op. 4.5 kg Torrone Rustico G.M. Pernigotti - nugatowa pasta cukiernicza do lodów i deserów - nr. kat. 12092921A

Indeks: PERNIGOTTI185
Marka:

Pasta cukiernicza z wysoką zawartością posiekanego nugatu i orzechów laskowych. Doskonała do lodów i deserów z o smaku nugatu orzechowego. Idealnie komponuje się z dekoracją w postaci kawałków nugatu i prażonych orzechów.

832,50 zł (23% VAT)
185,00 zł / 1 kg

676,83 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Nugatowa pasta cukiernicza do lodów i deserów:

Gusti Creme od włoskiego producenta Pernigotti, to seria past smakowych przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.

Ważne informacje i charakterystyka produktu:

Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.

Pasta Torrone Rustico:

Pasta cukiernicza z wysoką zawartością posiekanego nugatu i orzechów laskowych. Doskonała do lodów i deserów z o smaku nugatu orzechowego. Idealnie komponuje się z dekoracją w postaci kawałków nugatu i prażonych orzechów.

Wykaz składników i alergenów:

Składniki: mielony nugat (70%) ( cukier, syrop glukozowy, orzechy laskowe, miód, białko jaja w proszku), olej słonecznikowy, orzechy laskowe, aromaty.

Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, migdały, nasiona sezamu, pistacje, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Podstawowa receptura i dozowanie pasty cukierniczej:

Pasta smakowa 100 g
Lodowa mieszanka bazowa 1000 g

Pasta smakowa 70 g
Cukiernicza baza śmietankowa 1000 g

Pasta smakowa - szczegóły produktu:

Rodzaj smakowa pasta cukiernicza
Nazwa handlowa Pasta Torrone Rustico G.M.
Numer katalogowy 12092921A
Smak nugat z orzechami laskowymi
Barwa biało-kremowa
Forma pasta
Masa netto 4.5 kg
Opakowanie jednostkowe wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca
Opakowanie zbiorcze karton
Ilość w opakowaniu zbiorczym 2 x 4.5 kg - 9.0 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do lodów i wyrobów cukierniczych
Producent Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech

Przybliżona wartość odżywcza pasty smakowej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2286 kJ / 548 kcal
Tłuszcz 34.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3.0 g
Węglowodany 57.0 g
w tym cukry 55.0 g
Białko 3.0 g
Sól 0.0 g

Oznaczenia produktu i certyfikaty:

Gluten Free (produkt bezglutenowy)

 

 

 

 

Szczegóły produktu