2.5 kg BAZA LEMON 50 120798 SEMPRE mieszanka bazowa w proszku do sorbetów cytrynowych
Mieszanka bazowa w proszku do sporządzania aromatycznych sorbetów cytrynowych. Przygotowana na bazie naturalnych aromatów i soku z cytryny.
Mieszanka bazowa w proszku do sporządzania aromatycznych sorbetów cytrynowych. Przygotowana na bazie naturalnych aromatów i soku z cytryny.
Opis produktu
SUPERLEMON - to mieszanka w proszku na bazie naturalnych aromatów i soku z cytryny. Przeznaczona do stosowania jako kompletna baza owocowa (o smaku i aromacie cytrynowym). Produkt stanowi doskonałą podstawę dla sorbetów cytrusowych. Pozwala na uzyskanie stabilnych sorbetów o smarownej konsystencji i przyjemnym smaku. Zalecane dozowanie - 35 gramów bazy + 1 litr wody + 400 gramów cukru.
![]()
![]()
Składniki: dekstroza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), kwas winowy (E334), skrobia, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje stabilizujące: guma ksantanowa (E415), guma guar (E412), karagen (E407), naturalny aromat cytrynowy z innymi naturalnymi aromatami, sok z cytryny z proszku; może zawierać soję.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
![]()
![]()
| RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | |
| SUPERLEMON | 35 g |
| WODA | 1000 g |
| CUKIER | 400 g |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1529/365 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 4.8 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.6 g |
| Węglowodany | 56.0 g |
| w tym cukry | 46.0 g |
| w tym poliole | 0.0 g |
| Błonnik | 2.9 g |
| Białko | 0.0 g |
| Sól | 0.0 g |
![]()
![]()
![]()
![]()
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu