op. 3 kg Cocco Comprital - pasta kokosowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. PC025C
Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.
Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa do sporządzania wyśmienitych lodów rzemieślniczych o smaku kokosowym. Produkt w postaci proszku przeznaczony do mieszania z mlekiem w odpowiednich proporcjach.
Opis produktu
![]()
Fruttapronta, to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów rzemieślniczych. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem lub wodą. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.
Fruttapronta Cocco, to doskonale zbilansowana mieszanka w proszku przeznaczona do produkcji lodów mlecznych o smaku kokosowym. Gotowy do użycia półprodukt w proszku z wysoką zawartością wiórków kokosowych. Przeznaczona do mieszania z mlekiem w odpowiednich proporcjach. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.
![]()
![]()
Fruttapronta Cocco przeznaczona jest do sporządzania mlecznych lodów rzemieślniczych o smaku kokosowym. Kompletna mieszanka bazowa w postaci dobrze rozpuszczalnego proszku przeznaczonego do mieszania z mlekiem w odpowiednich proporcjach. Jedno opakowanie mieszanki - 1.3 kg - należy wymieszać z 3 litrami pełnego mleka.
![]()
![]()
Składniki: cukier, wiórki kokosowe (15.4%), dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, syrop glukozowy, mleko kokosowe (4%), pełne mleko w proszku, emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), tłuszcz roślinny (palmowy), substancje zagęszczające: guma tara (E417), karboksymetyloceluloza sodowa (E466), błonnik roślinny, maltodekstryna, białka mleka, aromaty.
Alergeny: produkt może zawierać soję, jaja, migdały, pistacje, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
![]()
![]()
| Mleko pełne | 3.0 l |
| Fruttapronta Cocco | 1.3 kg |
![]()
![]()
![]()
| Wartość energetyczna | 1801 kJ / 428 kcal |
| Tłuszcz | 15.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 13.0 g |
| Węglowodany | 68.0 g |
| w tym cukry | 63.0 g |
| Białko | 4.4 g |
| Sól | 0.20 g |
![]()
![]()
![]()
| Nazwa handlowa | Fruttapronta Cocco |
| Numer katalogowy | 12106009 / 12106009A |
| Rodzaj | kompletna mieszanka bazowa do lodów rzemieślniczych |
| Smak | kokos, kokosowy |
| Barwa | biała |
| Forma | proszek |
| Opakowanie | torba |
| Masa netto | 1.3 kg |
| Opakowanie zbiorcze | 10.4 kg = 1.3 kg x 8 op. |
| Seria produktowa | Fruttapronta |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | lody rzemieślnicze o smaku kokosowym |
| Produkt | bezglutenowy |
| Producent | Maestri Gelatieri Italiani |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | Wyprodukowane we Włoszech |
![]()
![]()
![]()
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy dokładnie zamknąć opakowanie. Produkt podlega dozowaniu zależnie od zastosowania.
Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu