1.6 kg PUROBIANCO 12093761 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów o smaku białej czekolady

Indeks: PERNIGOTTI147
Marka:

Kompletna mieszanka do produkcji kremowych lodów o smaku białej czekolady. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

281,60 zł (23% VAT)
176,00 zł / 1 kg

228,94 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 7 szt.

Opis produktu

PUROBIANCO - kompletna baza do lodów o słodkim i aromatycznym smaku - typowym dla białej czekolady (zawiera 43% proszku z białej czekolady). Wyjątkowy produkt, który pozwala na szybkie i bezproblemowe wyprodukowanie kremowych i aromatycznych lodów czekoladowych. Mieszanka przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną - produkt należy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera (przygotowanie na ciepło). Baza pozwala na przygotowanie lodów o kremowym smaku i delikatnej barwie. Dodatkowo lody nie zawierają glutenu (oraz jego pochodnych). Delikatny słodki smak doskonale będzie komponował się z różnego rodzaju pastami variegato - do przekładania i dekorowania.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Ważne informacje: półprodukt w postaci proszku do produkcji lodów czekoladowych metodą tradycyjną (przeznaczony do użytku profesjonalnego); przeznaczony do przygotowywania na ciepło z dodatkiem gorącej wody - w celu uzyskania większej spójności mieszanki zaleca się używanie miksera do mieszania bazy z płynem.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: biała czekolada w proszku (43.7%) (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, mleko odtłuszczone w proszku), cukier, mleko odtłuszczone w proszku (12.7%), mleko pełne w proszku, dekstroza, suszony syrop glukozowy, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), estry kwasów tłuszczowych i sacharozy (E473), substancje zagęszczające: guma tara (E417), karboksymetyloceluloza (E466), włókna roślinne, aromaty, barwnik: karoten (E160a); produkt bezglutenowy; może zawierać soję, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje, pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu; produkt należy nabierać przy użyciu czystych i suchych narzędzi.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PRZYGOTOWANIE NA CIEPŁO)
GORĄCA WODA 2400 ml
BAZA 1600 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1925/458 kJ/kcal
Tłuszcz 16.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9.9 g
Węglowodany 67.0 g
w tym cukry 65.0 g
Białko 11.0 g
Sól 0.44 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE < 5.000 jtk/g
PLEŚNIE  < 100 jtk/g
DROŻDŻE < 100 jtk/g
ENTEROBAKTERIE  < 100 jtk/g
STAPHYLOCOCCUS AUREUS < 20 jtk/g
SALMONELLA nieobecna w 25 g

Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia w żywności.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
12093761
NAZWA HANDLOWA
PUROBIANCO
MASA NETTO
1.6 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12.8 kg (8 x 1.6 kg)
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA DO LODÓW
AROMAT
SŁODKI | KREMOWY
SMAK
BIAŁA CZEKOLADA
BARWA
KREMOWA | CHARAKTERYSTYCZNA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W GORĄCEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
PRODUKCJA TRADYCYJNA
DOZOWANIE
1.6 kg (baza) + 2.4 l (gorąca woda)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
GUSTI DEL CIOCCOLATO | GELATO AL GUSTO DI CIOCCOLATO
SERIA PRODUKTOWA
KOMPLETNE MIESZANKI DO LODÓW