CIOCCOLATO 130 - to mieszanka w proszku na bazie kakao (o obniżonej zawartości tłuszczu). Przeznaczona do sporządzania lodów czekoladowych - dodatek do bazy mlecznej pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady. Mieszanka doskonale sprawdzi się również do semifreddo oraz czekoladowych lodów wegańskich. Może być stosowana w procesie na zimno. Pozwala na uzyskanie lodów o intensywnej barwie i mocnym czekoladowym smaku. Zalecane dozowanie to 130 gramów mieszanki CIOCCOLATO 130 na 1000 mililitrów mieszanki bazowej (podstawowej).


Składniki: kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, dekstroza, aromaty; może zawierać śladowe ilości soi.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.


| RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE |
| CIOCCOLATO 130 |
130 g |
| MIESZANKA BAZOWA |
1000 g |


| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
| Wartość energetyczna |
1301/311 kJ/kcal |
| Tłuszcz |
9.3 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.7 g |
| Węglowodany |
25.0 g |
| w tym cukry |
15.0 g |
| w tym poliole |
0.0 g |
| Błonnik |
26.0 g |
| Białko |
19.0 g |
| Sól |
0.66 g |




Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.



