- Nowy

Pasta do lodów inspirowana klasycznym deserem Cassata Siciliana. Bogata w kandyzowane owoce. Wzbogacona dodatkiem sera ricotta w proszku. Doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów oraz semifreddo.
Cassata Siciliana, to klasyczny przepis wywodzący się z tradycyjnej włoskiej kuchni (sycylijskiej). Wygląd ciasta (deseru) różni się w zależności od regionu. Bazą do przygotowania deseru jest serek ricotta, biszkopt, masa z migdałów (marcepan) oraz owoce kandyzowane z nutą rumu.
Cassata Trinacria, to słodka i bogata w kandyzowane owoce pasta smakowa, z dodatkiem sera ricotta. Pozwala na odwzorowanie klasycznego smaku w nowoczesnym wydaniu. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych o kremowej konsystencji i bardzo przyjemnym smaku. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Zalecane dozowanie podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów to 200 g pasty na 1 kg pasteryzowanej mieszanki bazowej (stosowana jako pasta variegato do dekorowania używana jest na zasadzie quantum satis).
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z dodatkami przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do lodów rzemieślniczych oraz wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem, suchą łopatką lub długą łyżką.
Pasty smakowe to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Są to gotowe do użycia pasty cukiernicze o uniwersalnym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem, a ich konsystencja pozwala na wzbogacanie lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty smakowe można używać do produkcji wyrobów cukierniczych, przestrzegając zasad dozowania. Przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych w celu urozmaicenia i wzbogacenia klasycznych smaków. Stosowanie past smakowych pozwala na zwiększenie asortymentu i zróżnicowania smaków. Dodatkowo zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości.
Nazwa handlowa | Pasta Cassata Trinacria |
Numer katalogowy | 1.23.0145 |
Rodzaj produktu | pasta smakowa z kandyzowanymi owocami |
Seria produktowa | Paste Classiche |
Smak | Cassata Siciliana |
Forma | pasta |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do lodów i cukiernictwa |
Dozowanie | 200 g pasty / 1 kg mieszanki bazowej |
Opakowanie jednostkowe | plastikowe wiaderko z pokrywą |
Masa netto | 3.0 kg |
Opakowanie zbiorcze | 4 x 3.0 kg - 12.0 kg |
Produkt | nie zawiera glutenu |
Producent | Babbi |
Składniki: kandyzowane owoce (syrop glukozowo-fruktozowy, skórka pomarańczowa, brassica, cukier, koncentrat soku z cytryny, koncentrat z krokosza barwierskiego i cytryny, barwniki: koszenila (E120), błękit brylantowy FCF (E133), substancja konserwująca: dwutlenki siarki (E220)), kandyzowana skórka cytronu (cytron, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: dwutlenki siarki (E220)), kandyzowana skórka pomarańczowa (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, koncentrat soku z cytryny, sok pomarańczowy, naturalny aromat pomarańczowy), cukier, woda, kandyzowana skórka cytryny (skórka cytryny, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: dwutlenki siarki (E220)), syrop glukozowy, dekstroza, aromaty, stabilizator: sorbitol (E420), ricotta w proszku, substancja zagęszczająca: karagen (E407), napar z ziaren wanilii Bourbon, naturalne aromaty.
Alergeny: produkt zawiera mleko oraz dwutlenki siarki.
Pasteryzowana mieszanka bazowa | 1000 g |
Pasta smakowa | 200 g |
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1257 kJ / 296 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 70.0 g |
w tym cukry | 50.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.17 g |
Produkt do użytku profesjonalnego.
Produkt bezglutenowy.
Producent: Babbi
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech.
Indeks: PERNIGOTTI277
Marka: PERNIGOTTI
Pasta do lodów inspirowana klasycznym deserem prosto z Sycylii. Kandyzowane owoce z nutą cynamonu, wanilii i migdałów to smak, który doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów czy semifreddo.
Indeks: PERNIGOTTI165
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim ciastem - cassata siciliana.
Indeks: BABBI180
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania tradycyjnych deserów lodowych - "cassata siciliana", "ricotta stregata", "variegato con fichi caramellati".
Indeks: PERNIGOTTI314
Marka: PERNIGOTTI
KIT PROFUMO DI SARDEGNA - kompleksowy zestaw do produkcji kremowych lodów o smaku sera ricotta ze słodkim kremem miodowym i chrupiącą kruszonką z owocami mirtu.
Indeks: BARBIERI01
Marka: Pianetta di Barbieri
Gruszki kandyzowane w całości zanurzone w delikatnym syropie. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek w celu zapewnienia najwyższej jakości produktu.
Indeks: BARBIERI02
Marka: Pianetta di Barbieri
Mieszanka kandyzowanych owoców zanurzonych w delikatnym syropie. W mieszance znajdują się wiśnie, morele, brzoskwinie, gruszki, mandarynki, melon oraz dynia w zmiennych proporcjach. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek.
Indeks: BARBIERI08
Marka: Pianetta di Barbieri
Mieszanka półkandyzowanych owoców leśnych zanurzonych w delikatnym syropie o niższej zawartości cukru. W mieszance znajdują się czerwone i czarne porzeczki, maliny oraz jeżyny w zmiennych proporcjach.
Indeks: BARBIERI06
Marka: Pianetta di Barbieri
Kandyzowane w całości kasztany jadalne. Średniej wielkości kasztany poddane procesowi tradycyjnego kandyzowania. Zanurzone w delikatnym syropie. Masa kasztanów po odsączeniu syropu to 4 kg. W 100 gramach znajduje się 5-6 sztuk kandyzowanych kasztanów jadalnych.
Indeks: BARBIERI07
Marka: Pianetta di Barbieri
Kandyzowane kasztany jadalne w kawałkach. Miękkie kasztany poddane procesowi tradycyjnego kandyzowania i zanurzone w delikatnym syropie. Masa kasztanów w kawałkach po odsączeniu syropu to 4 kg.
Indeks: BARBIERI04
Marka: Pianetta di Barbieri
Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka pomarańczy Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.
Indeks: BARBIERI05
Marka: Pianetta di Barbieri
Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka pomarańczy Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.
Indeks: BARBIERI03
Marka: Pianetta di Barbieri
Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka cytryn z gajów Sorrento o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.
Indeks: PERNIGOTTI352
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim deserem - Cassata Siciliana.
Pasta do lodów inspirowana klasycznym deserem Cassata Siciliana. Bogata w kandyzowane owoce. Wzbogacona dodatkiem sera ricotta w proszku. Doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów oraz semifreddo.