Indeks: FLORENSUC53
Marka: FLORENSUC
50 szt. Wsporniki do tortu ∅19 x dł. 200 mm z transparentnego tworzywa 1OU32 Florensuc
500g GELIFICANT VEGETAL roślinny środek żelujący 58050000 Sosa:
Opis: roślinny środek żelujący w proszku (mieszanka karagenów i gum).
Do stosowania w produktach o zawartości wody powyżej 80%.
Nie nadaje się do mrożenia. Odporna na ciepło.
Składniki: maltodekstryna, środek żelujący: karagen (E407), dekstroza, stabilizator: chlorek potasu (E508),
regulator kwasowości: cytrynian sodu (E331iii), środek żelujący: guma karobowa (E410), sacharoza.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500g
Dozowanie: 50 g/kg
Kod produktu: 58050000
Sposób użycia: rozpuścić na zimno i doprowadzić do temperatury 65°C,
środek zaczyna żelować już od temperatury 60°C.
Indeks: FLORENSUC53
Marka: FLORENSUC
Indeks: THERMOHAUSER300
Marka: THERMOHAUSER
#100 tylka śr. 10mm 20621 wys. 30mm płaska do dekoracji
Indeks: SILIKOMART563
Marka: SILIKOMART
Zestaw składający się z formy silikonowej oraz wykrojnika do tworzenia nowoczesnych deserów inspirowanych klasycznym eklerem. Nieskomplikowany kształt pozwala na eksperymentalne łączenie smaków i tekstur oraz tworzenie efektownych dekoracji.
Indeks: SOSA468
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients
Zagęszcza i stabilizuje, dubrze rozpuszcza się w wodzie.
Indeks: SOSA441
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: MODECOR1095
Marka: MODECOR
Indeks: FOODCOLOURS264
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA339
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek spożywczy pozwalający na tworzenie stabilnych emulsji odpornych na zmiany temperatury - stosowany przede wszystkich do wypieku chleba oraz w produkcji lodów i kremów cukierniczych.
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.
Indeks: LOUISFRANCOIS31
Marka: LOUIS FRANCOIS
Skrobia kukurydziana - stosowana jako dodatek o właściwościach zagęszczających.
Indeks: SOSA310
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Indeks: SOSA338
Marka: Sosa Ingredients
Przeznaczony do bezpośredniego użycia środek zagęszczający do zimnych i gorących sosów. Dodatek wystarczy dokładnie wymieszać (za pomocą trzepaczki lub miksera) z zagęszczanym sosem.
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA498
Marka: Sosa Ingredients
Karboksymetyloceluloza do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Stosowana do utwardzania masy cukrowej przeznaczonej do modelowania płaskiego i przestrzennego.