• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

pektyna przeznaczona do wyrobów o obniżonej zawartości cukru i wapnia
  • pektyna przeznaczona do wyrobów o obniżonej zawartości cukru i wapnia
  • doskonale sprawdzi się do galaretek owocowych
  • doskonale sprawdzi się do dżemów i marmolad owocowych

500 g PECTINA LOW SUGAR 38895 SOSA INGREDIENTS pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy

SOSA452

Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.

365,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Substancje pektynowe to naturalne składniki roślin i owoców, duże ilości substancji pektynowych znajdują się przede wszystkim w porzeczkach, agreście, owocach cytrusowych oraz jabłkach. Pektyna to uzyskiwana w warunkach przemysłowych preparat zawierający wyizolowane z surowca roślinnego rozpuszczalne w wodzie substancje pektynowe. Preparaty pektynowe stosowane są jako dodatki do żywności, ponieważ w odpowiednich warunkach posiadają zdolność tworzenia żeli. Pektyna jako substancja pochodzenia roślinnego jest najlepszym środkiem żelującym do produkcji dżemów i galaretek owocowych.

Pectina low sugar to pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu (AML) z dodatkiem wapnia - jest to substancja zagęszczająca oraz środek żelujący pochodzenia roślinnego przeznaczona przede wszystkim do wytwarzania produktów na bazie owoców. Jej dodatek procentowy, zależnie od oczekiwanego efektu technologicznego to od 0.5% do 1.5% (zależnie od receptury i oczekiwanej tekstury produktu końcowego). Polecana przede wszystkim do stosowania w dżemach, galaretkach oraz musach owocowych o niskiej zawartości cukru lub wapnia. Pektynę należy dodawać do masy z dodatkiem zakwaszającym (kwasu) intensywnie mieszając i doprowadzić do wrzenia, stosowanie pektyny nie wymaga dodatku cukru. Pektyna daje termoodwracalne w temperaturze od 40°C do 60°C żele.

Składniki: substancja zagęszczająca: pektyna amidowana (E440ii), sacharoza, substancja stabilizująca: siarczan wapnia (E516); produkt nie zawiera alergenów; produkt wegański.

DOZOWANIE
OGÓLNE MARMOLADY I DŻEMY GALARETKI MUSY
0.5% - 1.3% 0.5% - 0.8% 1.0% - 1.3% 1.0% - 1.3%

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, obcych zapachów oraz wilgoci.

Szczegóły produktu
SOSA452
1 Przedmiot

Opis

NUMER KATALOGOWY
58030019
NAZWA HANDLOWA
PECTINA LOW SUGAR
MASA NETTO
500 G
OPAKOWANIE
TUBA Z TWORZYWA Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
PEKTYNA Z DODATKIEM SACHAROZY I WAPNIA
KSZTAŁT
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO PRODUKTÓW OWOCOWYCH
ZASTOSOWANIE
DODATEK ZAGĘSZCZAJĄCY I ŻELUJĄCY
DOZOWANIE
0.5-1.3%
KOD PRODUKTU
38895
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
TEKSTURATORY
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA453

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu

Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.

Cena 258,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE