• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

żelatyna wieprzowa w postaci wygodnych do stosowania listków
  • żelatyna wieprzowa w postaci wygodnych do stosowania listków
  • żelatyna wieprzowa w postaci wygodnych do stosowania listków

1 kg ŻELATYNA W LISTKACH SILVER EWALD-GELATINE żelatyna wieprzowa w formie arkuszy

EWALD01

Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.

panel oddzielający w opisie.png

135,00 zł
Brutto

135,00 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Żelatyna - to naturalne rozpuszczalne białko żelujące, uzyskane w wyniku częściowej hydrolizy kolagenu wieprzowego. Żelatyna w listkach to specjalny rodzaj żelatyny, którą wytwarza się w procesie suszenia arkuszy żelatyny, które są następnie przycinane na wymiar. Żelatyna w postaci listków znacznie różni się od żelatyny w proszku - wykazuje znaczną elastyczność i posiada charakterystyczny wzór (uzyskany w procesie produkcyjnym). Żelatyna w listkach - to produkt standaryzowany. Stosowanie listków żelatyny znacznie ułatwia jej dozowanie oraz zapewnia doskonałe rozpuszczanie bez tworzenia grudek. Wykorzystywana jest przede wszystkim do tworzenia cienkich tekstur żelatynowych i powłok oraz jako dodatek do ciast, deserów, galaretek, kremów, sosów, musów itp.

panel oddzielający w opisie.png

Stosowanie żelatyny w listkach:

  • umieść listki żelatyny w zimnej wodzie i pozostaw do napęcznienia na około 5 minut;

  • napęczniałą żelatynę wyjmij z wody i delikatnie odciśnij, aby usunąć nadmiar wchłoniętego płynu;

  • w produktach przygotowywanych na zimno - odciśniętą żelatynę należy rozpuścić w rondlu na małym ogniu (stale mieszając); następnie dodać kilka łyżek zimnego produktu do roztworu żelatyny i delikatnie wymieszać; na koniec dodać mieszankę do reszty produktu;

  • w produktach przygotowywanych na ciepło - odciśniętą żelatynę należy wymieszać bezpośrednio z ciepłym produktem do jej całkowitego rozpuszczenia; nie należy zagotowywać produktu z dodatkiem żelatyny - spowoduje to utratę zdolności żelowania;

  • produkty przygotowywane z dodatkiem żelatyny należy ostudzić (schłodzić) w lodówce - czas żelowania i tworzenia pożądanej konsystencji produktu różni się w zależności od receptury (przepisu).

panel oddzielający w opisie.png

Wskazówka - niektóry produkty żelatynowe wyjmowane są z form tuż przed podaniem - za pomocą noża zamoczonego w ciepłej wodzie oddziel brzeg potrawy od formy; zanurz na chwilę formę z produktem w ciepłej wodzie, a następnie umieść produkt na naczyniu do serwowania po przed odwrócenie formy z produktem. 

Uwaga! Zawsze dodawaj zimną mieszankę do żelatyny, a nie odwrotnie. Nigdy nie dodawaj żelatyny do wrzącego płynu, ponieważ traci swoją siłę żelowania. Galaretek nie należy zamrażać, po rozmrożeniu tracą swoją gładką konsystencję i stają się kruche.

panel oddzielający w opisie.png

Wskazówki dotyczące dozowania do 1/2 litra płynu:

  • galaretki - 6 listków żelatyny

  • wyroby śmietankowe - 4 listki żelatyny

  • desery kremowe - 8 listków żelatyny

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: żelatyna wieprzowa w postaci drobnych listków.

panel oddzielający w opisie.png

Warunki przechowywania: produkt przechowywać w suchym I chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym (oryginalnym) opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów; produkt dozować przy użyciu czystych i suchych narzędzi.

panel oddzielający w opisie.png

GMO - "produkt nie pochodzi i nie jest produkowany z modyfikowanych genetycznie materiałów definiowanych zgodnie z Dyrektywą 2001/18/WE. Produkt nie wymaga oznakowania, jako "GMO" zgodnie z Rozporządzeniami 1829/2003/WE, 1830/2003/WE."

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.pngpanel oddzielający w opisie.png

SPECYFIKACJA
SIŁA ŻELOWANIA 170 BLOOM
PRZEJRZYSTOŚĆ MAX 50 NTU
WILGOTNOŚĆ < 15.0%
PH 5.2
H2O2 < 10.0 PPM
ZAWARTOŚĆ SO2 < 50.0 PPM
ARSEN < 1.0 PPM
OŁÓW < 5.0 PPM
KADM < 0.5 PPM
RTĘĆ < 0.15 PPM
CHROM < 10.0 PPM
MIEDŹ < 30.0 PPM
CYNK < 50.0 PPM
KLAROWNOŚĆ < 50.0 FNU
GRANULACJA  20 MESH
OGÓLNA LICZBA BAKTERII < 1000/1G
SALMONELLA NIEOBECNA/25G
BEZTLENOWE BAKTERIE REDUKUJĄCE SIARCZYNY < 10/1G
E. COLI NIEOBECNA/10G

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły produktu
EWALD01
307 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
ZELATYNA W LISTKACH SREBRNA | SILVER
ILOŚĆ SZTUK W OPAKOWANIU
400 - 500 LISTKÓW
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
TEKTUROWE PUDEŁKO OCHRONNE
RODZAJ
ŻELATYNA WIEPRZOWA W LISTKACH
AROMAT
NEUTRALNY
SMAK
NEUTRALNY
BARWA
LEKKO ŻÓŁTA
FORMA
LISTKI
ROZPUSZCZALNOŚĆ
ŁATWO ROZPUSZCZALNA
PRZEZNACZENIE
DLA PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO
ZASTOSOWANIE
DO ŻELOWANIA I ZAGĘSZCZANIA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH
DOZOWANIE
12 LISTKÓW / 1 l PŁYNU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
ZGODNIE Z ATESTEM PRODUCENTA - 3 LATA OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: RÓŻNE224

Marka: SEMPRE

1 kg ŻELATYNA WIEPRZOWA SPOŻYWCZA 180 BLOOM 20 MESH w postaci drobnych granulek (produkt konfekcjonowany)

Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek. 

Cena 70,00 zł

70,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA217

Marka: Sosa Ingredients

400 g ULTRATEX 3 ESPESANTE 58050086 SOSA INGREDIENTS modyfikowana skrobia z tapioki - substancja zagęszczająca

Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.

Cena 172,00 zł

43,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA453

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu

Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.

Cena 258,00 zł

51,60 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA452

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA LOW SUGAR 38895 SOSA INGREDIENTS pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy

Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.

Cena 365,00 zł

73,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SEMPRE296(1)

Marka: SEMPRE

500 g GUMA TARA (E417) 130002 SEMPRE - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających i stabilizujących

Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.

Cena 148,00 zł

29,60 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA506

Marka: Sosa Ingredients

500 g GOMA XANTANA ( E415 )CLEAR 38694 SOSA INGREDIENTS guma ksantanowa w proszku dodatek zagęszczający i emulgujący

Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie. 

Cena 289,00 zł

57,80 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA339

Marka: Sosa Ingredients

0.5 kg SUCRO EMUL (E473) 39034 SOSA INGREDIENTS substancja emulgująca estry sacharozy i kwasów tłuszczowych

Dodatek spożywczy pozwalający na tworzenie stabilnych emulsji odpornych na zmiany temperatury - stosowany przede wszystkich do wypieku chleba oraz w produkcji lodów i kremów cukierniczych.

Cena 339,00 zł

67,80 zł / 100 g

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SEMPRE315

Marka: SEMPRE

op. 500 g GUMA GUAR (E412) 130005 SEMPRE - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających i stabilizujących

Guma guar - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.

Cena 20,00 zł

4,00 zł / 100 g

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE