1.9 kg PUROFONDENTE FAST 12093781 PERNIGOTTI kompletna baza do klasycznych lodów czekoladowych

Indeks: PERNIGOTTI134
Marka:

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

252,70 zł (23% VAT)
133,00 zł / 1 kg

205,45 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

PUROFONDENTE FAST - wyjątkowy produkt, który pozwala na szybkie i bezproblemowe wyprodukowanie intensywnie czekoladowych lodów. Kompletna mieszanka przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną. Produkt należy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera (przygotowanie na ciepło). Baza pozwala na przygotowanie lodów czekoladowych o intensywnym smaku oraz barwie. Dodatkowo lody czekoladowe nie zawierają glutenu oraz są przyjaznym produktem dla wegan i wegetarian. Intensywnie czekoladowy smak doskonale będzie pasował z owocowymi pastami do przekładania, na przykład variegato o smaku kwaśnej wiśni. (półprodukt w proszku o smaku gorzkiej czekolady do przygotowania lodów rzemieślniczych). Kompletna baza doskonale sprawdzi się do produkcji sorbetów o intensywnym i czystym smaku ciemnej czekolady - lody charakteryzują się intensywnym smakiem oraz głęboką barwą.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Ważne informacje: półprodukt w postaci proszku do produkcji lodów czekoladowych metodą tradycyjną (przeznaczony do użytku profesjonalnego); przeznaczony do przygotowywania na ciepło z dodatkiem gorącej wody - w celu uzyskania większej spójności mieszanki zaleca się używanie miksera do mieszania bazy z płynem; produkt bez dodatku mleka oraz jego pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: cukier, kakao w proszku, dekstroza, masło kakaowe w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, suszony syrop glukozowy, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i sacharozy (E473), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), substancje zagęszczające: guma tara (E417), hydroksypropylometyloceluloza (E464), guma ksantanowa (E415), aromaty; całkowita zawartość wyrobów czekoladowych - 37.3%; produkt bezglutenowy; może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje, pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu; produkt należy nabierać przy użyciu czystych i suchych narzędzi.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PRZYGOTOWANIE NA CIEPŁO)
GORĄCA WODA 2100 ml
BAZA 1900 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1809/431 kJ/kcal
Tłuszcz 15.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9.4 g
Węglowodany 64.0 g
w tym cukry 59.0 g
Białko 5.7 g
Sól 0.24 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE < 5.000 jtk/g
PLEŚNIE  < 100 jtk/g
DROŻDŻE < 100 jtk/g
ENTEROBAKTERIE  < 100 jtk/g
STAPHYLOCOCCUS AUREUS < 20 jtk/g
SALMONELLA nieobecna w 25 g

Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia w żywności.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

PERNIGOTTI%20(8).png

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
12093781
NAZWA HANDLOWA
PUROFONDENTE FAST
MASA NETTO
1.9 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
15.2 kg (8 x 1.9 kg)
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA DO LODÓW
AROMAT
INTENSYWNY | KAKAOWY | CIEMNEJ CZEKOLADY
SMAK
CIEMNA CZEKOLADA
BARWA
INTENSYWNA | CIEMNA | BRĄZOWA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W GORĄCEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
PRODUKCJA TRADYCYJNA
DOZOWANIE
1.9 kg (baza) + 2.1 l (gorąca woda)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
GUSTI DEL CIOCCOLATO | GELATO AL GUSTO DI CIOCCOLATO
SERIA PRODUKTOWA
KOMPLETNE MIESZANKI DO LODÓW