
63,10 zł / 1l
Klasyczna pasta do produkcji lodów karmelowych. Doskonale sprawdzi się również w produkcji cukierniczej jako składnik kremów czy musów. Uniwersalne i szerokie zastosowanie.
Gusti Creme od włoskiego producenta Pernigotti, to seria past smakowych przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.
Pasta o intensywnym smaku karmelizowanego cukru. Klasyczny smak, który doskonale sprawdzi się z różnego rodzaju dodatkami smakowymi. Pasta wraz z Crema Della Nonna pozwoli na przygotowanie doskonałego kremu o smaku karmelowym. Idealnymi dodatkami będą również różnego rodzaju pasty do przekładania i dekorowania oraz posypki teksturalne. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych o wyrazistym smaku karmelowym. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów.
Składniki: syrop glukozowy, barwnik: karmel (E150a), woda, aromaty.
Alergeny: produkt może zawierać soję, jaja, mleko, orzechy włoskie, pistacje, pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Pasta smakowa | 70-80 g |
Mieszanka bazowa | 1000 g |
Rodzaj | smakowa pasta cukiernicza |
Nazwa handlowa | Pasta Gusto Caramello |
Numer katalogowy | 12092111A |
Smak | karmelowy |
Barwa | karmelowy brązowy |
Forma | pasta |
Masa netto | 3.5 kg |
Opakowanie jednostkowe | wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
Opakowanie zbiorcze | karton |
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 2 x 3.5 kg - 7.0 kg |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do lodów i wyrobów cukierniczych |
Producent | Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | wyprodukowano we Włoszech |
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1216 kJ / 286 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 71.0 g |
w tym cukry | 48.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.06 g |
Gluten Free (produkt bezglutenowy)
Vegan (produkt wegański)
Indeks: MONIN21
Marka: MONIN
Indeks: CALLEBAUT19
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowe połączenie mlecznej belgijskiej czekolady z prawdziwym karmelem - kremowa kuwertura czekoladowa o złotobrązowej barwie. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Indeks: VALRHONA09
Marka: VALRHONA
Zmysłowa mleczna czekolada z prawdziwym karmelem. Kremowa czekolada o zniewalającym smaku z wyraźnymi nutami karmelu maślanego. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i batonów czekoladowych o aksamitnej konsystencji.
Indeks: CALLEBAUT92
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowe połączenie mlecznej belgijskiej czekolady z prawdziwym karmelem - kremowa kuwertura czekoladowa o złotobrązowej barwie. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Indeks: MONIN152
Marka: MONIN
Indeks: CALLEBAUT10
Marka: CALLEBAUT
Indeks: COMPRITAL94
Marka: COMPRITAL
Topping karmelowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Gotowa polewa smakowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: CALLEBAUT43
Marka: CALLEBAUT
Indeks: COMPRITAL30
Marka: COMPRITAL
Klasyczna pasta do produkcji lodów karmelowych. Doskonale sprawdzi się również w produkcji cukierniczej jako składnik kremów czy musów. Uniwersalne i szerokie zastosowanie.
Indeks: COMPRITAL253
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Pasta słony karmel z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: DAWN183
Marka: DAWN FOODS
Gotowy do użycia karmelowy żel dekoracyjny. Glazura cukiernicza do stosowania na zimno, przeznaczona do nakładania na płaskie powierzchnie. Karmelowy Decorgel do glazurowania świeżych owoców, ciast, tortów, musów i kremów.
Indeks: BARRYCALLEBAUT154
Marka: CACAO BARRY
Indeks: MONIN153
Marka: MONIN
Indeks: MONIN287
Marka: MONIN
Kremowy sos do wyśmienitej karmelowej Latte. Idealne uzupełnienie napojów kawowych. Doskonały smak i aksamitna konsystencja. Sos Gourmet to także wysokiej jakości polewa do lodów i deserów.
Indeks: BABBI93
Marka: BABBI
Topping karmelowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: BABBI95
Marka: BABBI
Topping karmelowo-waniliowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: MONIN295
Marka: MONIN
Kremowy sos do wyśmienitej karmelowej Latte. Idealne uzupełnienie napojów kawowych. Doskonały smak i aksamitna konsystencja. Sos Gourmet to także wysokiej jakości polewa do lodów i deserów.
Indeks: BARRYCALLEBAUT154(1)
Marka: CACAO BARRY
Indeks: BABBI70
Marka: BABBI
Klasyczna pasta do produkcji lodów karmelowych. Doskonale sprawdzi się również w produkcji cukierniczej jako składnik kremów czy musów. Uniwersalne i szerokie zastosowanie.
Indeks: BABBI51
Marka: BABBI
Indeks: MONIN312
Marka: MONIN
Seria gotowych do użycia sosów do dekoracji kaw z mlekiem oraz wyrobów cukierniczych. Wygodna butelka z dozownikiem zapewnia wygodę podczas pracy. Wydajne i bardzo efektowne dekorowanie.
Indeks: MONIN333
Marka: MONIN
Kremowy sos do wyśmienitej karmelowej Latte. Idealne uzupełnienie napojów kawowych. Doskonały smak i aksamitna konsystencja. Sos Gourmet to także wysokiej jakości polewa do lodów i deserów.
Indeks: MONIN318
Marka: MONIN
Kremowy sos do wyśmienitej karmelowej Latte. Idealne uzupełnienie napojów kawowych. Doskonały smak i aksamitna konsystencja. Sos Gourmet to także wysokiej jakości polewa do lodów i deserów.
Indeks: PERNIGOTTI212
Marka: PERNIGOTTI
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: LUBECA127
Marka: LUBECA
Biała czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i delikatnej, bursztynowej barwie. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu.
Indeks: BABBI205
Marka: BABBI
Seria chrupiących posypek o stabilnej konsystencji wytwarzanych z bezglutenowych kruchych ciasteczek. Przeznaczone do urozmaicania lodów i dekorowania wyrobów cukierniczych.
Indeks: BARIMA617
Marka: BARBARA LUIJCKX
Czarne kulki czekoladowe pokryte błyszczącą warstwą w kolorze srebra! Wykonane z wysokiej jakości białej czekolady. Idealny sposób na szybką i efektowną dekorację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzą się na każdą okazję zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej.
Indeks: BARIMA557
Marka: BARBARA LUIJCKX
Czarne kulki czekoladowe pokryte błyszczącą warstwą w kolorze złotym! Wykonane z wysokiej jakości białej czekolady. Idealny sposób na szybką i efektowną dekorację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzą się na każdą okazję zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej.
Indeks: SEMPRE38
Marka: BARBARA LUIJCKX
Dekoracyjna posypka czekoladowa w formie drobnych wiórków o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.
Indeks: FOODCOLOURS109
Marka: FOOD COLOURS
Produkt bezglutenowy.
Klasyczna pasta do produkcji lodów karmelowych. Doskonale sprawdzi się również w produkcji cukierniczej jako składnik kremów czy musów. Uniwersalne i szerokie zastosowanie.