Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
"Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe."
GIUBILEO CIOCCOLATO- to oparta na naturalnych składnikach doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji mlecznych lodów czekoladowych. Produkt z wysoką zawartością ciemnej czekolady i kakao w proszku. Nie zawiera tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do sporządzania lodów czekoladowych o kremowej konsystencji i intensywnych czystym smaku kakao. Lody z dodatkiem bazy charakteryzują się doskonałą stabilnością i odpornością na topnienie. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na ciepło (z zastosowaniem pasteryzatora lub ciepłej wody/mleka). Zalecane dozowanie produktu - 1000 g bazy Giubileo Cioccolato + 400 g cukru trzcinowego + 200 g cukru gronowego + 2400 ml ciepłego mleka.
Składniki: czekolada w proszku (38%) (kakao w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, masa kakaowa cukier (zawartość kakao minimum 92.2%)), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, nierafinowany cukier trzcinowy, fruktoza, białka mleka, substancja stabilizująca: mączka chleba świętojańskiego (E410); może zawierać soję; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
GIUBILEO CIOCCOLATO
200-250 g
CIEPŁE MLEKO
1000 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1648/394 kJ/kcal
Tłuszcz
13.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
8.0 g
Węglowodany
45.0 g
w tym cukry
38.0 g
w tym poliole
0.0 g
Błonnik
17.0 g
Białko
15.0 g
Sól
0.18 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
COMPRITAL152
12 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
B214A
NAZWA HANDLOWA
GIUBILEO CIOCCOLATO
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10.0 kg (10 x 1.0 kg) KARTON
RODZAJ
NATURALNA BAZA DO LODÓW CZEKOLADOWYCH
SMAK
CZEKOLADA | KAKAO
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
DO NATURALNYCH LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO (PASTERYZATOR LUB ZASTOSOWANIE CIEPŁEJ WODY/MLEKA)
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW CZEKOLADOWYCH
DOZOWANIE
1000 g baza + 400 g cukier trzcinowy + 200 g cukier gronowy + 2400 ml ciepłe mleko
DOZOWANIE
200-250 g/l ciepłego mleka
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Baza do lodów mlecznych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.