op. 3 kg Variegato Pistacchio Con Granella - 12093019 Pernigotti - krem pistacjowy z chrupiącym dodatkiem pokruszonych orzechów

Indeks: PERNIGOTTI48
Marka:

Podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Krem pistacjowy o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym dodatkiem pokruszonych pistacji.

690,06 zł (8% VAT)
230,02 zł / 1 kg

638,94 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 4 szt.

Opis produktu

Pasta pistacjowa z kruszonymi kawałkami orzechów!

Variegato Pistacchio Con Granella to podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Pistacjowa pasta cukiernicza o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym akcentem w postaci granelli pistacjowej.

Zastosowanie past variegato:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

- do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach,

- do przekładania i smarowania tortów,

- dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych,

- dodatek do kremów i deserów,

- nadzienie cukiernicze,

- nadzienie do pralin i wyrobów czekoladowych.

Skład pistacjowej pasty cukierniczej:

Składniki: cukier, pasta pistacjowa (28.3%), oleje roślinne (rzepakowy, słonecznikowy), kawałki pistacji (15%), odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwnik spożywczy: kompleks miedziowy chlorofilu (E141).

Alergeny: produkt może zawierać jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy arachidowe, nasiona sezamu oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania i użycia pasty cukierniczej:

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Unikać gwałtownych zmian temperatury otoczenia.

Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu. Zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Dozowanie pistacjowej pasty variegato:

ZALECANE DOZOWANIE
Pasta variegato na zasadzie quantum satis, według uznania

Wartość odżywcza pasty z pistacjami:

PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2470 kJ / 594 kcal
Tłuszcz 43.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 7.1 g
Węglowodany 37.0 g
w tym cukry 35.0 g
Białko 13.0 g
Sól 0.07 g

Pasta Variegato - szczegóły i charakterystyka produktu:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Nazwa handlowa Variegato Pistacchio Con Granella
Numer katalogowy 12093019B
Rodzaj pasta variegato do przekładania i dekorowania
Smak pistacjowy
Barwa zielona
Konsystencja kremowa z kawałkami orzechów pistacjowych
Opakowanie plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą
Masa netto 3.0 kg
Opakowanie zbiorcze 6.0 kg = 2 x 3.0 kg
Seria produktowa Variegati Classici
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do przekładania i dekorowania lodów, do cukiernictwa
Produkt bezglutenowy
Producent Maestri Gelatieri Italiani S.r.l.
Dystrybutor Sempre Group Sp. z o.o.
Kraj produkcji Wyprodukowano we Włoszech

Informacje dodatkowe:

Produkt zgodny z Rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego późniejszymi zmianami w zakresie zanieczyszczeń w produktach spożywczych.

Produkt zgodny z Rozporządzeniem (UE) 1169/2011.

Produkt do użytku profesjonalnego i przemysłowego.

Półprodukt do lodów i cukiernictwa.

Szczegóły produktu