op. 3 kg Gianduja Noisette Lait 35% Valrhona - mleczna czekolada z orzechami laskowymi - Blok czekoladowy

Indeks: VALRHONA27
Marka:
478,00 zł (23% VAT)
159,33 zł / 1 kg

388,62 zł netto

Produkt na zamówienie

help_outline Zapytaj o produkt

Opis produktu

Blok Gianduja, mleczna czekolada z orzechami laskowymi!

Gianduja Noisette Lait, to mleczna czekolada z orzechami laskowymi. Wyjątkowo aromatyczne połączenie najwyższej jakości mlecznej czekolady z wyselekcjonowanymi orzechami laskowymi. Produkt wytwarzany jest w postaci bloku czekoladowego, który można w prosty sposób dozować, po przez łamanie, kruszenie czy struganie. Mleczny blok czekoladowy z orzechami laskowymi pozwala na tworzenie wyjątkowych deserów, lodów oraz nadzień cukierniczych. Doskonale sprawdza się jako baza do klasycznych kremów, musów i ganache. Gianduia idealnie sprawdza się do nadziewania pralin, batonów oraz tabliczek czekolady. Idealnie dobrane proporcje składników i doskonale zrównoważony smak bloku pozwala na uzyskanie zawsze doskonałego efektu. Stosowanie gianduia pozwala również na zachowanie powtarzalności przepisów oraz stałej jakości wyrobów. Można ją również spożywać samodzielnie, jak najlepszą czekoladę z orzechami. Mleczna czekolada Gianduia charakteryzuje się kremowym smakiem i przyjemnym aromatem prażonych orzechów laskowych.

Gianduja wytwarzana jest z ziaren kakaowych oraz orzechów laskowych, które prażone są oddzielenie w określonych temperaturach. Następnie składniki są mieszane, mielone i konszowane w celu rozwinięcia pełni smaku i aromatu. Mielone orzechy laskowe pozwalają uzyskać charakterystyczną, wyjątkowo kremową konsystencję bloku czekoladowego. Gianduja składa się przynajmniej w jednej trzeciej z orzechów laskowych, cukru oraz masła kakaowego i ziaren kakao. W Unii Europejskiej produkty, które określane są terminem Gianduja muszą składać się z co najmniej 32% stałych składników kakao oraz zawierać 20-40% drobno zmielonych orzechów laskowych. Procentowa zawartość składników w bloku Gianduja definiuje jej bardziej czekoladowy, słodki lub orzechowy smak.

Blok czekoladowy Gianduja od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Gianduja Noisette Lait 35%
Numer katalogowy 6993
Rodzaj mleczna czekolada z orzechami laskowymi (blok Gianduja)
Zawartość kakao 4%
Zawartość orzechów 35%
Opakowanie torba
Masa netto 3.0 kg
Smak zrównoważony, kremowy, przyjemne nuty prażonych orzechów laskowych
Aromat kremowy, prażone orzechy laskowe
Barwa intensywna, brązowa
Płynność średnia (3/5)
Przeznaczenie do cukiernictwa
Zastosowanie kremy, ganache, desery, musy, nadzienia cukiernicze, lody
Forma blok
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład mlecznej czekolady z orzechami laskowymi:

Składniki i alergeny: cukier, orzechy laskowe (35%), pełne mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, ziarna kakao, naturalny ekstrakt waniliowy; produkt zawiera mleko oraz orzechy laskowe, może zawierać śladowe ilości soi.

Produkt na bazie orzechów laskowych i kakao (minimalna zawartość orzechów laskowych 35%, minimalna zawartość kakao 4%).

Jak przechowywać blok Gianduja?

Warunki przechowywania: czekoladę z orzechami laskowymi należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności bloku w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 9 miesięcy od daty produkcji). Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza bloku czekoladowego Gianduja:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW GIANDUJA
SKŁADNIK GŁÓWNY ZAWARTOŚĆ PROCENTOWA
Cukier 35.0 %
Orzechy laskowe 35.0 %
Pełne mleko w proszku 13.1 %
Tłuszcz kakaowy 12.3 %
Ziarna kakaowe 4.4 %
Naturalny ekstrakt waniliowy 0.2 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2380 kJ/572 kcal
Tłuszcz 39.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 13.0 g
Węglowodany 43.0 g
w tym cukry 42.0 g
Białko  9.3 g
Błonnik 4.3 g
Sól 0.12 g

Możliwości zastosowania bloku Gianduja:

Główne zastosowania mlecznej czekolady z orzechami laskowymi, to kremy, ganache, musy oraz nadzienia cukiernicze. Aromatyczne połączenie kakao i prażonych orzechów laskowych doskonale sprawdzi się do produkcji kremowych lodów rzemieślniczych.

ZASTOSOWANIE BLOKU GIANDUJA
CUKIERNICTWO
nadziewanie, mieszanie, szprycowanie, nadawanie smaku karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle, nadzienia do pralin i pozostałych wyrobów formowanych
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku kremy, ganache, musy
LODY
nadawanie smaku lody rzemieślnicze

Szczegóły produktu