• Babbi Day

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

półprodukt w proszku do produkcji lodów czekoladowych bez dodatku cukru
  • półprodukt w proszku do produkcji lodów czekoladowych bez dodatku cukru
  • intensywny smak i barwa ciemnej czekolady bez dodatku cukru

1.8 kg PUROFONDENTE ZERO 12108328 PERNIGOTTI kompletna baza do lodów czekoladowych bez dodatku cukru

PERNIGOTTI217

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów bez dodatku cukru. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
8 242,82 zł Do 102,24 zł
255,60 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

PUROFONDENTE ZERO - wyjątkowy produkt, który pozwala na szybkie i bezproblemowe wyprodukowanie intensywnie czekoladowych lodów bez dodatku cukru. Kompletna mieszanka z dodatkiem substancji intensywnie słodzących przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną. Produkt należy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera (przygotowanie na ciepło).

Baza pozwala na przygotowanie lodów czekoladowych o intensywnym smaku oraz barwie bez dodatku cukru. Słodki smak lodów pochodzi z zastosowania bezpiecznych substancji słodzących w doskonale dobranych proporcjach, co gwarantuje czysty słodki smak bez obcych posmaków (które są charakterystyczne dla substancji intensywnie słodzących). Dodatkowo lody czekoladowe nie zawierają glutenu oraz są przyjaznym produktem dla wegan i wegetarian. Intensywnie czekoladowy smak doskonale będzie pasował z owocowymi pastami do przekładania, na przykład variegato o smaku kwaśnej wiśni.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Ważne informacje: półprodukt w postaci proszku do produkcji lodów czekoladowych metodą tradycyjną (przeznaczony do użytku profesjonalnego); produkt bez dodatku cukru, zawiera tylko naturalnie występujące cukry; zawiera substancje intensywnie słodzące (maltitol, erytrytol, sorbitol oraz glikozydy stewiolowe); przeznaczony do przygotowywania na ciepło z dodatkiem gorącej wody - w celu uzyskania większej spójności mieszanki zaleca się używanie miksera do mieszania bazy z płynem.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: substancje słodzące (maltitol, erytrytol, sorbitol), odtłuszczone kakao w proszku, maltodekstryna, masło kakaowe w proszku, błonnik roślinny (inulina), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego (E410), hydroksypropylometyloceluloza (E464), guma ksantanowa (E415), naturalny aromat, sól, substancje słodzące: glikozydy stewiolowe (E960); całkowita zawartość kakao 36.5%; może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje oraz ich pochodne; produkt bezglutenowy; produkt bez dodatku cukru, mleka oraz ich pochodnych*.

*z uwagi na obecność substancji intensywnie słodzących, nadmierne spożycie lodów wyprodukowanych na bazie purofondente zero może wywołać efekt przeczyszczający.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PRZYGOTOWANIE NA CIEPŁO)
GORĄCA WODA 2400 ml
BAZA 1800 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1270/305 kJ/kcal
Tłuszcz 12.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 7.2 g
Węglowodany 58.0 g
w tym cukry 0.7 g
Białko 6.4 g
Sól 0.37 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE < 5.000 jtk/g
PLEŚNIE  < 100 jtk/g
DROŻDŻE < 100 jtk/g
ENTEROBAKTERIE  < 100 jtk/g
STAPHYLOCOCCUS AUREUS < 20 jtk/g
SALMONELLA nieobecna w 25 g

Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia w żywności.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

PERNIGOTTI%20(8).png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI217

Opis

NUMER KATALOGOWY
12108328
NAZWA HANDLOWA
PUROFONDENTE ZERO SENZA ZUCCHERI AGGIUNTI
MASA NETTO
1.8 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
14.4 kg (8 x 1.8 kg)
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA DO LODÓW
AROMAT
INTENSYWNY | KAKAOWY | CIEMNEJ CZEKOLADY
SMAK
CIEMNA CZEKOLADA
BARWA
INTENSYWNA | CIEMNA | BRĄZOWA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W GORĄCEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
PRODUKCJA TRADYCYJNA
ZASTOSOWANIE
PRODUKCJA LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
DOZOWANIE
1.8 kg (baza) + 2.4 l (gorąca woda)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
GUSTI DEL CIOCCOLATO | GELATO AL GUSTO DI CIOCCOLATO
SERIA PRODUKTOWA
KOMPLETNE MIESZANKI DO LODÓW
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SEMPRE292

Marka: SEMPRE

1 kg NIEBIESKA GUMA BALONOWA 110001 SEMPRE bez cukru (sacharozy) koncentrat spożywczy w proszku na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.  Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g

Cena 498,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL42

Marka: COMPRITAL

1.25 kg SOLEADA P082A SPEEDY CLASSIC COMPRITAL kompletna mieszanka w proszku do lodów owocowych - tropikalna

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 80,28 zł Cena podstawowa 84,50 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL19

Marka: COMPRITAL

1.25 kg MELA VERDE CON PEZZI P247 SPEEDY CLASSIC COMPRITAL kompletna mieszanka do lodów z kawałkami owoców - zielone jabłko

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 88,50 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: COMPRITAL152

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg GIUBILEO CIOCCOLATO B214A COMPRITAL baza do naturalnych lodów czekoladowych o intensywnym smaku

Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Cena 112,60 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI317

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL FRUTTI ROSSI 12091209 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak czerwone owoce

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 176,55 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL172

Marka: COMPRITAL

1.25 kg PERA CON PEZZI P294 SPEEDY CLASSIC COMPRITAL kompletna mieszanka do lodów z kawałkami owoców - gruszka

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 86,38 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE