Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania tradycyjnych deserów lodowych - "cassata siciliana", "ricotta stregata", "variegato con fichi caramellati".
RICOTTA MIX 400 - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania tradycyjnych deserów lodowych - "cassata siciliana", "ricotta stregata", "variegato con fichi caramellati". Gotowa mieszanka bazowa z wysoką zawartością sera ricotta (w proszku). Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość wyrobów. Do mieszanki należy dodać w odpowiednich proporcjach świeże pełne mleko (możliwość mieszania w procesie na zimno lub na ciepło). Mieszanka pozwala również na sporządzanie lodów o smaku sera ricotta, które doskonale komponują się z owocowymi pastami variegato - do przekładania i dekorowania.
Składniki: cukier, ricotta w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, olej kokosowy, suszony syrop glukozowy, dekstroza, białka mleka, śmietanka w proszku, emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje stabilizujące: mączka chleba świętojańskiego (E410), guma guar (E412), fosforan potasu (E340), aromaty, hydroksypropylofosforan diskrobiowy (skrobia modyfikowana) (E1442), sól; może zawierać śladowe ilości jaj, soi oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO)
MLEKO PEŁNE
2.5 kg
RICOTTA MIX 400
1.0 kg
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1900/450 kJ/kcal
Tłuszcz
11.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
5.2 g
Węglowodany
80.0 g
w tym cukry
68.0 g
Białko
7.8 g
Sól
0.12 g
DANE ANALITYCZNE
CUKRY
72.9 %
TŁUSZCZ
10.3 %
SUCHA MASA
99.0 %
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu
BABBI180
31 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
1.14.60
NAZWA HANDLOWA
RICOTTA MIX 400
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA BAZOWA DO LODÓW I DESERÓW RICOTTA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA DESERÓW I LODÓW RICOTTA
DOZOWANIE
1 kg bazy + 2.5 kg mleko
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Pasta do lodów inspirowana klasycznym deserem prosto z Sycylii. Kandyzowane owoce z nutą cynamonu, wanilii i migdałów to smak, który doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów czy semifreddo.
Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim ciastem - cassata siciliana.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).
Kompletna mieszanka do sporządzania lodów mlecznych oraz miękkich lodów z automatu o smaku słonego karmelu. Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa w postaci proszku. Przeznaczona do łączenia z mlekiem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.
Kompletna mieszanka do sporządzania lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Przeznaczona do łączenia z mlekiem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania tradycyjnych deserów lodowych - "cassata siciliana", "ricotta stregata", "variegato con fichi caramellati".