Pasta z orzechów pekan 100% - dodatek do ciast, deserów, dań.
Opis: pasta orzechowa 100% do lodów, wyrobów cukierniczych, deserów, dań.
Masło ma gładką i gęstą konsystencję oraz wysoką zawartość tłuszczu, przez co może się rozwarstwiać w opakowaniu.
Masło należy wymieszać przed każdym użyciem.
Składniki: orzechy pekan
Alergeny: może zawierać orzechy, orzeszki ziemne, mleko i jego pochodne.
Konsystencja: gładka, gęsta, jednolita
Dozowanie: 80-120 g/1 litr mieszanki podstawowej (do produkcji lodów)
Zastosowanie: do lodów, bitej śmietany, kremów, masła, nadzień do pralin, tortów i innych deserów.
Opakowanie: 250 g
Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
|
Wartość energetyczna
|
2839/691 kJ/kcal
|
Tłuszcz
|
70,1 g
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
6,0 g
|
Węglowodany
|
5,8 g
|
w tym cukry
|
4,0 g
|
Białko
|
9,2 g
|
Sól
|
0,025 g
|