op. 3 kg Pasta Cassata Trinacria 1230145 Babbi - pasta z kandyzowanymi owocami i suszonym serem ricotta

Indeks: BABBI244
Marka:

Pasta do lodów inspirowana klasycznym deserem Cassata Siciliana. Bogata w kandyzowane owoce. Wzbogacona dodatkiem sera ricotta w proszku. Doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów oraz semifreddo.

306,00 zł (8% VAT)
102,00 zł / 1 kg

283,33 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 2 szt.

Opis produktu

Pasta o smaku Cassata Siciliana z kandyzowanymi owocami:

Cassata Siciliana, to klasyczny przepis wywodzący się z tradycyjnej włoskiej kuchni (sycylijskiej). Wygląd ciasta (deseru) różni się w zależności od regionu. Bazą do przygotowania deseru jest serek ricotta, biszkopt, masa z migdałów (marcepan) oraz owoce kandyzowane z nutą rumu.

Cassata Trinacria, to słodka i bogata w kandyzowane owoce pasta smakowa, z dodatkiem sera ricotta. Pozwala na odwzorowanie klasycznego smaku w nowoczesnym wydaniu. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych o kremowej konsystencji i bardzo przyjemnym smaku. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Zalecane dozowanie podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów to 200 g pasty na 1 kg pasteryzowanej mieszanki bazowej (stosowana jako pasta variegato do dekorowania używana jest na zasadzie quantum satis).

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z dodatkami przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do lodów rzemieślniczych oraz wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem, suchą łopatką lub długą łyżką.

Możliwości zastosowania past cukierniczych:

Pasty smakowe to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Są to gotowe do użycia pasty cukiernicze o uniwersalnym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem, a ich konsystencja pozwala na wzbogacanie lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty smakowe można używać do produkcji wyrobów cukierniczych, przestrzegając zasad dozowania. Przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych w celu urozmaicenia i wzbogacenia klasycznych smaków. Stosowanie past smakowych pozwala na zwiększenie asortymentu i zróżnicowania smaków. Dodatkowo zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości.

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Pasta Cassata Trinacria
Numer katalogowy 1.23.0145
Rodzaj produktu pasta smakowa z kandyzowanymi owocami
Seria produktowa Paste Classiche
Smak Cassata Siciliana
Forma pasta
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do lodów i cukiernictwa
Dozowanie 200 g pasty / 1 kg mieszanki bazowej
Opakowanie jednostkowe plastikowe wiaderko z pokrywą
Masa netto 3.0 kg
Opakowanie zbiorcze 4 x 3.0 kg - 12.0 kg
Produkt nie zawiera glutenu
Producent Babbi

Skład pasty o smaku Cassata Siciliana:

Składniki: kandyzowane owoce (syrop glukozowo-fruktozowy, skórka pomarańczowa, brassica, cukier, koncentrat soku z cytryny, koncentrat z krokosza barwierskiego i cytryny, barwniki: koszenila (E120), błękit brylantowy FCF (E133), substancja konserwująca: dwutlenki siarki (E220)), kandyzowana skórka cytronu (cytron, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: dwutlenki siarki (E220)), kandyzowana skórka pomarańczowa (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, koncentrat soku z cytryny, sok pomarańczowy, naturalny aromat pomarańczowy), cukier, woda, kandyzowana skórka cytryny (skórka cytryny, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: dwutlenki siarki (E220)), syrop glukozowy, dekstroza, aromaty, stabilizator: sorbitol (E420), ricotta w proszku, substancja zagęszczająca: karagen (E407), napar z ziaren wanilii Bourbon, naturalne aromaty.

Alergeny: produkt zawiera mleko oraz dwutlenki siarki.

Dozowanie pasty z kawałkami kandyzowanych owoców:

Pasteryzowana mieszanka bazowa 1000 g
Pasta smakowa 200 g

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Wartość odżywcza pasty cukierniczej:

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1257 kJ / 296 kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 70.0 g
w tym cukry 50.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.17 g

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Produkt do użytku profesjonalnego.

Produkt bezglutenowy.

Producent: Babbi

Dystrybutor: Sempre Group

Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech.

Szczegóły produktu