• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

kompletna mieszanka w proszku do produkcji sorbetów cytrynowych
  • kompletna mieszanka w proszku do produkcji sorbetów cytrynowych

1 kg SUPERLEMON P015B COMPRITAL mieszanka w proszku na bazie soku z cytryny do stosowania jako baza owocowa

COMPRITAL18

Mieszanka bazowa w proszku do sporządzania aromatycznych sorbetów cytrynowych. Przygotowana na bazie naturalnych aromatów i soku z cytryny.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
10 92,25 zł Do 48,55 zł
97,10 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

SUPERLEMON - to mieszanka w proszku na bazie naturalnych aromatów i soku z cytryny. Przeznaczona do stosowania jako kompletna baza owocowa (o smaku i aromacie cytrynowym). Produkt stanowi doskonałą podstawę dla sorbetów cytrusowych. Pozwala na uzyskanie stabilnych sorbetów o smarownej konsystencji i przyjemnym smaku. Zalecane dozowanie - 35 gramów bazy + 1 litr wody + 400 gramów cukru.

Składniki: dekstroza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), kwas winowy (E334), skrobia, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje stabilizujące: guma ksantanowa (E415), guma guar (E412), karagen (E407), naturalny aromat cytrynowy z innymi naturalnymi aromatami, sok z cytryny z proszku; może zawierać soję.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
SUPERLEMON 35 g
WODA 1000 g
CUKIER 400 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1529/365 kJ/kcal
Tłuszcz 4.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.6 g
Węglowodany 56.0 g
w tym cukry 46.0 g
w tym poliole 0.0 g
Błonnik 2.9 g
Białko 0.0 g
Sól 0.0 g

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.

Szczegóły produktu
COMPRITAL18
46 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
P015B
NAZWA HANDLOWA
SUPERLEMON
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 x 1.0 kg - 10.0 kg
RODZAJ
KOMPLETNA BAZA DO LODÓW OWOCOWYCH
SMAK
CYTRYNOWY
FORMA
PROSZEK
KONSYSTENCJA
SYPKA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA LODÓW OWOCOWYCH
DOZOWANIE
35.0 g superlemon + 1000 g woda + 400 g cukier
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
KONCENTRATY W PROSZKU
CERTYFIKATY
LACTOSE FREE
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
HALAL
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI316

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL TROPICAL PASSION 12091206 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak owoce tropikalne

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku owoców tropikalnych - mango, różowa gujawa, marakuja, ananas. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 183,15 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL02

Marka: COMPRITAL

2.5 kg PERFECTA B022 COMPRITAL baza stabilizująca o niskim dozowaniu - do lodów i sorbetów owocowych

Doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów. Baza o niskim dozowaniu gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja). 

Cena 196,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI235

Marka: BABBI

op. 1.25 kg LATTELATTE CIOCCOLATO 11487 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych o smaku czekoladowym

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku czekoladowym. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie czekoladowych, miękkich lodów z automatu. Mieszanka do stosowania w granitorze.

Cena 83,75 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: P%BABBI66(1)

Marka: BABBI

1kg BASE EASY 100 F 14829 BABBI baza do lodów mlecznych do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji)

PRODUKT Z TERMINEM 19/05/24 DO SPOŻYCIA Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka bez dodatku aromatów do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji).

Cena 70,00 zł Cena podstawowa 100,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 60,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU