PASTA KOKOSOWA - przeznaczona jest przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach piekarniczych i cukierniczych. Pasta może również pełnić rolę integratora w lodach ze świeżymi owocami. Pastę charakteryzuje uniwersalność i wszechstronność zastosowania (kremy, nadzienia, wypieki, desery, lody, praliny itp.). Pasta z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa o przyjemnym naturalnym i słodkim smaku.

Składniki: cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, suszony kokos (17%), woda, substancja stabilizująca: mączka chleba świętojańskiego (E410), aromat kokosowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja zagęszczająca: pektyna (E440).
Dozowanie: 70-100 gramów na 1 litr mieszanki bazowej (produkcja lodów); 40-50 gramów na 1 litr mieszanki bazowej jako integrator do lodów ze świeżymi owocami.

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania do 15-25°C; należy unikać gwałtownych zmian temperatury; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%; po każdym użyciu należy dokładnie oczyścić i zamknąć opakowanie; produkt przechowywać w fabrycznym opakowaniu; do mieszania, nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

Zastosowanie: do produkcji lodów metodą tradycyjną; jako integrator do lodów ze świeżymi owocami; do wyrobów cukierniczych i piekarskich.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1556/370 kJ/kcal |
Tłuszcz |
11.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
9.7 g |
Węglowodany |
65.0 g |
w tym cukry |
57.0 g |
Białko |
1.2 g |
Błonnik |
3.1 g |
Sól |
0.03 g |


.png)







