op. 3.5 kg Cocco Pernigotti - pasta kokosowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. 12094571A
  • op. 3.5 kg Cocco Pernigotti - pasta kokosowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. 12094571A
  • op. 3.5 kg Cocco Pernigotti - pasta kokosowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. 12094571A

op. 3.5 kg Cocco Pernigotti - pasta kokosowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. 12094571A

PERNIGOTTI31

Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.

311,50 zł
Brutto

89,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 8.00%

W magazynie: 0

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

Kokosowa pasta cukiernicza:

Paste Frutta od włoskiego producenta Pernigotti, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.

Ważne informacje i charakterystyka produktu:

Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.

Pasta Cocco:

Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.

Skład pasty kokosowej:

Składniki: cukier, syrop glukozowy, wiórki kokosowe (17%), aromaty, substancje zagęszczające: guma tara (E417), pektyna (E440), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202).

Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, jaja, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Podstawowa receptura i dozowanie pasty cukierniczej:

Pasta smakowa 80-100 g
Mieszanka bazowa 1000 ml

Dozowanie pasty jako integratora do lodów owocowych:

Pasta smakowa 50 g
Mieszanka bazowa 1000 ml

Pasta smakowa - szczegóły produktu:

Rodzaj smakowa pasta cukiernicza
Nazwa handlowa Pasta Cocco
Numer katalogowy 12094571A
Smak kokosowy
Barwa jasnoszara
Forma pasta
Masa netto 3.5 kg
Opakowanie jednostkowe wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca
Opakowanie zbiorcze karton
Ilość w opakowaniu zbiorczym 2 x 3.5 kg - 7.0 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do lodów i wyrobów cukierniczych
Producent Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech

Przybliżona wartość odżywcza pasty kokosowej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1432 kJ / 341 kcal
Tłuszcz 11.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9.3 g
Węglowodany 57.0 g
w tym cukry 46.0 g
Białko 1.0 g
Sól 0.04 g

Oznaczenia produktu i certyfikaty:

Gluten Free (produkt bezglutenowy)

Vegan (produkt wegański)

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI31
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: COMPRITAL55

Marka: COMPRITAL

op. 3 kg Cocco Comprital - pasta kokosowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. PC025C

favorite_border favorite

Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.

Cena 228,00 zł

76,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: COMPRITAL192

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

op. 3 kg Cocco Giubileo Comprital - pasta kokosowa z cukrem trzcinowym i gronowym - nr. kat. PC634PB

favorite_border favorite

Pasta kokosowa z serii Giubileo Experience. Produkt słodzony cukrem trzcinowym i winogronowym. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.

Cena 258,90 zł

86,30 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL09

Marka: COMPRITAL

op. 2.5 kg Delizia di Cocco Comprital - pasta cukiernicza o smaku kokosowo-migdałowym - nr. kat. PF297P

favorite_border favorite

Pasta cukiernicza o smaku kokosowo-migdałowym. Idealna do lodów i deserów inspirowanych popularnymi pralinkami kokosowymi. Smak alla Raffaello.

Cena 338,88 zł

135,55 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SEMPRE344

Marka: SEMPRE

1 kg VARIEGATO CIOCCO COCCO SEMPRE kremowa pasta z białej czekolady z kawałkami orzechów laskowych i wiórkami kokosowymi

favorite_border favorite

Kremowa pasta z białej czekolady z chrupiącymi kawałkami orzechów laskowych i wiórkami kokosowymi. Do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 143,00 zł

143,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SEMPRE345

Marka: SEMPRE

5 kg VARIEGATO CIOCCO COCCO SEMPRE kremowa pasta z białej czekolady z kawałkami orzechów laskowych i wiórkami kokosowymi

favorite_border favorite

Kremowa pasta z białej czekolady z chrupiącymi kawałkami orzechów laskowych i wiórkami kokosowymi. Do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 570,00 zł

114,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI138

Marka: BABBI

3 kg VARIEGATO WAFERINI COCCO 12334 BABBI krem kokosowy z chrupiącymi wafelkami i wiórkami kokosowymi

favorite_border favorite

Kremowa pasta kokosowa z chrupiącymi wafelkami i wiórkami kokosowymi - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 282,00 zł

94,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI84

Marka: BABBI

op. 3 kg Cocco Babbi - kokosowa pasta cukiernicza z mleczkiem kokosowym - nr. kat. 12602

favorite_border favorite

Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych i mleczka kokosowego w proszku oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.

Cena 339,00 zł

113,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI306

Marka: PERNIGOTTI

op. 2.7 kg STRACCIATELLA BIANCA CON COCCO E MANGO 12093232 PERNIGOTTI polewa o smaku białej czekolady z kokosem i mango

favorite_border favorite

Gotowa do użycia stracciatella o smaku białej czekolady z chrupiącymi kawałkami kokosa i tropikalnym aromatem mango. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!

Cena 337,50 zł

125,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI319

Marka: PERNIGOTTI

op. 3 kg VARIEGATO COCCOBELLO 12098750 PERNIGOTTI pasta o smaku mlecznej czekolady z wiórkami kokosowymi

favorite_border favorite

Kremowa pasta o smaku mlecznej czekolady z chrupiącymi wiórkami kokosowymi. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 369,00 zł

123,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI333

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.3 kg Fruttapronta Cocco - 12106009 Pernigotti - mieszanka bazowa do mlecznych lodów kokosowych - półprodukt w proszku

favorite_border favorite

Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa do sporządzania wyśmienitych lodów rzemieślniczych o smaku kokosowym. Produkt w postaci proszku przeznaczony do mieszania z mlekiem w odpowiednich proporcjach. 

Cena 120,90 zł

93,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: MODECOR702

Marka: MODECOR

3 g COLORDUST NERO LAVAGNA 23143 MODECOR czarny barwnik w proszku rozpuszczalny w tłuszczu

favorite_border favorite

Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.

Cena 22,00 zł

733,33 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE