Indeks: PERNIGOTTI62
Marka: PERNIGOTTI
5,5kg CIOCCOBITTER skoncentrowana pasta gorzka czekolada 12092203 Pernigotti
143,00 zł / 1 kg
KIT COFFEE SHOCK - kompleksowy zestaw do produkcji aromatycznych lodów czekoladowo-kawowych. Aromatyczna baza do kremowych lodów kawowych z mocnym akcentem kakao. Kremowa pasta variegato o smaku czekoladowo-kawowym z chrupiącymi kryształkami kawowymi.
PERNIGOTTI MAESTRI GELATIERI ITALIANI - KIT - seria praktycznych i łatwych do stosowania zestawów produktów, które pozwalają na kompleksowe tworzenie wyjątkowych smaków lodów.
KIT COFFEE SHOCK - kompleksowy zestaw do produkcji aromatycznych lodów czekoladowo-kawowych.
Aromatyczna baza do kremowych lodów kawowych z mocnym akcentem kakao.
Kremowa pasta variegato o smaku czekoladowo-kawowym z chrupiącymi kryształkami kawowymi.
KIT COFFEE SHOCK = BASE COFFEE SHOCK (1 X 1.68 KG) + VARIEGATO COFFEE SHOCK (1 X 6.0 KG)
BASE COFFEE SHOCK - to smakowa baza, która pozwala na przygotowanie aromatycznych lodów o smaku kawy i kakao. Półprodukt w proszku na bazie kawy rozpuszczalnej oraz niskotłuszczowego kakao. Lody kawowe doskonale łączą się z różnego rodzaju pastami variegato (również owocowymi). Produkt w postaci proszku o charakterystycznej ciemno-brązowej barwie.
VARIEGATO COFFEE SHOCK - kremowa pasta o zrównoważonym smaku czekolady i kawy z chrupiącymi kryształkami kawowymi - pozwala na uzyskanie wyjątkowego kontrastu tekstur. Pasta poza walorami smakowymi daje możliwość tworzenia efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Półprodukt przeznaczony do lodów rzemieślniczych (nadawanie smaku, do przekładania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Produkt o charakterystycznej ciemno-brązowej barwie. Chrupiące kryształki kawowe wytwarzane są na bazie cukru ze smakową powłoką na bazie masła kakaowego, niskotłuszczowego kakao i ekstraktu kawowego - zachowują swoją chrupkość po wymieszaniu z lodami.
SKŁADNIKI | |
BASE COFFEE SHOCK | kawa rozpuszczalna (30%), niskotłuszczowe kakao w proszku, maltodekstryna, dekstroza; produkt może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy pistacjowe. |
VARIEGATO COFFEE SHOCK | cukier, oleje roślinne (słonecznikowy i rzepakowy), niskotłuszczowe kakao w proszku, chrupiące kryształki kawowe (7%) (cukier, powłoka (masło kakaowe, cukier puder (cukier, skrobia), ekstrakt kawy (6.7%), niskotłuszczowe kakao w proszku)), syrop glukozowy, kawa mielona (2.7%), odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa (e322), laktoza, aromaty, śmietanka w proszku, białka mleka, sól; produkt może zawierać jaja, zboża zawierające gluten, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe, orzechy arachidowe, nasiona sezamu. |
SKŁAD ZESTAWU | ||
PRODUKT | ILOŚĆ | DOZOWANIE |
BASE COFFEE SHOCK | 1 X 1.68 KG | 60 G / 1 KG BAZOWEJ MIESZANKI MLECZNEJ |
VARIEGATO COFFEE SHOCK | 1 X 6.0 KG | DO DEKORACJI - NA ZASADZIE QUANTUM SATIS |
CHARAKTERYSTYKA ZESTAWU | ||
NAZWA PRODUKTU | KIT COFFEE SHOCK | |
NUMER KATALOGOWY | 12108395 | |
MASA NETTO | 7.68 KG = 1 X 1.68 KG + 1 X 6.0 KG | |
OPAKOWANIE | WIADERKO Z POKRYWĄ I FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA + TORBA Z TWORZYWA = KARTON | |
PRZEZNACZENIE | DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO | |
ZASTOSOWANIE | KOMPLEKSOWA PRODUKCJA LODÓW MLECZNYCH | |
RODZAJ | KOMPLETNY ZESTAW DO PRODUKCJI LODÓW - BAZA W PROSZKU + PASTA VARIEGATO | |
SMAK | KAWA I KAKAO | |
WYPRODUKOWANO | WE WŁOSZECH |
Ważne informacje: kompleksowy zestaw półproduktów do produkcji lodów - produkt profesjonalny przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktów należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU - BASE COFFEE SHOCK | |
Wartość energetyczna | 1415/335 kJ/kcal |
Tłuszcz | 2.8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.6 g |
Węglowodany | 61.0 g |
w tym cukry | 21.0 g |
Białko | 10.0 g |
Sól | 0.08 g |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU - VARIEGATO COFFEE SHOCK | |
Wartość energetyczna | 2318/557 kJ/kcal |
Tłuszcz | 37.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.7 g |
Węglowodany | 50.0 g |
w tym cukry | 42.0 g |
Białko | 3.9 g |
Sól | 0.06 g |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI |
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
Indeks: PERNIGOTTI62
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: BABBI49
Marka: BABBI
Indeks: PERNIGOTTI190
Marka: PERNIGOTTI
Kawa rozpuszczalna (100% Arabica) w postaci łatwo rozpuszczalnego granulatu. Przeznaczona do stosowania podczas produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI261
Marka: PERNIGOTTI
Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).