Produkt w proszku o intensywnym smaku śmietankowym - przeznaczony do nadawania smaku (do lodów i cukiernictwa). Rozpuszczalny zarówno na zimno jak i na ciepło.
RINFORZA GUSTO PANNA - to mieszanka w proszku na bazie dekstrozy o smaku śmietankowym. Przeznaczona do stosowania jako dodatek smakowy i aromatyczny do lodów i wyrobów cukierniczych. Niewielki dodatek (10-20 gramów na 1 litr) do mieszanki podstawowej pozwala na uzyskanie przyjemnego i naturalnego smaku śmietankowego. Koncentrat smaku śmietankowego w postaci proszku - łatwe dozowanie. Produkt doskonale rozpuszcza się zarówno na ciepło jak i na zimno.
Składniki: dekstroza, maltodekstryna, aromaty naturalne; może zawierać śladowe ilości soi.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
RINFORZA GUSTO PANNA
10-20 g
MIESZANKA BAZOWA
1000 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1535/367 kJ/kcal
Tłuszcz
0.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.0 g
Węglowodany
91.5 g
w tym cukry
84.6 g
w tym poliole
0.0 g
Błonnik
0.0 g
Białko
0.0 g
Sól
0.1 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
COMPRITAL05
17 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
P265
NAZWA HANDLOWA
RINFORZA GUSTO PANNA
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 x 1.0 kg - 10 kg
RODZAJ
MIESZANKA W PROSZKU DO LODÓW ŚMIETANKOWYCH
SMAK
ŚMIETANKOWY
FORMA
PROSZEK
KONSYSTENCJA
SYPKA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA GORĄCO
ZASTOSOWANIE
DODATEK DO LODÓW I CUKIERNICTWA
DOZOWANIE
20 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa o śmietankowym smaku - do produkcji lodów mlecznych. Pozwala uzyskać delikatne lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze.
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego serka mascarpone - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym dla serka smaku. Lody doskonale łączą się z czerwonymi i kwaśnymi owocami.
Aromat serka mascarpone w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Aromat kremu chantilly w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Sos toffi, to doskonały dodatek do słodkich potraw, lodów i deserów. Znakomicie podkreśla smak ciast, naleśników i sałatek owocowych. Aksamitna polewa o uniwersalnym zastosowaniu. Musisz spróbować!
Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Słodki sos deserowy - biała czekolada - dodatek smakowy i dekoracyjny. Doskonale sprawdzi się do deserów lodowych i gofrów z bitą śmietaną. Będzie również doskonałym uzupełnieniem napojów kawowych i słodkich potraw.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów świderków o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i gęste lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Produkt w proszku o intensywnym smaku śmietankowym - przeznaczony do nadawania smaku (do lodów i cukiernictwa). Rozpuszczalny zarówno na zimno jak i na ciepło.