
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
750g GOMA GUAR naturalna substancja zagęszczająca 58050055 Sosa:
Naturalna substancja zagęszczająca i stabilizująca.
Opis: guma guar to substancja wykazująca właściwości zagęszczające i stabilizujące.
Występuje w postaci proszku (barwy białej, bez smaku i zapachu), który dobrze rozpuszcza się w wodzie. Daje lepkie roztwory.
Pozyskiwana jest z rośliny strączkowej (Cyamopsis tetragonoloba) i zbudowana jest w większości z polisacharydów.
Najsilniejsze właściwości zagęszczające wykazuje w temperaturze od 25 do 40°C. Stabilna podczas zamrażania.
Roztwory z dodatkiem gumy guar są stabilne w szerokim zakresie pH (1,0-10,5).
Dodatek cukru osłabia właściwości zagęszczające, natomiast dodatek soli zwiększa lepkość roztworu z dodatkiem gumy guar.
Składniki: guma guar (E412).
Sposób użycia: dokładnie wymieszać z płynem w temperaturze pokojowej, powoli podgrzewać, doprowadzić do wrzenia, a następnie schłodzić.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 750 g
Dozowanie: 2-10 g/kg
Kod produktu: 58050055
Indeks: BARIMA157
Marka: DREIDOPPEL
Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA470
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA504
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA310
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA473
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: FOODCOLOURS86
Indeks: SEMPRE296(1)
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: LOUISFRANCOIS07
Marka: LOUIS FRANCOIS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych.
Indeks: BARIMA157(1)
Marka: DREIDOPPEL
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Indeks: SOSA349
Marka: Sosa Ingredients