GELAGEL FRUTTA - to seria zbilansowanych i gotowych do użycia baz owocowych w postaci pasty do produkcji sorbetów owocowych. Produkty z serii pozwalają na przygotowywanie lodów na patyku, gęstych napojów typu granita, koktajli owocowych, polew owocowych oraz deserów lodowych. Charakteryzują się wysoką zawartością owoców (kawałków / przecierów / owoców mrożonych). Słodzone cukrem trzcinowym, bez dodatku mleka i jego pochodnych (co pozwala na produkcję lodów wegańskich). Łatwe w użyciu - produkt wystarczy wymieszać z wodą w odpowiednich proporcjach. Gelagel frutta to produkty bezglutenowe, bez laktozy i przyjazne dla wegan.
ZASTOSOWANIE - LODY I SORBETY OWOCOWE / GRANITA / LODY NA PATYKU / KOKTAJLE / POLEWY OWOCOWE / DESERY LODOWE
GELAGEL TROPICAL PASSION - to zbilansowany produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku owoców tropikalnych - mango, różowa gujawa, marakuja, ananas.
SKŁADNIKI |
GELAGEL TROPICAL PASSION |
mrożone puree z mango (22.8%), mrożone puree z różowej gujawy (20.5%), cukier trzcinowy, mrożony miąższ marakui (15.9%), mrożone puree z ananasa (11.4%), syrop glukozowy, maltodekstryna, błonnik roślinny, substancje zagęszczające: pektyna (E440), guma tara (E417), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), aromaty, emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), naturalny aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), barwnik: karoten (E160a); produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, orzechów i pistacji. |
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU |
NAZWA PRODUKTU |
GELAGEL TROPICAL PASSION |
NUMER KATALOGOWY |
12091206 |
SERIA PRODUKTOWA |
GELAGEL FRUTTA |
MASA NETTO |
1.65 KG |
DOZOWANIE |
1.65 KG GELAGEL FRUTTA + 2.1 KG WODA |
OPAKOWANIE |
WIADERKO Z POKRYWĄ I FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
OPAKOWANIE ZBIORCZE |
6 X 1.65 KG = 9.9 KG - KARTON |
PRZEZNACZENIE |
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
ZASTOSOWANIE |
DO PRODUKCJI SORBETÓW / LODÓW NA PATYKU / GRANITY / KOKTAJLI / POLEW / DESERÓW |
RODZAJ |
PÓŁPRODUKT W PAŚCIE DO PRZYGOTOWYWANIA LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH |
SMAK |
OWOCE TROPIKALNE (MANGO / RÓŻOWA GUJAWA / MARAKUJA / ANANAS) |
WYPRODUKOWANO |
WE WŁOSZECH |
KONSYSTENCJA |
PASTA |
BARWA |
POMARAŃCZOWO-ŻÓŁTA |
FORMA |
GOTOWA MIESZANKA BAZOWA W POSTACI PASTY |
Ważne informacje: półprodukt w postaci pasty do produkcji sorbetów owocowych, lodów na patyku, granity, koktajli, polew i deserów - gotowa mieszanka na bazie owoców. Produkt profesjonalny przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktów należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1169/276 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.4 g |
Węglowodany |
65.0 g |
w tym cukry |
56.0 g |
Białko |
0.7 g |
Sól |
0.05 g |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI |
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.