op. 1.25 kg FRUTTAFRUTTA LIMONE CON PEZZI 11606 BABBI kompletna mieszanka do lodów cytrynowych z kawałkami owoców

Indeks: BABBI234
Marka:

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
8 109,25 zł Do 46,00 zł
115,00 zł (8% VAT)
92,00 zł / 1 kg

106,48 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 5 szt.

Opis produktu

MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą. Mieszanki można również stosować z dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie i usprawnienie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody charakteryzują się jednolitą i delikatną konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato i dodatkami dekoracyjnymi. Mieszanki do lodów owocowych można stosować w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania najlepszych efektów producent zaleca stosowanie ciepłej wody o temperaturze około 40°C. Kompletne mieszanki pozwalają na produkcję doskonałych sorbetów i lodów owocowych (metodą tradycyjną), a także miękkich lodów owocowych z automatu.

Gotowe mieszanki pakowane są w aluminiowe torby o masie 1.25 kg - opakowanie zbiorcze zawiera 8 opakowań po 1.25 kg i pakowane jest w karton - przy zakupie opakowania zbiorczego w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.

FRUTTAFRUTTA LIMONE CON PEZZI - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów i lodów cytrynowych z kawałkami skórki z cytryny. Produkt zawiera odwodniony sok owocowy, który zachowuje większość wartości odżywczych świeżego produktu. Lody przygotowane na bazie mieszanki mają wyjątkowo kremową konsystencję i odznaczają się wysoką stabilnością po umieszczeniu w witrynie.

MIESZANKA DO STOSOWANIA W PROCESIE NA ZIMNO (W TEMPERATURZE POKOJOWEJ).

Składniki: cukier, dekstroza, błonnik roślinny, skrobia z tapioki, substancja stabilizująca: sorbitol (E420), guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), suszony syrop glukozowy, odwodniony sok cytrynowy w proszku, skórka cytrynowa, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), mąka sojowa, olejek eteryczny cytrynowy; produkt może zawierać śladowe ilości jaj, mleka oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta). Do nakładania i dozowania produktu należy używać czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie (zabezpieczyć produkt przed działaniem czynników zewnętrznych).

RECEPTURA BAZOWA - DOZOWANIE
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 2500 g
FRUTTAFRUTTA 1250 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1524/360 kJ/kcal
Tłuszcz 0.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.5 g
Węglowodany 87.0 g
w tym cukry 70.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.04 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 78.4 %
TŁUSZCZ 0.0 %
CAŁKOWITA SUCHA MASA 98.3 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (13).png

MIESZANKI FRUTTAFRUTTA PRZEZNACZONE SĄ DO PRODUKCJI SORBETÓW I LODÓW OWOCOWYCH METODĄ TRADYCYJNĄ ORAZ MIĘKKICH LODÓW Z AUTOMATU, MOGĄ BYĆ RÓWNIEŻ STOSOWANE DO SPORZĄDZANIA NAPOJÓW I KOKTAJLI OWOCOWYCH.

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
1.16.06
NAZWA HANDLOWA
FRUTTAFRUTTA LIMONE CON PEZZI
MASA NETTO
1.25 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (8 x 1.25 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA DO SORBETÓW I LODÓW OWOCOWYCH
SMAK
CYTRYNA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW TRADYCYJNYCH | WEGAŃSKICH | LODÓW MIĘKKICH
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA SORBETÓW I LODÓW OWOCOWYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO
APLIKACJE
SORBETY | LODY | LODY MIĘKKIE | NAPOJE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (PRZED OTWARCIEM)
SERIA PRODUKTOWA
MISCELE COMPLETE ALLA FRUTTA - FRUTTAFRUTTA
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
VEGAN OK