Gotowa mieszanka do mlecznych lodów kokosowych:

Fruttapronta, to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów rzemieślniczych. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem lub wodą. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.
Fruttapronta Cocco, to doskonale zbilansowana mieszanka w proszku przeznaczona do produkcji lodów mlecznych o smaku kokosowym. Gotowy do użycia półprodukt w proszku z wysoką zawartością wiórków kokosowych. Przeznaczona do mieszania z mlekiem w odpowiednich proporcjach. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.

Zastosowanie mieszanki bazowej:

Fruttapronta Cocco przeznaczona jest do sporządzania mlecznych lodów rzemieślniczych o smaku kokosowym. Kompletna mieszanka bazowa w postaci dobrze rozpuszczalnego proszku przeznaczonego do mieszania z mlekiem w odpowiednich proporcjach. Jedno opakowanie mieszanki - 1.3 kg - należy wymieszać z 3 litrami pełnego mleka.

Skład mieszanki do lodów kokosowych:

Składniki: cukier, wiórki kokosowe (15.4%), dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, syrop glukozowy, mleko kokosowe (4%), pełne mleko w proszku, emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), tłuszcz roślinny (palmowy), substancje zagęszczające: guma tara (E417), karboksymetyloceluloza sodowa (E466), błonnik roślinny, maltodekstryna, białka mleka, aromaty.
Alergeny: produkt może zawierać soję, jaja, migdały, pistacje, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Dozowanie mieszanki do lodów kokosowych:

Mleko pełne |
3.0 l |
Fruttapronta Cocco |
1.3 kg |


Wartość odżywcza bazy do lodów kokosowych:

Wartość energetyczna |
1801 kJ / 428 kcal |
Tłuszcz |
15.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
13.0 g |
Węglowodany |
68.0 g |
w tym cukry |
63.0 g |
Białko |
4.4 g |
Sól |
0.20 g |


Baza do lodów kokosowych, szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa |
Fruttapronta Cocco |
Numer katalogowy |
12106009 / 12106009A |
Rodzaj |
kompletna mieszanka bazowa do lodów rzemieślniczych |
Smak |
kokos, kokosowy |
Barwa |
biała |
Forma |
proszek |
Opakowanie |
torba |
Masa netto |
1.3 kg |
Opakowanie zbiorcze |
10.4 kg = 1.3 kg x 8 op. |
Seria produktowa |
Fruttapronta |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
lody rzemieślnicze o smaku kokosowym |
Produkt |
bezglutenowy |
Producent |
Maestri Gelatieri Italiani |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
Wyprodukowane we Włoszech |


Warunki przechowywania produktu i informacje dodatkowe:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy dokładnie zamknąć opakowanie. Produkt podlega dozowaniu zależnie od zastosowania.
Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.




