1kg Czekolada MLECZNA Ivory Coast 35% 771 Lubeca:
Opis:czekolada mleczna niemieckiego producenta wyprodukowana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej.
Czekolada o statusie kuwertury (zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%), co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje to kuwerturze połysk,
łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu).
Produkowana w postaci kaletek, pastylek ułatwiających pracę z czekoladą.
Czekolada ma wyczuwalne nuty wanilii, mleka i karmelu.
Składniki: cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, masa kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, ekstrakt waniliowy.
Może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych i innych orzechów.
Skład: 35% kakao, 36% masło kakaowe
Płynność: 2/5
Opakowanie: 1 kg (produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 10 kg)
Zastosowanie: nadzienia, praliny, dekoracje, fondue, fontanny czekoladowe
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (15-18°C/06% RH); w szczelnie zamkniętym opakowaniu;
chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Kod produktu: 771
Temperatura rozpuszczania: 45°C
Temperatura krystalizacji: 27°C
Temperatura do pracy: 28,5 - 32°C
POBIERZ NASZE E-booki
- "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
- "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią.