• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

kompletna mieszanka do produkcji lodów rzemieślniczych o intensywnym smaku czekolady
  • kompletna mieszanka do produkcji lodów rzemieślniczych o intensywnym smaku czekolady
  • kompletna mieszanka do produkcji lodów rzemieślniczych o intensywnym smaku czekolady

1.8 kg PUROFONDENTE SINGLE ORIGIN SANTO DOMINGO 12093751 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów czekoladowych

PERNIGOTTI150

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów (z kakao pochodzącego z Santo Domingo). Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

226,80 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

PUROFONDENTE SINGLE ORIGIN SANTO DOMINGO - wyjątkowy produkt, który pozwala na szybkie i bezproblemowe wyprodukowanie intensywnie czekoladowych lodów (z kakao pochodzącego z Santo Domingo). Kompletna mieszanka przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną. Produkt należy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera (przygotowanie na ciepło). Baza pozwala na przygotowanie lodów czekoladowych o intensywnym smaku oraz barwie. Dodatkowo lody czekoladowe nie zawierają glutenu oraz są przyjaznym produktem dla wegan i wegetarian. Intensywnie czekoladowy smak doskonale będzie pasował z owocowymi pastami do przekładania, na przykład variegato o smaku kwaśnej wiśni. (półprodukt w proszku o smaku gorzkiej czekolady do przygotowania lodów rzemieślniczych). Kompletna baza doskonale sprawdzi się do produkcji sorbetów o intensywnym i czystym smaku ciemnej czekolady - lody charakteryzują się intensywnym smakiem oraz głęboką barwą.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Ważne informacje: półprodukt w proszku z kakao pochodzącym z Santo Domingo do produkcji lodów rzemieślniczych o smaku ciemnej czekolady (przeznaczony do użytku profesjonalnego); przeznaczony do przygotowywania na ciepło z dodatkiem gorącej wody - w celu uzyskania większej spójności mieszanki zaleca się używanie miksera do mieszania bazy z płynem; produkt bez dodatku mleka oraz jego pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: cukier, odtłuszczony proszek kakaowy z Santo Domingo (28.0%), dekstroza, masło kakaowe w proszku, suszony syrop glukozowy, substancje emulgujące: estry kwasów tłuszczowych i sacharozy (E473), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), substancje zagęszczające: guma tara (E417), hydroksypropylometyloceluloza (E464), guma ksantanowa (E415), aromaty; całkowita zawartość wyrobów kakaowych - 35.2%; produkt bezglutenowy; może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje, pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu; produkt należy nabierać przy użyciu czystych i suchych narzędzi.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PRZYGOTOWANIE NA CIEPŁO)
GORĄCA WODA 2200 ml
BAZA 1800 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1769/421 kJ/kcal
Tłuszcz 11.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6.9 g
Węglowodany 67.0 g
w tym cukry 62.0 g
Białko 7.0 g
Sól 0.1 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE < 5.000 jtk/g
PLEŚNIE  < 100 jtk/g
DROŻDŻE < 100 jtk/g
ENTEROBAKTERIE  < 100 jtk/g
STAPHYLOCOCCUS AUREUS < 20 jtk/g
SALMONELLA nieobecna w 25 g

Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia w żywności.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

PERNIGOTTI%20(8).png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI150
8 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12093751
NAZWA HANDLOWA
PUROFONDENTE MONORIGINE SANTO DOMINGO
MASA NETTO
1.8 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
14.4 kg (8 x 1.8 kg)
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA DO LODÓW
AROMAT
INTENSYWNY | KAKAOWY | CIEMNEJ CZEKOLADY
SMAK
CIEMNA CZEKOLADA
BARWA
INTENSYWNA | CIEMNA | BRĄZOWA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W GORĄCEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
PRODUKCJA TRADYCYJNA
DOZOWANIE
1.8 kg (baza) + 2.2 l (gorąca woda)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
KOMPLETNE MIESZANKI DO LODÓW
SERIA PRODUKTOWA
GUSTI DEL CIOCCOLATO | MONORIGINE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL42

Marka: COMPRITAL

1.25 kg SOLEADA P082A SPEEDY CLASSIC COMPRITAL kompletna mieszanka w proszku do lodów owocowych - tropikalna

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 80,28 zł Cena podstawowa 84,50 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI316

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL TROPICAL PASSION 12091206 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak owoce tropikalne

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku owoców tropikalnych - mango, różowa gujawa, marakuja, ananas. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 183,15 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI317

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL FRUTTI ROSSI 12091209 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak czerwone owoce

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 176,55 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE