• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

pektyna wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia
  • pektyna wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia
  • pektyna wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia
  • pektyna wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia

500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu

SOSA453

Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.

258,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Substancje pektynowe to naturalne składniki roślin i owoców, duże ilości substancji pektynowych znajdują się przede wszystkim w porzeczkach, agreście, owocach cytrusowych oraz jabłkach. Pektyna to uzyskiwana w warunkach przemysłowych preparat zawierający wyizolowane z surowca roślinnego rozpuszczalne w wodzie substancje pektynowe. Preparaty pektynowe stosowane są jako dodatki do żywności, ponieważ w odpowiednich warunkach posiadają zdolność tworzenia żeli. Pektyna jako substancja pochodzenia roślinnego jest najlepszym środkiem żelującym do produkcji dżemów i galaretek owocowych.

Pectina 325 NH 95 to pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu (AML) z dodatkiem dekstrozy, która wykazuje właściwości zelujące w obecności wapnia. Jest to substancja zagęszczająca oraz środek żelujący pochodzenia roślinnego przeznaczona przede wszystkim do wytwarzania produktów na bazie owoców oraz produktów mlecznych (zawierających wapń). Jej dodatek procentowy, zależnie od oczekiwanego efektu technologicznego to od 0.5% do 1.5% (zależnie od receptury i oczekiwanej tekstury produktu końcowego). Polecana przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych (dżemy owocowe niskosłodzone lub z dodatkiem wapnia, żele owocowe niskosłodzone lub z dodatkiem wapnia). Pektynę należy dodawać do masy (w obecności wapnia) intensywnie mieszając i doprowadzić do wrzenia. Pektyna daje termoodwracalne w temperaturze od 40°C do 60°C żele.

Składniki: substancja zagęszczająca: pektyna nisko metoksyloamidowana (E440ii), dekstroza; produkt nie zawiera alergenów; produkt wegański.

DOZOWANIE
OGÓLNE MARMOLADY I DŻEMY GALARETKI I MUSY
0.5% - 1.5% 0.5% - 1.0% 1.0% - 1.5%

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, obcych zapachów oraz wilgoci.

Szczegóły produktu
SOSA453
4 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
58030026
NAZWA HANDLOWA
PECTINA 325 NH 95
MASA NETTO
500 G
OPAKOWANIE
TUBA Z TWORZYWA Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
PEKTYNA O NISKIEJ ZAWARTOŚCI METOKSYLOAMIDU
KSZTAŁT
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO PRODUKTÓW OWOCOWYCH
DOZOWANIE
0.5-1.5%
KOD PRODUKTU
38892
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
TEKSTURATORY
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA473

Marka: Sosa Ingredients

400 g PROMOCHI KUZU 38977 SOSA INGREDIENTS skrobia z kuzu w proszku substancja zagęszczająca

Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.

Cena 455,70 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE