Pasta Amaretto z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
op. 12 kg Kit Profumo di Toscana - 12108419 Pernigotti - zestaw do lodów - pasta smakowa + variegato + kruszonka
Kit Profumo di Toscana to wciągająca podróż przez toskańskie wzgórza, gdzie słodycz florenckiego kremu łączy się z aromatem amaretto i delikatnością kremu zabaglione. Całość doprawiona nutą słodkiego białego wina i zwieńczona kruszonką migdałową z aromatem anyżu gwiaździstego.
Opis produktu
Zestaw do produkcji lodów inspirowanych smakami Toskanii:

Autorska seria zestawów do produkcji lodów rzemieślniczych inspirowana włoskimi smakami. Seria praktycznych i łatwych do stosowania zestawów produktów, które pozwalają na tworzenie wyjątkowych smaków lodów. To prawdziwa podróż po regionach słonecznych Włoch zawarta w porcji lodów.
Kit Profumo di Toscana to wciągająca podróż przez toskańskie wzgórza, gdzie słodycz florenckiego kremu łączy się z aromatem amaretto i delikatnością kremu zabaglione. Całość doprawiona nutą słodkiego białego wina i zwieńczona kruszonką migdałową z aromatem anyżu gwiaździstego. Zestaw do tworzenia aksamitnych lodów o smaku kremu zabaglione z nutą amaretto, połączonych ze słodkim białym winem i udekorowanych kruszonką biszkoptową z migdałami i aromatycznym anyżem gwiaździstym.

op. 12.0 kg Kit Profumo di Toscana = op. 3.5 kg Pasta Crema Fiorentina + op. 6.0 kg Variegato Profumo di Toscana + op. 2.5 kg Profumo di Toscana Granella

Pasta Crema Fiorentina - skoncentrowana pasta smakowa na bazie pasteryzowanych żółtek z subtelną nutą amaretto. Półprodukt w postaci pasty. Pozwala uzyskać aromatyczne i kremowe lody o charakterystycznym i przyjemnym smaku. Skoncentrowana forma pozwala na ekonomiczne wykorzystanie. Gładka pasta o kremowej barwie.
Variegato Profumo di Toscana - to pasta do przekładania i dekorowania lodów o smaku białego wina likierowego. Pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Półprodukt przeznaczony do lodów rzemieślniczych (nadawanie smaku, do przekładania, do smarowania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Przyjemny aromat i złota barwa.
Granella Profumo di Toscana - gotowa do użycia posypka w postaci kruszonych biszkoptów migdałowych z mielonym anyżem gwieździstym. Chrupiący dodatek o przyjemnym aromacie.

Zestaw do Toskańskich lodów rzemieślniczych, szczegóły i charakterystyka:

| SKŁADNIKI I ALERGENY | |
| Pasta Crema Fiorentina | cukier, syrop glukozowy, woda, pasteryzowane żółtko jaja, skrobia modyfikowana (E1422), barwnik: karoteny (E160a), aromaty, sól; produkt może zawierać soję, mleko orzechy włoskie i pistacje. | 
| Variegato Profumo di Toscana | słodki likier z białego wina (30%) (zawiera dwutlenki siarki), cukier, pasteryzowane żółtko jaja, skondensowane mleko słodzone, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana (E1422), karmelizowany cukier, woda, aromaty, sól, barwnik: karoteny (E160a); produkt może zawierać soję, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje. | 
| Granella Profumo di Toscana | cukier, oleje i tłuszcze roślinne (kokosowy, słonecznikowy, kakaowy), mąka ryżowa, migdały, jaja i mieszanka żółtek jaja, odtłuszczone mleko w proszku, masło, syrop glukozowy, miód, mielony anyż gwieździsty, sól, substancje spulchniające: difosforan disodowy (E450i), wodorowęglan sodu (E500ii), naturalny aromat; produkt może zawierać soję, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje. | 


| SKŁAD ZESTAWU | |||
| PRODUKT | NUMER | ILOŚĆ | DOZOWANIE | 
| Pasta Crema Fiorentina | 12094597 | 1 x 3.5 kg | 80 g / 1 kg mlecznej mieszanki bazowej | 
| Variegato Profumo di Toscana | 12098692 | 1 x 6.0 kg | 100 g / 1 kg produktu | 
| Granella Profumo di Toscana | 12098767 | 1 x 2.5 kg | 100 g / 1 kg produktu | 


| CHARAKTERYSTYKA ZESTAWU | |
| NAZWA PRODUKTU | Kit Profumo di Toscana | 
| NUMER KATALOGOWY | 12108419 | 
| SERIA PRODUKTOWA | zestawy do lodów inspirowane smakami Italii | 
| MASA NETTO | 12.0 kg = 1 x 3.5 kg + 1 x 6.0 kg + 1 x 2.5 kg | 
| OPAKOWANIE | wiaderko z pokrywą + torba z tworzywa - karton | 
| PRZEZNACZENIE | do użytku profesjonalnego | 
| ZASTOSOWANIE | kompleksowa produkcja lodów mlecznych | 
| RODZAJ | kompletny zestaw do produkcji lodów | 
| SKŁAD ZESTAWU | pasta smakowa + pasta variegato + granella | 
| SMAK | krem zabaglione + białe wino likierowe + anyż + migdały | 
| PRODUCENT | Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani | 
| DYSTRYBUTOR | Sempre Group | 
| KRAJ PRODUKCJI | Wyprodukowano we Włoszech | 
| CETRYFIKAT | produkty bezglutenowe | 


Warunki przechowywania i informacje dodatkowe:

Ważne informacje: kompleksowy zestaw półproduktów do produkcji lodów - produkt profesjonalny przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktów należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.

Szczegółowe informacje o wartości odżywczej:

| Pasta Crema Fiorentina | |
| Wartość energetyczna | 1241 kJ / 293 kcal | 
| Tłuszcz | 4.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.2 g | 
| Węglowodany | 62.0 g | 
| w tym cukry | 49.0 g | 
| Białko | 2.3 g | 
| Sól | 0.7 g | 
| Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta. | |


| Variegato Profumo di Toscana | |
| Wartość energetyczna | 1171 kJ / 278 kcal | 
| Tłuszcz | 5.1 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.1 g | 
| Węglowodany | 49.0 g | 
| w tym cukry | 42.0 g | 
| Białko | 3.5 g | 
| Sól | 0.22 g | 
| Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta. | |


| Granella Profumo di Toscana | |
| Wartość energetyczna | 2314 kJ / 555 kcal | 
| Tłuszcz | 34.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 16.0 g | 
| Węglowodany | 52.0 g | 
| w tym cukry | 33.0 g | 
| Białko | 9.3 g | 
| Sól | 0.23 g | 
| Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu, to 18 miesięcy od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta. | |




Szczegóły produktu
 
                   
               
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													