op. 1.3 kg Fruttapronta Cocco - 12106009 Pernigotti - mieszanka bazowa do mlecznych lodów kokosowych - półprodukt w proszku

Indeks: PERNIGOTTI333
Marka:

Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa do sporządzania wyśmienitych lodów rzemieślniczych o smaku kokosowym. Produkt w postaci proszku przeznaczony do mieszania z mlekiem w odpowiednich proporcjach. 

120,90 zł (8% VAT)
93,00 zł / 1 kg

111,94 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Gotowa mieszanka do mlecznych lodów kokosowych:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Fruttapronta, to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów rzemieślniczych. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem lub wodą. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.

Fruttapronta Cocco, to doskonale zbilansowana mieszanka w proszku przeznaczona do produkcji lodów mlecznych o smaku kokosowym. Gotowy do użycia półprodukt w proszku z wysoką zawartością wiórków kokosowych. Przeznaczona do mieszania z mlekiem w odpowiednich proporcjach. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. 

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Zastosowanie mieszanki bazowej:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Fruttapronta Cocco przeznaczona jest do sporządzania mlecznych lodów rzemieślniczych o smaku kokosowym. Kompletna mieszanka bazowa w postaci dobrze rozpuszczalnego proszku przeznaczonego do mieszania z mlekiem w odpowiednich proporcjach. Jedno opakowanie mieszanki - 1.3 kg - należy wymieszać z 3 litrami pełnego mleka. 

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Skład mieszanki do lodów kokosowych:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: cukier, wiórki kokosowe (15.4%), dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, syrop glukozowy, mleko kokosowe (4%), pełne mleko w proszku, emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), tłuszcz roślinny (palmowy), substancje zagęszczające: guma tara (E417), karboksymetyloceluloza sodowa (E466), błonnik roślinny, maltodekstryna, białka mleka, aromaty.

Alergeny: produkt może zawierać soję, jaja, migdały, pistacje, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Dozowanie mieszanki do lodów kokosowych:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Mleko pełne 3.0 l
Fruttapronta Cocco 1.3 kg

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Wartość odżywcza bazy do lodów kokosowych:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Wartość energetyczna 1801 kJ / 428 kcal
Tłuszcz 15.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 13.0 g
Węglowodany 68.0 g
w tym cukry 63.0 g
Białko 4.4 g
Sól 0.20 g

Baza do lodów kokosowych, szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Fruttapronta Cocco
Numer katalogowy 12106009 / 12106009A
Rodzaj kompletna mieszanka bazowa do lodów rzemieślniczych 
Smak kokos, kokosowy
Barwa biała
Forma proszek
Opakowanie torba
Masa netto 1.3 kg
Opakowanie zbiorcze 10.4 kg = 1.3 kg x 8 op. 
Seria produktowa Fruttapronta
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie lody rzemieślnicze o smaku kokosowym
Produkt bezglutenowy
Producent Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowane we Włoszech

Warunki przechowywania produktu i informacje dodatkowe:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy dokładnie zamknąć opakowanie. Produkt podlega dozowaniu zależnie od zastosowania.

Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.

Szczegóły produktu