półprodukt w proszku do produkcji lodów czekoladowych bez dodatku cukru
  • półprodukt w proszku do produkcji lodów czekoladowych bez dodatku cukru
  • intensywny smak i barwa ciemnej czekolady bez dodatku cukru

1.8 kg PUROFONDENTE ZERO 12108328 PERNIGOTTI kompletna baza do lodów czekoladowych bez dodatku cukru

PERNIGOTTI217

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów bez dodatku cukru. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
8 328,32 zł Do 138,24 zł
345,60 zł
Brutto

192,00 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

PUROFONDENTE ZERO - wyjątkowy produkt, który pozwala na szybkie i bezproblemowe wyprodukowanie intensywnie czekoladowych lodów bez dodatku cukru. Kompletna mieszanka z dodatkiem substancji intensywnie słodzących przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną. Produkt należy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera (przygotowanie na ciepło).

Baza pozwala na przygotowanie lodów czekoladowych o intensywnym smaku oraz barwie bez dodatku cukru. Słodki smak lodów pochodzi z zastosowania bezpiecznych substancji słodzących w doskonale dobranych proporcjach, co gwarantuje czysty słodki smak bez obcych posmaków (które są charakterystyczne dla substancji intensywnie słodzących). Dodatkowo lody czekoladowe nie zawierają glutenu oraz są przyjaznym produktem dla wegan i wegetarian. Intensywnie czekoladowy smak doskonale będzie pasował z owocowymi pastami do przekładania, na przykład variegato o smaku kwaśnej wiśni.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Ważne informacje: półprodukt w postaci proszku do produkcji lodów czekoladowych metodą tradycyjną (przeznaczony do użytku profesjonalnego); produkt bez dodatku cukru, zawiera tylko naturalnie występujące cukry; zawiera substancje intensywnie słodzące (maltitol, erytrytol, sorbitol oraz glikozydy stewiolowe); przeznaczony do przygotowywania na ciepło z dodatkiem gorącej wody - w celu uzyskania większej spójności mieszanki zaleca się używanie miksera do mieszania bazy z płynem.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: substancje słodzące (maltitol, erytrytol, sorbitol), odtłuszczone kakao w proszku, maltodekstryna, masło kakaowe w proszku, błonnik roślinny (inulina), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego (E410), hydroksypropylometyloceluloza (E464), guma ksantanowa (E415), naturalny aromat, sól, substancje słodzące: glikozydy stewiolowe (E960); całkowita zawartość kakao 36.5%; może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje oraz ich pochodne; produkt bezglutenowy; produkt bez dodatku cukru, mleka oraz ich pochodnych*.

*z uwagi na obecność substancji intensywnie słodzących, nadmierne spożycie lodów wyprodukowanych na bazie purofondente zero może wywołać efekt przeczyszczający.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PRZYGOTOWANIE NA CIEPŁO)
GORĄCA WODA 2400 ml
BAZA 1800 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1270/305 kJ/kcal
Tłuszcz 12.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 7.2 g
Węglowodany 58.0 g
w tym cukry 0.7 g
Białko 6.4 g
Sól 0.37 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE < 5.000 jtk/g
PLEŚNIE  < 100 jtk/g
DROŻDŻE < 100 jtk/g
ENTEROBAKTERIE  < 100 jtk/g
STAPHYLOCOCCUS AUREUS < 20 jtk/g
SALMONELLA nieobecna w 25 g

Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia w żywności.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

PERNIGOTTI%20(8).png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI217

Opis

NUMER KATALOGOWY
12108328
NAZWA HANDLOWA
PUROFONDENTE ZERO SENZA ZUCCHERI AGGIUNTI
MASA NETTO
1.8 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
14.4 kg (8 x 1.8 kg)
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA DO LODÓW
AROMAT
INTENSYWNY | KAKAOWY | CIEMNEJ CZEKOLADY
SMAK
CIEMNA CZEKOLADA
BARWA
INTENSYWNA | CIEMNA | BRĄZOWA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W GORĄCEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
PRODUKCJA LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
ZASTOSOWANIE
PRODUKCJA TRADYCYJNA
DOZOWANIE
1.8 kg (baza) + 2.4 l (gorąca woda)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
GUSTI DEL CIOCCOLATO | GELATO AL GUSTO DI CIOCCOLATO
SERIA PRODUKTOWA
KOMPLETNE MIESZANKI DO LODÓW
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI60

Marka: PERNIGOTTI

1.8 kg PUROFONDENTE EXTRANERO 12093771 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów czekoladowych

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 270,18 zł Cena podstawowa 284,40 zł

150,10 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI134

Marka: PERNIGOTTI

1.9 kg PUROFONDENTE FAST 12093781 PERNIGOTTI kompletna baza do klasycznych lodów czekoladowych

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 252,70 zł

133,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI147

Marka: PERNIGOTTI

1.6 kg PUROBIANCO 12093761 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów o smaku białej czekolady

Kompletna mieszanka do produkcji kremowych lodów o smaku białej czekolady. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 281,60 zł

176,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI191

Marka: PERNIGOTTI

1.6 kg BASE GUSTO CARAMELLO AL BURRO SALATO 12091098 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów o smaku karmelowym

Kompletna baza do produkcji aromatycznych lodów karmelowych o kremowej konsystencji. Przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do produkcji lodów włoskich w automatach. 

Cena 192,00 zł

120,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: BABBI209

Marka: BABBI

3 kg VARIEGATO CRANBERRY B-FREE 12671 BABBI żurawinowa pasta do przekładania bez dodatku cukru

Żurawinowa pasta variegato z kawałkami owoców - doskonały smak bez dodatku cukru - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 303,00 zł

101,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE292

Marka: SEMPRE

op. 1 kg NIEBIESKA GUMA BALONOWA 110001 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.  Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g

Cena 401,00 zł

401,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE290

Marka: SEMPRE

op. 1 kg RÓŻOWA GUMA BALONOWA 110002 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 201,00 zł

201,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE289

Marka: SEMPRE

op. 1 kg WANILIA 110005 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 201,00 zł

201,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU