op. 3.5 kg Pasta Vaniglia Bianca Pernigotti - pasta z nasionami wanilii o charakterystycznej białej barwie - nr. kat. 12093535

Indeks: PERNIGOTTI350
Marka:

Pasta waniliowa o charakterystycznej, naturalnie białej barwie z widocznymi nasionami i kawałkami lasek wanilii. Skoncentrowana pasta smakowa do produkcji lodów rzemieślniczych oraz kremów i mas cukierniczych.

374,50 zł (8% VAT)
107,00 zł / 1 kg

346,76 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 1 szt.

Opis produktu

Biała pasta waniliowa z nasionami:

Pasta Vaniglia Bianca, to pasta waniliowa bez dodatku substancji i składników barwiących. Charakteryzuje się naturalnie białą barwą, która pozwala uzyskać lody o wyjątkowych walorach estetycznych. Dodatek zmielonych lasek wanilii stanowi dodatkowy element zwiększający atrakcyjność wyrobów z dodatkiem pasty. Pasta waniliowa o charakterystycznej, naturalnie białej barwie z widocznymi nasionami i kawałkami lasek wanilii. Doskonały smak i aromat, który idealnie sprawdzi się do produkcji lodów rzemieślniczych, a także kremów i mas cukierniczych.

Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty stosowane są jako dodatek smakowy, aromatyczny i nadający teksturę, do lodów, kremów i wyrobów cukierniczych.

Skład waniliowej pasty cukierniczej:

Składniki: syrop glukozowy, woda, aromaty, sól, zmielone laski wanilii, ekstrakt waniliowy.

Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Zastosowanie produktu:

Pasty smakowe to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Są to gotowe do użycia pasty cukiernicze o uniwersalnym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem, a ich konsystencja pozwala na wzbogacanie lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty smakowe można używać do produkcji wyrobów cukierniczych, przestrzegając zasad dozowania. Przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych w celu urozmaicenia i wzbogacenia klasycznych smaków. Stosowanie past smakowych pozwala na zwiększenie asortymentu i zróżnicowania smaków. Dodatkowo zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości.

Podstawowa receptura i dozowanie pasty cukierniczej:

Pasta smakowa do lodów 50 g na 1 kg mlecznej mieszanki bazowej
Pasta cukiernicza 50 g na 1 kg kremowej bazy

Przybliżona wartość odżywcza pasty cukierniczej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1221 kJ / 287 kcal
Tłuszcz 0.1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 70.0 g
w tym cukry 37.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.69 g

Pasta smakowa, szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Pasta Vaniglia Bianca
Numer katalogowy 12093535
Rodzaj pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych
Smak wanilia
Barwa biała
Konsystencja gładka z nasionami wanilii
Opakowanie plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą
Masa netto 3.5 kg
Opakowanie zbiorcze 7.0 kg = 2 x 3.5 kg
Seria produktowa Gusti Creme
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do produkcji lodów i cukiernictwa
Produkt nie zawiera glutenu
przyjazny dla wegan
Producent Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowane we Włoszech

Warunki przechowywania produktu i informacje dodatkowe:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.

Szczegóły produktu