• Nowy
kompletna baza do produkcji lodów o smaku sera ricotta
  • kompletna baza do produkcji lodów o smaku sera ricotta
  • baza doskonale sprawdzi się do produkcji lodów o smaku klasycznego włoskiego ciasta - cassata siciliana

op. 1.5 kg BASE RICOTTA 12091060B PERNIGOTTI - kompletna baza do lodów o smaku sera ricotta

PERNIGOTTI352

Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim deserem - Cassata Siciliana.

193,50 zł
Brutto

129,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 8.00%

W magazynie: 8

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

BASE RICOTTA - to kompletna baza, która pozwala na przygotowanie wyśmienitych lodów o smaku sera ricotta. Doskonale sprawdzi się podczas tworzenia klasycznego smaku lodów inspirowanych tradycyjnym włoskim ciastem - Cassata SicilianaJest to półprodukt w proszku na bazie odwodnionego sera ricotta (28%), który wystarczy połączyć z wodą oraz cukrem w odpowiednich proporcjach (w procesie gorącym), aby uzyskać aromatyczne, kremowe i stabilne lody o charakterystycznym smaku. Lody charakteryzują się kremową konsystencją i doskonale łączą się z różnego rodzaju owocowymi pastami variegato - do przekładania i dekorowania.

Cassata Siciliana to tradycyjne włoskie ciasto wytwarzane na bazie słodzonej (prawdziwej) ricotty, ciasta biszkoptowego, lukru królewskiego i kandyzowanych owoców. Deser ten został oficjalnie uznany i umieszczony na liście tradycyjnych włoskich produktów spożywczych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: cukier, pełne mleko w proszku, mieszanka ricotta w proszku (15%) (bydlęca ricotta w proszku (serwatka z mleka bawolego, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330)), owca ricotta w proszku (serwatka z mleka owczego, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330)), dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, syrop glukozowy, śmietanka w proszku, maltodekstryna, emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), estry kwasów tłuszczowych i sacharozy (E473), sól, substancje zagęszczające: guma tara (E417), alginian sodu (E401), karboksymetyloceluloza (E466), hydroksypropylometyloceluloza (E464), włókna roślinne.

Alergeny: może zawierać soję, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje, pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO)
WODA 2500 ml
BASE RICOTTA 1500 g
Wskazówka: część wody w recepturze można zastąpić dodatkiem świeżego sera Ricotta.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1830 kJ / 435 kcal
Tłuszcz 13.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8.1 g
Węglowodany 68.0 g
w tym cukry 62.0 g
Białko 11.0 g
Sól 1.1 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE < 20.000 jtk/g
PLESNIE I DROŻDŻE < 100 jtk/g
ENTEROBAKTERIE < 100 jtk/g
STAPHYLOCOCCUS AUREUS < 20 jtk/g
SALMONELLA nieobecna w 25 g

 

Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia żywności.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI352
8 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091060B
NAZWA HANDLOWA
BASE RICOTTA
MASA NETTO
1.5 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
15 kg (10 x 1.5 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA BAZA DO LODÓW
AROMAT
CHARAKTERYSTYCZNY DLA SERA RICOTTA
SMAK
SER RICOTTA
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE NA GORĄCO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
1200 g baza + 2500 g woda + 300 g cukier
APLIKACJE
LODY O SMAKU CASSATA SICILIANA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
KOMPLETNE BAZY DO PRODUKCJI LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH
SERIA PRODUKTOWA
GUSTI CREME | PRODOTTI PRONTI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI60

Marka: PERNIGOTTI

1.8 kg PUROFONDENTE EXTRANERO 12093771 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów czekoladowych

favorite_border favorite

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 284,40 zł

158,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI134

Marka: PERNIGOTTI

1.9 kg PUROFONDENTE FAST 12093781 PERNIGOTTI kompletna baza do klasycznych lodów czekoladowych

favorite_border favorite

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 252,70 zł

133,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI147

Marka: PERNIGOTTI

1.6 kg PUROBIANCO 12093761 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów o smaku białej czekolady

favorite_border favorite

Kompletna mieszanka do produkcji kremowych lodów o smaku białej czekolady. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 281,60 zł

176,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI150

Marka: PERNIGOTTI

1.8 kg PUROFONDENTE SINGLE ORIGIN SANTO DOMINGO 12093751 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów czekoladowych

favorite_border favorite

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów (z kakao pochodzącego z Santo Domingo). Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 306,00 zł

170,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE