• Nowy
op. 3 kg Pasta Cassata Trinacria 1230145 Babbi - pasta z kandyzowanymi owocami i suszonym serem ricotta
  • op. 3 kg Pasta Cassata Trinacria 1230145 Babbi - pasta z kandyzowanymi owocami i suszonym serem ricotta
  • op. 3 kg Pasta Cassata Trinacria 1230145 Babbi - pasta z kandyzowanymi owocami i suszonym serem ricotta

op. 3 kg Pasta Cassata Trinacria 1230145 Babbi - pasta z kandyzowanymi owocami i suszonym serem ricotta

BABBI244

Pasta do lodów inspirowana klasycznym deserem Cassata Siciliana. Bogata w kandyzowane owoce. Wzbogacona dodatkiem sera ricotta w proszku. Doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów oraz semifreddo.

306,00 zł
Brutto

102,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 8.00%

W magazynie: 1

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Pasta o smaku Cassata Siciliana z kandyzowanymi owocami:

Cassata Siciliana, to klasyczny przepis wywodzący się z tradycyjnej włoskiej kuchni (sycylijskiej). Wygląd ciasta (deseru) różni się w zależności od regionu. Bazą do przygotowania deseru jest serek ricotta, biszkopt, masa z migdałów (marcepan) oraz owoce kandyzowane z nutą rumu.

Cassata Trinacria, to słodka i bogata w kandyzowane owoce pasta smakowa, z dodatkiem sera ricotta. Pozwala na odwzorowanie klasycznego smaku w nowoczesnym wydaniu. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych o kremowej konsystencji i bardzo przyjemnym smaku. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Zalecane dozowanie podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów to 200 g pasty na 1 kg pasteryzowanej mieszanki bazowej (stosowana jako pasta variegato do dekorowania używana jest na zasadzie quantum satis).

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z dodatkami przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do lodów rzemieślniczych oraz wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem, suchą łopatką lub długą łyżką.

Możliwości zastosowania past cukierniczych:

Pasty smakowe to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Są to gotowe do użycia pasty cukiernicze o uniwersalnym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem, a ich konsystencja pozwala na wzbogacanie lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty smakowe można używać do produkcji wyrobów cukierniczych, przestrzegając zasad dozowania. Przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych w celu urozmaicenia i wzbogacenia klasycznych smaków. Stosowanie past smakowych pozwala na zwiększenie asortymentu i zróżnicowania smaków. Dodatkowo zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości.

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Pasta Cassata Trinacria
Numer katalogowy 1.23.0145
Rodzaj produktu pasta smakowa z kandyzowanymi owocami
Seria produktowa Paste Classiche
Smak Cassata Siciliana
Forma pasta
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do lodów i cukiernictwa
Dozowanie 200 g pasty / 1 kg mieszanki bazowej
Opakowanie jednostkowe plastikowe wiaderko z pokrywą
Masa netto 3.0 kg
Opakowanie zbiorcze 4 x 3.0 kg - 12.0 kg
Produkt nie zawiera glutenu
Producent Babbi

Skład pasty o smaku Cassata Siciliana:

Składniki: kandyzowane owoce (syrop glukozowo-fruktozowy, skórka pomarańczowa, brassica, cukier, koncentrat soku z cytryny, koncentrat z krokosza barwierskiego i cytryny, barwniki: koszenila (E120), błękit brylantowy FCF (E133), substancja konserwująca: dwutlenki siarki (E220)), kandyzowana skórka cytronu (cytron, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: dwutlenki siarki (E220)), kandyzowana skórka pomarańczowa (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, koncentrat soku z cytryny, sok pomarańczowy, naturalny aromat pomarańczowy), cukier, woda, kandyzowana skórka cytryny (skórka cytryny, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: dwutlenki siarki (E220)), syrop glukozowy, dekstroza, aromaty, stabilizator: sorbitol (E420), ricotta w proszku, substancja zagęszczająca: karagen (E407), napar z ziaren wanilii Bourbon, naturalne aromaty.

Alergeny: produkt zawiera mleko oraz dwutlenki siarki.

Dozowanie pasty z kawałkami kandyzowanych owoców:

Pasteryzowana mieszanka bazowa 1000 g
Pasta smakowa 200 g

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Wartość odżywcza pasty cukierniczej:

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1257 kJ / 296 kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 70.0 g
w tym cukry 50.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.17 g

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Produkt do użytku profesjonalnego.

Produkt bezglutenowy.

Producent: Babbi

Dystrybutor: Sempre Group

Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech.

Szczegóły produktu
BABBI244
1 Przedmiot
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI277

Marka: PERNIGOTTI

5,5 kg PASTA CASSATA ALLA SICILIANA CON CANDITI 12092014A PERNIGOTTI pasta z owocami kandyzowanymi z nutą migdałów

favorite_border favorite

Pasta do lodów inspirowana klasycznym deserem prosto z Sycylii. Kandyzowane owoce z nutą cynamonu, wanilii i migdałów to smak, który doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów czy semifreddo.

Cena 583,00 zł

106,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI165

Marka: PERNIGOTTI

1.2 kg BASE RICOTTA 12091060 PERNIGOTTI kompletna baza do lodów o smaku sera ricotta

favorite_border favorite

Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim ciastem - cassata siciliana.

Cena 154,80 zł

129,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI180

Marka: BABBI

1 kg RICOTTA MIX 400 11460 BABBI gotowa mieszanka bazowa do deserów i lodów o smaku sera ricotta

favorite_border favorite

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania tradycyjnych deserów lodowych - "cassata siciliana", "ricotta stregata", "variegato con fichi caramellati".

Cena 93,50 zł

93,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI314

Marka: PERNIGOTTI

op. 14 kg KIT PROFUMO DI SARDEGNA 12108411 PERNIGOTTI zestaw do lodów - baza ricotta + krem miodowy + kruszonka z owocami mirtu

favorite_border favorite

KIT PROFUMO DI SARDEGNA - kompleksowy zestaw do produkcji kremowych lodów o smaku sera ricotta ze słodkim kremem miodowym i chrupiącą kruszonką z owocami mirtu.

Cena 1 918,00 zł

137,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARBIERI01

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 5.6 kg Gruszki kandyzowane w syropie - całe owoce - Pere Candite Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Gruszki kandyzowane w całości zanurzone w delikatnym syropie. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek w celu zapewnienia najwyższej jakości produktu.

Cena 370,00 zł

66,07 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BARBIERI02

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 5.6 kg Mieszanka kandyzowanych owoców w syropie - Frutta Assortita Candita Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Mieszanka kandyzowanych owoców zanurzonych w delikatnym syropie. W mieszance znajdują się wiśnie, morele, brzoskwinie, gruszki, mandarynki, melon oraz dynia w zmiennych proporcjach. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek.

Cena 394,00 zł

70,36 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARBIERI08

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 3.6 kg Półkandyzowane owoce leśne w syropie - Frutti di Bosco Al Naturale Semicanditi Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Mieszanka półkandyzowanych owoców leśnych zanurzonych w delikatnym syropie o niższej zawartości cukru. W mieszance znajdują się czerwone i czarne porzeczki, maliny oraz jeżyny w zmiennych proporcjach.

Cena 393,00 zł

109,17 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARBIERI06

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 5.9 kg Kandyzowane - średnie - kasztany jadalne w syropie - Marroni Piemonte Medi - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Kandyzowane w całości kasztany jadalne. Średniej wielkości kasztany poddane procesowi tradycyjnego kandyzowania. Zanurzone w delikatnym syropie. Masa kasztanów po odsączeniu syropu to 4 kg. W 100 gramach znajduje się 5-6 sztuk kandyzowanych kasztanów jadalnych.

Cena 1 166,00 zł

197,63 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARBIERI07

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 5.9 kg Kandyzowane kawałki kasztanów jadalnych w syropie - Rottame di Marroni Tipo Morbido - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Kandyzowane kasztany jadalne w kawałkach. Miękkie kasztany poddane procesowi tradycyjnego kandyzowania i zanurzone w delikatnym syropie. Masa kasztanów w kawałkach po odsączeniu syropu to 4 kg.

Cena 450,00 zł

76,27 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARBIERI04

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 3.0 kg Kandyzowana skórka pomarańczy - paski o dł. 80 mm - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka pomarańczy Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.

Cena 270,00 zł

90,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARBIERI05

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 3.0 kg Kandyzowana skórka pomarańczy - kostka o dł. 9 mm - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka pomarańczy Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.

Cena 234,00 zł

78,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARBIERI03

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 3.9 kg Kandyzowana skórka cytryny w syropie - kostka o dł. 9 mm - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka cytryn z gajów Sorrento o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.

Cena 304,00 zł

77,95 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI352

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.5 kg BASE RICOTTA 12091060B PERNIGOTTI - kompletna baza do lodów o smaku sera ricotta

favorite_border favorite

Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim deserem - Cassata Siciliana.

Cena 193,50 zł

129,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE