Zestaw do produkcji lodów inspirowanych smakami Toskanii:

Autorska seria zestawów do produkcji lodów rzemieślniczych inspirowana włoskimi smakami. Seria praktycznych i łatwych do stosowania zestawów produktów, które pozwalają na tworzenie wyjątkowych smaków lodów. To prawdziwa podróż po regionach słonecznych Włoch zawarta w porcji lodów.
Kit Profumo di Toscana to wciągająca podróż przez toskańskie wzgórza, gdzie słodycz florenckiego kremu łączy się z aromatem amaretto i delikatnością kremu zabaglione. Całość doprawiona nutą słodkiego białego wina i zwieńczona kruszonką migdałową z aromatem anyżu gwiaździstego. Zestaw do tworzenia aksamitnych lodów o smaku kremu zabaglione z nutą amaretto, połączonych ze słodkim białym winem i udekorowanych kruszonką biszkoptową z migdałami i aromatycznym anyżem gwiaździstym.

op. 12.0 kg Kit Profumo di Toscana = op. 3.5 kg Pasta Crema Fiorentina + op. 6.0 kg Variegato Profumo di Toscana + op. 2.5 kg Profumo di Toscana Granella

Pasta Crema Fiorentina - skoncentrowana pasta smakowa na bazie pasteryzowanych żółtek z subtelną nutą amaretto. Półprodukt w postaci pasty. Pozwala uzyskać aromatyczne i kremowe lody o charakterystycznym i przyjemnym smaku. Skoncentrowana forma pozwala na ekonomiczne wykorzystanie. Gładka pasta o kremowej barwie.
Variegato Profumo di Toscana - to pasta do przekładania i dekorowania lodów o smaku białego wina likierowego. Pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Półprodukt przeznaczony do lodów rzemieślniczych (nadawanie smaku, do przekładania, do smarowania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Przyjemny aromat i złota barwa.
Granella Profumo di Toscana - gotowa do użycia posypka w postaci kruszonych biszkoptów migdałowych z mielonym anyżem gwieździstym. Chrupiący dodatek o przyjemnym aromacie.

Zestaw do Toskańskich lodów rzemieślniczych, szczegóły i charakterystyka:

SKŁADNIKI I ALERGENY |
Pasta Crema Fiorentina |
cukier, syrop glukozowy, woda, pasteryzowane żółtko jaja, skrobia modyfikowana (E1422), barwnik: karoteny (E160a), aromaty, sól; produkt może zawierać soję, mleko orzechy włoskie i pistacje. |
Variegato Profumo di Toscana |
słodki likier z białego wina (30%) (zawiera dwutlenki siarki), cukier, pasteryzowane żółtko jaja, skondensowane mleko słodzone, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana (E1422), karmelizowany cukier, woda, aromaty, sól, barwnik: karoteny (E160a); produkt może zawierać soję, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje. |
Granella Profumo di Toscana |
cukier, oleje i tłuszcze roślinne (kokosowy, słonecznikowy, kakaowy), mąka ryżowa, migdały, jaja i mieszanka żółtek jaja, odtłuszczone mleko w proszku, masło, syrop glukozowy, miód, mielony anyż gwieździsty, sól, substancje spulchniające: difosforan disodowy (E450i), wodorowęglan sodu (E500ii), naturalny aromat; produkt może zawierać soję, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje. |


SKŁAD ZESTAWU |
PRODUKT |
NUMER |
ILOŚĆ |
DOZOWANIE |
Pasta Crema Fiorentina |
12094597 |
1 x 3.5 kg |
80 g / 1 kg mlecznej mieszanki bazowej |
Variegato Profumo di Toscana |
12098692 |
1 x 6.0 kg |
100 g / 1 kg produktu |
Granella Profumo di Toscana |
12098767 |
1 x 2.5 kg |
100 g / 1 kg produktu |


CHARAKTERYSTYKA ZESTAWU |
NAZWA PRODUKTU |
Kit Profumo di Toscana |
NUMER KATALOGOWY |
12108419 |
SERIA PRODUKTOWA |
zestawy do lodów inspirowane smakami Italii |
MASA NETTO |
12.0 kg = 1 x 3.5 kg + 1 x 6.0 kg + 1 x 2.5 kg |
OPAKOWANIE |
wiaderko z pokrywą + torba z tworzywa - karton |
PRZEZNACZENIE |
do użytku profesjonalnego |
ZASTOSOWANIE |
kompleksowa produkcja lodów mlecznych |
RODZAJ |
kompletny zestaw do produkcji lodów |
SKŁAD ZESTAWU |
pasta smakowa + pasta variegato + granella |
SMAK |
krem zabaglione + białe wino likierowe + anyż + migdały |
PRODUCENT |
Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani |
DYSTRYBUTOR |
Sempre Group |
KRAJ PRODUKCJI |
Wyprodukowano we Włoszech |
CETRYFIKAT |
produkty bezglutenowe |


Warunki przechowywania i informacje dodatkowe:

Ważne informacje: kompleksowy zestaw półproduktów do produkcji lodów - produkt profesjonalny przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktów należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.

Szczegółowe informacje o wartości odżywczej:

Pasta Crema Fiorentina |
Wartość energetyczna |
1241 kJ / 293 kcal |
Tłuszcz |
4.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
1.2 g |
Węglowodany |
62.0 g |
w tym cukry |
49.0 g |
Białko |
2.3 g |
Sól |
0.7 g |
Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta. |


Variegato Profumo di Toscana |
Wartość energetyczna |
1171 kJ / 278 kcal |
Tłuszcz |
5.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
2.1 g |
Węglowodany |
49.0 g |
w tym cukry |
42.0 g |
Białko |
3.5 g |
Sól |
0.22 g |
Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta. |


Granella Profumo di Toscana |
Wartość energetyczna |
2314 kJ / 555 kcal |
Tłuszcz |
34.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
16.0 g |
Węglowodany |
52.0 g |
w tym cukry |
33.0 g |
Białko |
9.3 g |
Sól |
0.23 g |
Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu, to 18 miesięcy od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta. |



