1 kg ŻELATYNA W LISTKACH SILVER EWALD-GELATINE żelatyna wieprzowa w formie arkuszy
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Szukaj
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego. Produkt w formie drobnych granulek.
Opis produktu
Żelatyna - to naturalne rozpuszczalne białko żelujące, uzyskane w wyniku częściowej hydrolizy kolagenu wieprzowego. Żelatyna w postaci drobnych granulek, to najpopularniejszy rodzaj żelatyny, można ją dodawać bezpośrednio (do gorących produktów w płynie). Produkt w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 25 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony produktu w opakowaniu.
Dodawana do deserów na zimno wymaga wstępnego przygotowania: odmierzyć odpowiednią ilość żelatyny; zalać żelatynę niewielką ilością zimnej wody i pozostawić na około 10 minut (do momentu, aż żelatyna wchłonie wodę); rozpuścić żelatynę, pilnując aby temperatura rozpuszczania nie była zbyt wysoka (żelatynę można rozpuścić na kilka sposobów: w kuchence mikrofalowej przy użyciu mniejszej mocy, w tradycyjny sposób w garnuszku, na małym ogniu/mocy palnika lub w kąpieli wodnej).
Składniki: żelatyna wieprzowa w postaci drobnych, łatwo rozpuszczających się granulek; zastosowanie - w przemyśle spożywczym; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów i migdałów.
Warunki przechowywania: produkt przechowywać w suchym pomieszczeniu, w temperaturze od 5°C do 35°C w szczelnie zamkniętym (oryginalnym) opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów; produkt dozować przy użyciu czystych i suchych narzędzi.
GMO - "produkt nie pochodzi i nie jest produkowany z modyfikowanych genetycznie materiałów definiowanych zgodnie z Dyrektywą 2001/18/WE. Produkt nie wymaga oznakowania, jako "GMO" zgodnie z Rozporządzeniami 1829/2003/WE, 1830/2003/WE."
ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 360 kcal/1530 kJ |
WILGOTNOŚĆ | < 14.0 g |
BIAŁKO | > 85.0 g |
TŁUSZCZ OGÓŁEM | < 0.02 g |
WĘGLOWODANY OGÓŁEM | < 0.1 g |
BŁONNIK POKARMOWY | 0.0 g |
SÓD | < 0.1 g |
POTAS | < 0.005 g |
WAPŃ | < 0.3 g |
MAGNEZ | < 0.005 g |
SPECYFIKACJA | |
SIŁA ŻELOWANIA | 170-190 BLOOM |
LEPKOŚĆ | 1.8 - 3.1 MPAS |
STRATY PO SUSZENIU | < 13.0 % |
POZOSTAŁOŚĆ PO ZAPALENIU | < 2.0 % |
PH | 4.5 - 6.0 |
IEP | 7.5 - 9.5 |
ZAWARTOŚĆ SO2 | < 10.0 PPM |
ARSEN | < 1.0 PPM |
OŁÓW | < 5.0 PPM |
KADM | < 0.5 PPM |
RTĘĆ | < 0.15 PPM |
CHROM | < 10.0 PPM |
MIEDŹ | < 30.0 PPM |
CYNK | < 50.0 PPM |
KLAROWNOŚĆ | < 50.0 FNU |
GRANULACJA | 20 MESH |
OGÓLNA LICZBA BAKTERII | < 1000/1G |
SALMONELLA | NIEOBECNA/25G |
BEZTLENOWE BAKTERIE REDUKUJĄCE SIARCZYNY | < 10/1G |
E. COLI | NIEOBECNA/10G |
Szczegóły produktu
1 kg ŻELATYNA W LISTKACH SILVER EWALD-GELATINE żelatyna wieprzowa w formie arkuszy
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego. Produkt w formie drobnych granulek.
1 kg AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS substancja żelująca pozyskiwana z czerwonych alg
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
1l DECOR UP MASTER MARTINI słodki roślinny krem UHT do ubijania o lekko waniliowym smaku
Niezawodny roślinny krem o słodkim, lekko waniliowym smaku przeznaczony do ubijania. Będzie idealną bazą różnego rodzaju kremów i deserów, a także dodatkiem stabilizującym do śmietanki.
Mieszanka bazowa w proszku do sporządzania neutralnego i transparentnego żelu dekoracyjnego. Pozwala uzyskać stabilny żel dekoracyjny idealny do zabezpieczania świeżych owoców oraz glazurowania wyrobów cukierniczych.
700 ml DAIRY CREAM WITH SUGAR DEBIC słodzona bita śmietana w sprayu produkt gotowy do użycia
Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.
op. 20 g AGAR AGAR K-132 FOOD COLOURS roślinna substancja żelująca z alg morskich (E406)
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
1 kg GELATINE POISSON EN POUDRE 200 BLOOM LOUIS FRANCOIS żelatyna rybna w proszku
Żelatyna rybna w proszku o mocy żelowania 200 BLOOM.
Bardzo praktyczny zestaw miarek kuchennych w kształcie głębokich łyżek - do odmierzania produktów płynnych i sypkich. Odpowiedniki miar małej łyżeczki kuchennej oraz łyżki stołowej. Idealne do odmierzania aromatów, przypraw i dodatków spożywczych (np. proszku do pieczenia).
op. 500 g Instangel - Sosa Ingredients - żelatyna wieprzowa w proszku - moc żelowania 180 Bloom
Żelatyna wieprzowa w postaci wygodnego do dozowania proszku. Zamiennik żelatyny w listkach. Szybkowiążąca i bardzo elastyczna substancja żelująca, o mocy żelowania 180 Bloom. Daje stabilne i termoodwracalne żele.
op. 750 g Bovine Gelatin - Sosa Ingredients - żelatyna wołowa w proszku - moc żelowania 220 Bloom
Żelatyna wołowa w postaci wygodnego do dozowania proszku. Wolnowiążąca i bardzo elastyczna substancja żelująca pochodzenia zwierzęcego, o mocy żelowania 220 Bloom. Daje miękkie i termoodwracalne żele.
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego. Produkt w formie drobnych granulek.
op. 25 kg ŻELATYNA WIEPRZOWA SPOŻYWCZA 180 BLOOM 20 MESH w postaci drobnych granulek
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
op. 1 kg Cielista masa cukrowa do modelowania - Modelling Paste Saracino - mocna i elastyczna
Cielista masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.
Posypka cukrowa do tortu na wieczór panieński. Mieszanka perełek cukrowych do dekoracji. Starannie dobrane kolory tworzące tematyczny mix gotowy do użycia. Gotowa do użycia posypka dekoracyjna. To do dzieła!
Izomalt granulowany o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Doskonały do tworzenia efektownych dekoracji oraz do wyrobu produktów o obniżonej zawartości cukru.
Wystąpił błąd, sprawdź szczegóły poniżej