Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

  • Deser wegański na talerzu

kompletna mieszanka do produkcji lodów rzemieślniczych o intensywnym smaku czekolady
  • kompletna mieszanka do produkcji lodów rzemieślniczych o intensywnym smaku czekolady
  • kompletna mieszanka do produkcji lodów rzemieślniczych o intensywnym smaku czekolady

1.9 kg PUROFONDENTE FAST 12093781 PERNIGOTTI kompletna baza do klasycznych lodów czekoladowych

PERNIGOTTI134

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

186,77 zł
Brutto
Ilość
W MAGAZYNIE

Opis

PUROFONDENTE FAST - wyjątkowy produkt, który pozwala na szybkie i bezproblemowe wyprodukowanie intensywnie czekoladowych lodów. Kompletna mieszanka przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną. Produkt należy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera (przygotowanie na ciepło). Baza pozwala na przygotowanie lodów czekoladowych o intensywnym smaku oraz barwie. Dodatkowo lody czekoladowe nie zawierają glutenu oraz są przyjaznym produktem dla wegan i wegetarian. Intensywnie czekoladowy smak doskonale będzie pasował z owocowymi pastami do przekładania, na przykład variegato o smaku kwaśnej wiśni. (półprodukt w proszku o smaku gorzkiej czekolady do przygotowania lodów rzemieślniczych). Kompletna baza doskonale sprawdzi się do produkcji sorbetów o intensywnym i czystym smaku ciemnej czekolady - lody charakteryzują się intensywnym smakiem oraz głęboką barwą.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Ważne informacje: półprodukt w postaci proszku do produkcji lodów czekoladowych metodą tradycyjną (przeznaczony do użytku profesjonalnego); przeznaczony do przygotowywania na ciepło z dodatkiem gorącej wody - w celu uzyskania większej spójności mieszanki zaleca się używanie miksera do mieszania bazy z płynem; produkt bez dodatku mleka oraz jego pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: cukier, kakao w proszku, dekstroza, masło kakaowe w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, suszony syrop glukozowy, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i sacharozy (E473), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), substancje zagęszczające: guma tara (E417), hydroksypropylometyloceluloza (E464), guma ksantanowa (E415), aromaty; całkowita zawartość wyrobów czekoladowych - 37.3%; produkt bezglutenowy; może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje, pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu; produkt należy nabierać przy użyciu czystych i suchych narzędzi.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PRZYGOTOWANIE NA CIEPŁO)
GORĄCA WODA 2100 ml
BAZA 1900 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1809/431 kJ/kcal
Tłuszcz 15.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9.4 g
Węglowodany 64.0 g
w tym cukry 59.0 g
Białko 5.7 g
Sól 0.24 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE < 5.000 jtk/g
PLEŚNIE  < 100 jtk/g
DROŻDŻE < 100 jtk/g
ENTEROBAKTERIE  < 100 jtk/g
STAPHYLOCOCCUS AUREUS < 20 jtk/g
SALMONELLA nieobecna w 25 g

Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia w żywności.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

PERNIGOTTI%20(8).png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI134
37 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12093781
NAZWA HANDLOWA
PUROFONDENTE FAST
MASA NETTO
1.9 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
15.2 kg (8 x 1.9 kg)
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA DO LODÓW
AROMAT
INTENSYWNY | KAKAOWY | CIEMNEJ CZEKOLADY
SMAK
CIEMNA CZEKOLADA
BARWA
INTENSYWNA | CIEMNA | BRĄZOWA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W GORĄCEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
PRODUKCJA TRADYCYJNA
DOZOWANIE
1.9 kg (baza) + 2.1 l (gorąca woda)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
GUSTI DEL CIOCCOLATO | GELATO AL GUSTO DI CIOCCOLATO
SERIA PRODUKTOWA
KOMPLETNE MIESZANKI DO LODÓW
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL19

Marka: COMPRITAL

1.25 kg MELA VERDE CON PEZZI P247 SPEEDY CLASSIC COMPRITAL kompletna mieszanka do lodów z kawałkami owoców - zielone jabłko

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 88,50 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: COMPRITAL152

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg GIUBILEO CIOCCOLATO B214A COMPRITAL baza do naturalnych lodów czekoladowych o intensywnym smaku

Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Cena 112,60 zł
Więcej
W MAGAZYNIE