VARIEGATI AMORE - seria past variegato z chrupiącymi wafelkami do przekładania i dekorowania. Wyjątkowe połączenie gładkiej i kremowej konsystencji pasty smakowej z chrupiącym wafelkiem i dodatkami. Zastosowanie pasty pozwala na osiągnięcie zaskakującego kontrastu tekstur w szybki i prosty sposób. Dopracowane smaki kremów z chrupiącymi dodatkami to doskonały dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy z dodatkami, które stosuje się na zasadzie quantum satis. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z chrupiącymi dodatkami przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą łopatką lub długą łyżką.
Zastosowanie: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach; jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.
VARIEGATO AMORE MANDORLA SALATA - to kremowa pasta migdałowa ze słoną nutą, z dodatkiem chrupiących wafelków i kawałków prażonych migdałów
"puszysty krem z solonych migdałów z całym mnóstwem pokruszonych wafelków i posiekanych, prażonych, solonych migdałów"
Składniki: pasta z migdałów (25.5%), cukier, oleje roślinne (słonecznikowy, rzepakowy), syrop glukozowy, kawałki wafelka (7.5%) (miękka mąka pszenna, cukier, skrobia kukurydziana, rafinowany olej kokosowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), odtłuszczone mleko w proszku, żółtko jaja w proszku, sól, mąka sojowa), prażone i solone migdały (7.5%) (migdały, sól), serwatka w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, skoncentrowana śmietanka, cukier karmelizowany, miód, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), sól, aromaty; może zawierać orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy włoskie, nasiona sezamu, gorczycę, łubin oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA - DOZOWANIE |
VARIEGATO AMORE |
QUANTUM SATIS - WEDŁUG UZNANIA |
PASTA SMAKOWA |
80-100g / 1kg mieszanki bazowej |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2321/558 kJ/kcal |
Tłuszcz |
38.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
4.9 g |
Węglowodany |
43.0 g |
w tym cukry |
33.0 g |
Białko |
9.0 g |
Sól |
0.55 g |
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
"Variegati Amore - linia kremowych variegatur z zaskakująco chrupiącym akcentem, wzbogacona bakaliami i pokruszonymi kawałkami wafelka. Propozycje będące efektem starannie dobranych surowców i najnowszych technik przetwarzania, produkty o bogatym smaku, przyjemne dla oka, podążające za najnowszymi trendami. To rozkoszne chwile będące najpiękniejszym wyznaniem miłości do lodów rzemieślniczych."