op. 1.65 kg GELAGEL PERA ITALIA 12091203 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak włoska gruszka
Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku gruszki. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych. Baza do produkcji lodów gruszkowych. Baza do sorbetów gruszkowych.
Opis produktu
Baza do sorbetów gruszkowych!
Baza do lodów włoska gruszka!
![]()
GELAGEL FRUTTA - to seria zbilansowanych i gotowych do użycia baz owocowych w postaci pasty do produkcji sorbetów owocowych. Produkty z serii pozwalają na przygotowywanie lodów na patyku, gęstych napojów typu granita, koktajli owocowych, polew owocowych oraz deserów lodowych. Charakteryzują się wysoką zawartością owoców (kawałków / przecierów / owoców mrożonych). Słodzone cukrem trzcinowym, bez dodatku mleka i jego pochodnych (co pozwala na produkcję lodów wegańskich). Łatwe w użyciu - produkt wystarczy wymieszać z wodą w odpowiednich proporcjach. Gelagel frutta to produkty bezglutenowe, bez laktozy i przyjazne dla wegan.
![]()
ZASTOSOWANIE - LODY I SORBETY OWOCOWE / GRANITA / LODY NA PATYKU / KOKTAJLE / POLEWY OWOCOWE / DESERY LODOWE
GELAGEL PERA ITALIA - to zbilansowany produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku gruszkowym
![]()
| SKŁADNIKI | |
| GELAGEL PERA ITALIA | mrożona pulpa gruszkowa (71.1%), cukier trzcinowy, syrop glukozowy, maltodekstryna, błonnik roślinny, substancje zagęszczające: pektyna (E440), guma tara (E417), aromaty, regulator kwasowości: kwas jabłkowy (E296), kwas cytrynowy (E330), emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); produkt może zawierać soję, mleko, jaja, pistacje i inne orzechy. |
![]()
| CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | ||
| NAZWA PRODUKTU | GELAGEL PERA ITALIA | |
| NUMER KATALOGOWY | 12091203 | |
| SERIA PRODUKTOWA | GELAGEL FRUTTA | |
| MASA NETTO | 1.65 KG | |
| DOZOWANIE | 1.65 KG GELAGEL FRUTTA + 2.1 KG WODA | |
| OPAKOWANIE | WIADERKO Z POKRYWĄ I FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA | |
| OPAKOWANIE ZBIORCZE | 6 X 1.65 KG = 9.9 KG - KARTON | |
| PRZEZNACZENIE | DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO | |
| ZASTOSOWANIE | DO PRODUKCJI SORBETÓW / LODÓW NA PATYKU / GRANITY / KOKTAJLI / POLEW / DESERÓW | |
| RODZAJ | PÓŁPRODUKT W PAŚCIE DO PRZYGOTOWYWANIA LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH | |
| SMAK | WŁOSKA GRUSZKA | |
| WYPRODUKOWANO | WE WŁOSZECH | |
| KONSYSTENCJA | PASTA | |
| BARWA | ŻÓŁTA | |
| FORMA | GOTOWA MIESZANKA BAZOWA W POSTACI PASTY | |
![]()
Ważne informacje: półprodukt w postaci pasty do produkcji sorbetów owocowych, lodów na patyku, granity, koktajli, polew i deserów - gotowa mieszanka na bazie owoców. Produkt profesjonalny przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktów należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1164/274 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 0.2 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
| Węglowodany | 67.0 g |
| w tym cukry | 57.0 g |
| Białko | 0.0 g |
| Sól | 0.75 g |
| TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI | |
![]()
![]()
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu