
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Substancje pektynowe to naturalne składniki roślin i owoców, duże ilości substancji pektynowych znajdują się przede wszystkim w porzeczkach, agreście, owocach cytrusowych oraz jabłkach. Pektyna to uzyskiwana w warunkach przemysłowych preparat zawierający wyizolowane z surowca roślinnego rozpuszczalne w wodzie substancje pektynowe. Preparaty pektynowe stosowane są jako dodatki do żywności, ponieważ w odpowiednich warunkach posiadają zdolność tworzenia żeli. Pektyna jako substancja pochodzenia roślinnego jest najlepszym środkiem żelującym do produkcji dżemów i galaretek owocowych.
Pectina 325 NH 95 to pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu (AML) z dodatkiem dekstrozy, która wykazuje właściwości zelujące w obecności wapnia. Jest to substancja zagęszczająca oraz środek żelujący pochodzenia roślinnego przeznaczona przede wszystkim do wytwarzania produktów na bazie owoców oraz produktów mlecznych (zawierających wapń). Jej dodatek procentowy, zależnie od oczekiwanego efektu technologicznego to od 0.5% do 1.5% (zależnie od receptury i oczekiwanej tekstury produktu końcowego). Polecana przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych (dżemy owocowe niskosłodzone lub z dodatkiem wapnia, żele owocowe niskosłodzone lub z dodatkiem wapnia). Pektynę należy dodawać do masy (w obecności wapnia) intensywnie mieszając i doprowadzić do wrzenia. Pektyna daje termoodwracalne w temperaturze od 40°C do 60°C żele.
Składniki: substancja zagęszczająca: pektyna nisko metoksyloamidowana (E440ii), dekstroza; produkt nie zawiera alergenów; produkt wegański.
DOZOWANIE | ||
OGÓLNE | MARMOLADY I DŻEMY | GALARETKI I MUSY |
0.5% - 1.5% | 0.5% - 1.0% | 1.0% - 1.5% |
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, obcych zapachów oraz wilgoci.
Indeks: BABBI17
Marka: BABBI
Indeks: CALLEBAUT01(2)
Marka: CALLEBAUT
Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z dominującymi nutami kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Uniwersalna płynność czekolady czyni ją wszechstronną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: BARIMA522
Marka: BARBARA LUIJCKX
Barwnik w sprayu dający efekt jedwabistego zamszu na powierzchni ciast, tortów i monoporcji. Barwnik na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Indeks: SOSA468
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Indeks: SOSA452
Marka: Sosa Ingredients
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA69
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
Indeks: FOODCOLOURS264
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA309
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.