Pasta o intensywnym smaku kakao do stosowania w procesie na zimno. Przeznaczona do sporządzania lodów o smaku gorzkiej czekolady. Produkt do stosowania zgodnie z recepturą.
op. 7.68 kg KIT COFFEE SHOCK 12108395 PERNIGOTTI zestaw do lodów - baza kawowa + variegato z chrupiącymi kryształkami
KIT COFFEE SHOCK - kompleksowy zestaw do produkcji aromatycznych lodów czekoladowo-kawowych. Aromatyczna baza do kremowych lodów kawowych z mocnym akcentem kakao. Kremowa pasta variegato o smaku czekoladowo-kawowym z chrupiącymi kryształkami kawowymi.
Opis produktu
PERNIGOTTI MAESTRI GELATIERI ITALIANI - KIT - seria praktycznych i łatwych do stosowania zestawów produktów, które pozwalają na kompleksowe tworzenie wyjątkowych smaków lodów.
![]()
KIT COFFEE SHOCK - kompleksowy zestaw do produkcji aromatycznych lodów czekoladowo-kawowych.
Aromatyczna baza do kremowych lodów kawowych z mocnym akcentem kakao.
Kremowa pasta variegato o smaku czekoladowo-kawowym z chrupiącymi kryształkami kawowymi.
![]()
KIT COFFEE SHOCK = BASE COFFEE SHOCK (1 X 1.68 KG) + VARIEGATO COFFEE SHOCK (1 X 6.0 KG)
![]()
BASE COFFEE SHOCK - to smakowa baza, która pozwala na przygotowanie aromatycznych lodów o smaku kawy i kakao. Półprodukt w proszku na bazie kawy rozpuszczalnej oraz niskotłuszczowego kakao. Lody kawowe doskonale łączą się z różnego rodzaju pastami variegato (również owocowymi). Produkt w postaci proszku o charakterystycznej ciemno-brązowej barwie.
VARIEGATO COFFEE SHOCK - kremowa pasta o zrównoważonym smaku czekolady i kawy z chrupiącymi kryształkami kawowymi - pozwala na uzyskanie wyjątkowego kontrastu tekstur. Pasta poza walorami smakowymi daje możliwość tworzenia efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Półprodukt przeznaczony do lodów rzemieślniczych (nadawanie smaku, do przekładania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Produkt o charakterystycznej ciemno-brązowej barwie. Chrupiące kryształki kawowe wytwarzane są na bazie cukru ze smakową powłoką na bazie masła kakaowego, niskotłuszczowego kakao i ekstraktu kawowego - zachowują swoją chrupkość po wymieszaniu z lodami.
![]()
![]()
| SKŁADNIKI | |
| BASE COFFEE SHOCK | kawa rozpuszczalna (30%), niskotłuszczowe kakao w proszku, maltodekstryna, dekstroza; produkt może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy pistacjowe. |
| VARIEGATO COFFEE SHOCK | cukier, oleje roślinne (słonecznikowy i rzepakowy), niskotłuszczowe kakao w proszku, chrupiące kryształki kawowe (7%) (cukier, powłoka (masło kakaowe, cukier puder (cukier, skrobia), ekstrakt kawy (6.7%), niskotłuszczowe kakao w proszku)), syrop glukozowy, kawa mielona (2.7%), odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa (e322), laktoza, aromaty, śmietanka w proszku, białka mleka, sól; produkt może zawierać jaja, zboża zawierające gluten, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe, orzechy arachidowe, nasiona sezamu. |
![]()
![]()
| SKŁAD ZESTAWU | ||
| PRODUKT | ILOŚĆ | DOZOWANIE |
| BASE COFFEE SHOCK | 1 X 1.68 KG | 60 G / 1 KG BAZOWEJ MIESZANKI MLECZNEJ |
| VARIEGATO COFFEE SHOCK | 1 X 6.0 KG | DO DEKORACJI - NA ZASADZIE QUANTUM SATIS |
| CHARAKTERYSTYKA ZESTAWU | ||
| NAZWA PRODUKTU | KIT COFFEE SHOCK | |
| NUMER KATALOGOWY | 12108395 | |
| MASA NETTO | 7.68 KG = 1 X 1.68 KG + 1 X 6.0 KG | |
| OPAKOWANIE | WIADERKO Z POKRYWĄ I FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA + TORBA Z TWORZYWA = KARTON | |
| PRZEZNACZENIE | DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO | |
| ZASTOSOWANIE | KOMPLEKSOWA PRODUKCJA LODÓW MLECZNYCH | |
| RODZAJ | KOMPLETNY ZESTAW DO PRODUKCJI LODÓW - BAZA W PROSZKU + PASTA VARIEGATO | |
| SMAK | KAWA I KAKAO | |
| WYPRODUKOWANO | WE WŁOSZECH | |
![]()
![]()
Ważne informacje: kompleksowy zestaw półproduktów do produkcji lodów - produkt profesjonalny przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktów należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.![]()
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU - BASE COFFEE SHOCK | |
| Wartość energetyczna | 1415/335 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 2.8 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.6 g |
| Węglowodany | 61.0 g |
| w tym cukry | 21.0 g |
| Białko | 10.0 g |
| Sól | 0.08 g |
| TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI | |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU - VARIEGATO COFFEE SHOCK | |
| Wartość energetyczna | 2318/557 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 37.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.7 g |
| Węglowodany | 50.0 g |
| w tym cukry | 42.0 g |
| Białko | 3.9 g |
| Sól | 0.06 g |
| TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI | |
![]()
![]()
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu