
Indeks: PERNIGOTTI169
Marka: PERNIGOTTI
3,5kg VARIEGATO AMARENA pasta do przekładania kwaśna wiśnia 12095034 Pernigotti
111,00 zł / 1 kg
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów bez dodatku cukru. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
PUROFONDENTE ZERO - wyjątkowy produkt, który pozwala na szybkie i bezproblemowe wyprodukowanie intensywnie czekoladowych lodów bez dodatku cukru. Kompletna mieszanka z dodatkiem substancji intensywnie słodzących przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną. Produkt należy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera (przygotowanie na ciepło).
Baza pozwala na przygotowanie lodów czekoladowych o intensywnym smaku oraz barwie bez dodatku cukru. Słodki smak lodów pochodzi z zastosowania bezpiecznych substancji słodzących w doskonale dobranych proporcjach, co gwarantuje czysty słodki smak bez obcych posmaków (które są charakterystyczne dla substancji intensywnie słodzących). Dodatkowo lody czekoladowe nie zawierają glutenu oraz są przyjaznym produktem dla wegan i wegetarian. Intensywnie czekoladowy smak doskonale będzie pasował z owocowymi pastami do przekładania, na przykład variegato o smaku kwaśnej wiśni.
Ważne informacje: półprodukt w postaci proszku do produkcji lodów czekoladowych metodą tradycyjną (przeznaczony do użytku profesjonalnego); produkt bez dodatku cukru, zawiera tylko naturalnie występujące cukry; zawiera substancje intensywnie słodzące (maltitol, erytrytol, sorbitol oraz glikozydy stewiolowe); przeznaczony do przygotowywania na ciepło z dodatkiem gorącej wody - w celu uzyskania większej spójności mieszanki zaleca się używanie miksera do mieszania bazy z płynem.
Składniki: substancje słodzące (maltitol, erytrytol, sorbitol), odtłuszczone kakao w proszku, maltodekstryna, masło kakaowe w proszku, błonnik roślinny (inulina), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego (E410), hydroksypropylometyloceluloza (E464), guma ksantanowa (E415), naturalny aromat, sól, substancje słodzące: glikozydy stewiolowe (E960); całkowita zawartość kakao 36.5%; może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje oraz ich pochodne; produkt bezglutenowy; produkt bez dodatku cukru, mleka oraz ich pochodnych*.
*z uwagi na obecność substancji intensywnie słodzących, nadmierne spożycie lodów wyprodukowanych na bazie purofondente zero może wywołać efekt przeczyszczający.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PRZYGOTOWANIE NA CIEPŁO) | |
GORĄCA WODA | 2400 ml |
BAZA | 1800 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1270/305 kJ/kcal |
Tłuszcz | 12.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.2 g |
Węglowodany | 58.0 g |
w tym cukry | 0.7 g |
Białko | 6.4 g |
Sól | 0.37 g |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE | < 5.000 jtk/g |
PLEŚNIE | < 100 jtk/g |
DROŻDŻE | < 100 jtk/g |
ENTEROBAKTERIE | < 100 jtk/g |
STAPHYLOCOCCUS AUREUS | < 20 jtk/g |
SALMONELLA | nieobecna w 25 g |
Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia w żywności.
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Indeks: PERNIGOTTI169
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI60
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: PERNIGOTTI134
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: PERNIGOTTI147
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji kremowych lodów o smaku białej czekolady. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: PERNIGOTTI191
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna baza do produkcji aromatycznych lodów karmelowych o kremowej konsystencji. Przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do produkcji lodów włoskich w automatach.
Indeks: BABBI209
Marka: BABBI
Żurawinowa pasta variegato z kawałkami owoców - doskonały smak bez dodatku cukru - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: SEMPRE292
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych. Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g
Indeks: SEMPRE290
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE289
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów bez dodatku cukru. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.