzechami laskowymi należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności bloku w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 9 miesięcy od daty produkcji). Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.
Kompozycja i wartość odżywcza bloku czekoladowego Gianduja:
KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW GIANDUJA | |
SKŁADNIK GŁÓWNY | ZAWARTOŚĆ PROCENTOWA |
Cukier | 35.0 % |
Orzechy laskowe | 35.0 % |
Pełne mleko w proszku | 13.1 % |
Tłuszcz kakaowy | 12.3 % |
Ziarna kakaowe | 4.4 % |
Naturalny ekstrakt waniliowy | 0.2 % |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2380 kJ/572 kcal |
Tłuszcz | 39.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 13.0 g |
Węglowodany | 43.0 g |
w tym cukry | 42.0 g |
Białko | 9.3 g |
Błonnik | 4.3 g |
Sól | 0.12 g |
Możliwości zastosowania bloku Gianduja:
Główne zastosowania mlecznej czekolady z orzechami laskowymi, to kremy, ganache, musy oraz nadzienia cukiernicze. Aromatyczne połączenie kakao i prażonych orzechów laskowych doskonale sprawdzi się do produkcji kremowych lodów rzemieślniczych.
ZASTOSOWANIE BLOKU GIANDUJA | |
CUKIERNICTWO | |
nadziewanie, mieszanie, szprycowanie, nadawanie smaku | karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle, nadzienia do pralin i pozostałych wyrobów formowanych |
WYPIEKI I DESERY | |
nadawanie smaku | kremy, ganache, musy |
LODY | |
nadawanie smaku | lody rzemieślnicze |
Szczegóły produktu