Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
1 kg ŻELATYNA W LISTKACH SILVER EWALD-GELATINE żelatyna wieprzowa w formie arkuszy
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
135,00 zł / 1 kg
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
Żelatyna - to naturalne rozpuszczalne białko żelujące, uzyskane w wyniku częściowej hydrolizy kolagenu wieprzowego. Żelatyna w postaci drobnych granulek, to najpopularniejszy rodzaj żelatyny, można ją dodawać bezpośrednio (do gorących produktów w płynie). Produkt w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 25 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony produktu w opakowaniu.
Dodawana do deserów na zimno wymaga wstępnego przygotowania: odmierzyć odpowiednią ilość żelatyny; zalać żelatynę niewielką ilością zimnej wody i pozostawić na około 10 minut (do momentu, aż żelatyna wchłonie wodę); rozpuścić żelatynę, pilnując aby temperatura rozpuszczania nie była zbyt wysoka (żelatynę można rozpuścić na kilka sposobów: w kuchence mikrofalowej przy użyciu mniejszej mocy, w tradycyjny sposób w garnuszku, na małym ogniu/mocy palnika lub w kąpieli wodnej).
Składniki: żelatyna wieprzowa w postaci drobnych, łatwo rozpuszczających się granulek; zastosowanie - w przemyśle spożywczym; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów i migdałów.
Warunki przechowywania: produkt przechowywać w suchym pomieszczeniu, w temperaturze od 5°C do 35°C w szczelnie zamkniętym (oryginalnym) opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów; produkt dozować przy użyciu czystych i suchych narzędzi.
GMO - "produkt nie pochodzi i nie jest produkowany z modyfikowanych genetycznie materiałów definiowanych zgodnie z Dyrektywą 2001/18/WE. Produkt nie wymaga oznakowania, jako "GMO" zgodnie z Rozporządzeniami 1829/2003/WE, 1830/2003/WE."
ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 360 kcal/1530 kJ |
WILGOTNOŚĆ | < 14.0 g |
BIAŁKO | > 85.0 g |
TŁUSZCZ OGÓŁEM | < 0.02 g |
WĘGLOWODANY OGÓŁEM | < 0.1 g |
BŁONNIK POKARMOWY | 0.0 g |
SÓD | < 0.1 g |
POTAS | < 0.005 g |
WAPŃ | < 0.3 g |
MAGNEZ | < 0.005 g |
SPECYFIKACJA | |
SIŁA ŻELOWANIA | 170-190 BLOOM |
LEPKOŚĆ | 1.8 - 3.1 MPAS |
STRATY PO SUSZENIU | < 13.0 % |
POZOSTAŁOŚĆ PO ZAPALENIU | < 2.0 % |
PH | 4.5 - 6.0 |
IEP | 7.5 - 9.5 |
ZAWARTOŚĆ SO2 | < 10.0 PPM |
ARSEN | < 1.0 PPM |
OŁÓW | < 5.0 PPM |
KADM | < 0.5 PPM |
RTĘĆ | < 0.15 PPM |
CHROM | < 10.0 PPM |
MIEDŹ | < 30.0 PPM |
CYNK | < 50.0 PPM |
KLAROWNOŚĆ | < 50.0 FNU |
GRANULACJA | 20 MESH |
OGÓLNA LICZBA BAKTERII | < 1000/1G |
SALMONELLA | NIEOBECNA/25G |
BEZTLENOWE BAKTERIE REDUKUJĄCE SIARCZYNY | < 10/1G |
E. COLI | NIEOBECNA/10G |
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: SOSA309
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: MODECOR1314
Marka: MODECOR
Wiśniowy barwnik spożywczy o konsystencji żelowej do barwienia masy cukrowej, lukru królewskiego i marcepanu. Żel do barwienia biszkoptów i kremów na bazie bitej śmietany. Barwnik cukierniczy do tortu.
Indeks: TALA15
Marka: TALA
Wytrzymałe i pojemne rękawy cukiernicze jednorazowego użytku o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie i gastronomii.
Indeks: LIV48
Marka: LIV OPAKOWANIA
Idealne rozwiązanie podczas prowadzenia sprzedaży na wynos w każdej cukierni czy piekarni - kartonowe pudełko z okienkiem do pakowania różnego rodzaju wypieków.