PERNIGOTTI MAESTRI GELATIERI ITALIANI - KIT - seria praktycznych i łatwych do stosowania zestawów produktów, które pozwalają na kompleksowe tworzenie wyjątkowych smaków lodów.

KIT COFFEE SHOCK - kompleksowy zestaw do produkcji aromatycznych lodów czekoladowo-kawowych.
Aromatyczna baza do kremowych lodów kawowych z mocnym akcentem kakao.
Kremowa pasta variegato o smaku czekoladowo-kawowym z chrupiącymi kryształkami kawowymi.

KIT COFFEE SHOCK = BASE COFFEE SHOCK (1 X 1.68 KG) + VARIEGATO COFFEE SHOCK (1 X 6.0 KG)

BASE COFFEE SHOCK - to smakowa baza, która pozwala na przygotowanie aromatycznych lodów o smaku kawy i kakao. Półprodukt w proszku na bazie kawy rozpuszczalnej oraz niskotłuszczowego kakao. Lody kawowe doskonale łączą się z różnego rodzaju pastami variegato (również owocowymi). Produkt w postaci proszku o charakterystycznej ciemno-brązowej barwie.
VARIEGATO COFFEE SHOCK - kremowa pasta o zrównoważonym smaku czekolady i kawy z chrupiącymi kryształkami kawowymi - pozwala na uzyskanie wyjątkowego kontrastu tekstur. Pasta poza walorami smakowymi daje możliwość tworzenia efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Półprodukt przeznaczony do lodów rzemieślniczych (nadawanie smaku, do przekładania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Produkt o charakterystycznej ciemno-brązowej barwie. Chrupiące kryształki kawowe wytwarzane są na bazie cukru ze smakową powłoką na bazie masła kakaowego, niskotłuszczowego kakao i ekstraktu kawowego - zachowują swoją chrupkość po wymieszaniu z lodami.


SKŁADNIKI |
BASE COFFEE SHOCK |
kawa rozpuszczalna (30%), niskotłuszczowe kakao w proszku, maltodekstryna, dekstroza; produkt może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy pistacjowe. |
VARIEGATO COFFEE SHOCK |
cukier, oleje roślinne (słonecznikowy i rzepakowy), niskotłuszczowe kakao w proszku, chrupiące kryształki kawowe (7%) (cukier, powłoka (masło kakaowe, cukier puder (cukier, skrobia), ekstrakt kawy (6.7%), niskotłuszczowe kakao w proszku)), syrop glukozowy, kawa mielona (2.7%), odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa (e322), laktoza, aromaty, śmietanka w proszku, białka mleka, sól; produkt może zawierać jaja, zboża zawierające gluten, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe, orzechy arachidowe, nasiona sezamu. |


SKŁAD ZESTAWU |
PRODUKT |
ILOŚĆ |
DOZOWANIE |
BASE COFFEE SHOCK |
1 X 1.68 KG |
60 G / 1 KG BAZOWEJ MIESZANKI MLECZNEJ |
VARIEGATO COFFEE SHOCK |
1 X 6.0 KG |
DO DEKORACJI - NA ZASADZIE QUANTUM SATIS |
CHARAKTERYSTYKA ZESTAWU |
NAZWA PRODUKTU |
KIT COFFEE SHOCK |
NUMER KATALOGOWY |
12108395 |
MASA NETTO |
7.68 KG = 1 X 1.68 KG + 1 X 6.0 KG |
OPAKOWANIE |
WIADERKO Z POKRYWĄ I FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA + TORBA Z TWORZYWA = KARTON |
PRZEZNACZENIE |
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
ZASTOSOWANIE |
KOMPLEKSOWA PRODUKCJA LODÓW MLECZNYCH |
RODZAJ |
KOMPLETNY ZESTAW DO PRODUKCJI LODÓW - BAZA W PROSZKU + PASTA VARIEGATO |
SMAK |
KAWA I KAKAO |
WYPRODUKOWANO |
WE WŁOSZECH |


Ważne informacje: kompleksowy zestaw półproduktów do produkcji lodów - produkt profesjonalny przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktów należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU - BASE COFFEE SHOCK |
Wartość energetyczna |
1415/335 kJ/kcal |
Tłuszcz |
2.8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
1.6 g |
Węglowodany |
61.0 g |
w tym cukry |
21.0 g |
Białko |
10.0 g |
Sól |
0.08 g |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU - VARIEGATO COFFEE SHOCK |
Wartość energetyczna |
2318/557 kJ/kcal |
Tłuszcz |
37.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.7 g |
Węglowodany |
50.0 g |
w tym cukry |
42.0 g |
Białko |
3.9 g |
Sól |
0.06 g |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI |


Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.


