Gotowa mieszanka do sorbetów mango z kawałkami owoców!

Miscele Complete - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów owocowych - FruttaFrutta. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą. Mieszanki można również stosować z dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie i usprawnienie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody charakteryzują się jednolitą i delikatną konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato i dodatkami dekoracyjnymi. Mieszanki do lodów owocowych można stosować w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania najlepszych efektów producent zaleca stosowanie ciepłej wody o temperaturze około 40°C. Kompletne mieszanki pozwalają na produkcję doskonałych sorbetów i lodów owocowych (metodą tradycyjną), a także miękkich lodów owocowych z automatu.

Gotowe mieszanki pakowane są w aluminiowe torby o masie 1.25 kg - opakowanie zbiorcze 10.0 kg zawiera 8 opakowań po 1.25 kg i pakowane jest w karton - przy zakupie opakowania zbiorczego w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.

FruttaFrutta Mango con pezzi - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów i lodów mango z kawałkami owoców. Produkt zawiera liofilizowane kawałki owoców mango oraz liofilizowany przecier z mango, które zachowują większość właściwości odżywczych świeżego produktu. Produkt nie zawiera dodatku tłuszczów roślinnych. Lody przygotowane na bazie mieszanki mają wyjątkowo kremową konsystencję i odznaczają się wysoką stabilnością po umieszczeniu w witrynie. Sorbet owocowy przygotowany zgodnie z recepturą zawiera co najmniej 25% ekwiwalentu owoców.
MIESZANKA DO STOSOWANIA W PROCESIE NA ZIMNO (W TEMPERATURZE POKOJOWEJ)!

Speed do lodów i sorbetów mango!

Składniki i alergeny: cukier, liofilizowane mango, dekstroza, liofilizowane puree z mango, substancje stabilizujące: sorbitol (E420), guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), barwniki: karoteny (E160a), ryboflawina (E101), emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), mąka sojowa, aromaty; produkt może zawierać śladowe ilości jaj, mleka oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta). Do nakładania i dozowania produktu należy używać czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie (zabezpieczyć produkt przed działaniem czynników zewnętrznych). Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.


Nr. 1 Receptura i dozowanie produktu |
Woda |
2500 g |
FruttaFrutta |
1250 g |

Nr. 2 Receptura i dozowanie produktu |
Woda |
2000 g |
Świeże lub mrożone owoce |
500 g |
FruttaFrutta |
1250 g |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1610/379 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.4 g |
Węglowodany |
93.0 g |
w tym cukry |
82.0 g |
Białko |
0.6 g |
Sól |
0.10 g |

Analiza produktu - skład procentowy |
Cukry |
90.3 % |
Tłuszcz |
0.0 % |
Całkowita sucha masa |
98.0 % |


Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Mieszanki FruttaFrutta od Babbi przeznaczone są do produkcji:

- sorbetów i lodów owocowych metodą tradycyjną,
- miękkich lodów z automatu,
- napojów i koktajli owocowych.
.png)

Mieszanka do szybkiej produkcji sorbetów i lodów owocowych o smaku mango!

Szczegóły produktu Frutta Frutta Mango con pezzi |
Smak |
Mango z kawałkami owoców |
Rodzaj |
kompletna mieszanka do sorbetów i lodów owocowych |
Nazwa handlowa |
FruttaFrutta Mango con pezzi |
Numer katalogowy |
1.15.49 |
Seria produktowa |
Miscele Complete alla Frutta - FruttaFrutta |
Masa netto |
1.25 kg |
Opakowanie zbiorcze |
10.0 kg = 8 x 1.25 kg (karton) |
Opakowanie |
torba aluminiowa |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
lody tradycyjne, miękkie lody z automatu |
Możliwości wykorzystania |
sorbety, lody, lody miękkie z automatu, napoje |
Proces |
na zimno (w temperaturze pokojowej) |
Forma |
mieszanka w proszku |
Certyfikaty |
produkt wegański, bezglutenowy, koszerny |
Producent |
Babbi |
Dystrybutor |
Sempre Group |





