- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Substancje pektynowe to naturalne składniki roślin i owoców, duże ilości substancji pektynowych znajdują się przede wszystkim w porzeczkach, agreście, owocach cytrusowych oraz jabłkach. Pektyna to uzyskiwana w warunkach przemysłowych preparat zawierający wyizolowane z surowca roślinnego rozpuszczalne w wodzie substancje pektynowe. Preparaty pektynowe stosowane są jako dodatki do żywności, ponieważ w odpowiednich warunkach posiadają zdolność tworzenia żeli. Pektyna jako substancja pochodzenia roślinnego jest najlepszym środkiem żelującym do produkcji dżemów i galaretek owocowych.
Pectina 325 NH 95 to pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu (AML) z dodatkiem dekstrozy, która wykazuje właściwości zelujące w obecności wapnia. Jest to substancja zagęszczająca oraz środek żelujący pochodzenia roślinnego przeznaczona przede wszystkim do wytwarzania produktów na bazie owoców oraz produktów mlecznych (zawierających wapń). Jej dodatek procentowy, zależnie od oczekiwanego efektu technologicznego to od 0.5% do 1.5% (zależnie od receptury i oczekiwanej tekstury produktu końcowego). Polecana przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych (dżemy owocowe niskosłodzone lub z dodatkiem wapnia, żele owocowe niskosłodzone lub z dodatkiem wapnia). Pektynę należy dodawać do masy (w obecności wapnia) intensywnie mieszając i doprowadzić do wrzenia. Pektyna daje termoodwracalne w temperaturze od 40°C do 60°C żele.
Składniki: substancja zagęszczająca: pektyna nisko metoksyloamidowana (E440ii), dekstroza; produkt nie zawiera alergenów; produkt wegański.
DOZOWANIE | ||
OGÓLNE | MARMOLADY I DŻEMY | GALARETKI I MUSY |
0.5% - 1.5% | 0.5% - 1.0% | 1.0% - 1.5% |
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, obcych zapachów oraz wilgoci.
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- 58030026
- NAZWA HANDLOWA
- PECTINA 325 NH 95
- MASA NETTO
- 500 G
- OPAKOWANIE
- TUBA Z TWORZYWA Z ZAMKNIĘCIEM
- RODZAJ
- PEKTYNA O NISKIEJ ZAWARTOŚCI METOKSYLOAMIDU
- KSZTAŁT
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- DO PRODUKTÓW OWOCOWYCH
- DOZOWANIE
- 0.5-1.5%
- KOD PRODUKTU
- 38892
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- SERIA PRODUKTOWA
- TEKSTURATORY
Indeks: MODECOR791
Marka: MODECOR
∅ 30 cm PODKŁAD ZŁOTY MODECOR 30477I metalizowany wysokość ok. 12 mm
Indeks: SILIKOMART26
Marka: SILIKOMART
SF006 Forma silikonowa HALF-SPHERE półkule 24 szt. 30.006.00.0060 Silikomart
Indeks: SOSA239
Marka: Sosa Ingredients
60g Barwnik NATURALNY w proszku CZERWIEŃ WIŚNI 59400114 Sosa
Indeks: SOSA367
Marka: Sosa Ingredients
1kg CREMOR TARTAR dwuwinian potasu substancje emulgująca i stabilizująca 59000023 Sosa
Indeks: BARIMA157(1)
Marka: DREIDOPPEL
2.5 kg SANETT VEGGIE 47990 DREIDOPPEL wegański stabilizator do kremów na bazie mielonych wodorostów - neutralny smak
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
300 g SOJAWHIP EN POLVO 00200524 SOSA INGREDIENTS enzymatycznie modyfikowane białko sojowe
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Indeks: SEMPRE295
Marka: SEMPRE
500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SOSA473
Marka: Sosa Ingredients
400 g PROMOCHI KUZU 38977 SOSA INGREDIENTS skrobia z kuzu w proszku substancja zagęszczająca
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Indeks: FOODCOLOURS303
Marka: FOOD COLOURS
40 g PECTINE NH K-220 FOOD COLOURS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.
Indeks: SEMPRE296
Marka: SEMPRE
500 g GUMA TARA (E417) 130002 SEMPRE - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających i stabilizujących
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
600g INSTANT MOUSSE NEUTRAL Stabilizator musu w proszku 58020002 Sosa
Indeks: FOODCOLOURS86
25g GUMA KSANTANOWA (E415) guma pochodzenia mikrobiologicznego K-160 Food Colours
Indeks: SOSA226
Marka: Sosa Ingredients
0.5 kg AGAR-AGAR-PUR 38447 SOSA INGEDIENTS naturalna substancja żelująca z krasnorostów
Indeks: LOUISFRANCOIS05
Marka: LOUIS FRANCOIS
1 kg PECTINE NH NAPPAGE LOUIS FRANCOIS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients
750g GOMA GUAR (E412) naturalna substancja zagęszczająca 58050055 Sosa (38689)
Zagęszcza i stabilizuje, dubrze rozpuszcza się w wodzie.
Indeks: SOSA309
Marka: Sosa Ingredients
750g GELATINA DE BOVI Żelatyna wołowa 220 BLOOM w proszku 58000001 Sosa
Indeks: LOUISFRANCOIS07
Marka: LOUIS FRANCOIS
1 kg PECTINE 325NH95 LOUIS FRANCOIS pektyna przeznaczona do produkcji przetworów owocowych
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych.
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
1 kg ŻELATYNA WIEPRZOWA SPOŻYWCZA 180 BLOOM 20 MESH w postaci drobnych granulek (produkt konfekcjonowany)
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
Indeks: SOSA498
Marka: Sosa Ingredients
600 g CMC (E466) GOMA DE CELULOSA EN POLS 38549 SOSA INGREDIENTS karboksymetyloceluloza w proszku
Karboksymetyloceluloza do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Stosowana do utwardzania masy cukrowej przeznaczonej do modelowania płaskiego i przestrzennego.