op. 2 kg Variegato Pera Leagel - gruszkowa pasta cukiernicza - do przekładania i dekorowania - nr. kat. 332905

Indeks: LEAGEL10
Marka:

Gruszkowa pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Pasta w postaci gęstego sosu z kawałkami owoców, która nie rozpływa się po zmieszaniu z lodami.

162,00 zł (8% VAT)
81,00 zł / 1 kg

150,00 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 1 szt.

Opis produktu

Gruszkowa pasta cukiernicza:

Variegati Frutta, to seria owocowych past cukierniczych do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych. Wyjątkowe połączenie gładkiej i kremowej konsystencji pasty smakowej z kawałkami świeżych lub kandyzowanych owoców. Gotowe do użycia dekoracyjne pasty owocowe doskonale sprawdzą się jako nadzienie do monoporcji i wyrobów cukierniczych. Variegato z owocami to idealne dodatek do klasycznych smaków lodów oraz kremów. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość. 

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z dodatkami przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, suchą łopatką lub długą łyżką.

Zastosowanie: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach; jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Variegato Pera
Numer katalogowy 332905
Rodzaj produktu owocowa pasta variegato
Seria produktowa Variegati Frutta
Smak gruszkowy
Forma gęsty sos z kawałkami owoców
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do przekładania i dekorowania
Dozowanie quantum satis
Opakowanie jednostkowe plastikowy słoik z nakrętką
Masa netto 2.0 kg
Opakowanie zbiorcze 6 x 2.0 kg
Produkt nie zawiera glutenu
Producent Leagel

Skład gruszkowej pasty variegato:

Składniki: cukier, gruszka (33%), syrop glukozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja zagęszczająca: pektyny (E440), aromaty, barwnik spożywczy: beta karoten (E160a), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (E300). Alergeny: produkt może zawierać mleko, jaja, orzechy oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.

Wartość odżywcza gruszkowej pasty variegato:

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1087 kJ / 260 kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 64.5 g
w tym cukry 62.2 g
Białko 0.1 g
Sól 0.0 g

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Produkt do użytku profesjonalnego.

Produkt bezglutenowy.

Producent: Leagel

Dystrybutor: Sempre Group

Szczegóły produktu