op. 11.5 kg Kit Torta Sacher - 12108418 Pernigotti - zestaw past do lodów - tort czekoladowy z morelami
Kit Torta Sacher to intensywnie czekoladowy tort z delikatnymi nutami moreli w postaci aksamitnych lodów. Przeplatające się warstwy kremu czekoladowego i soczystej marmolady morelowej z kawałkami bezglutenowych biszkoptów. Subtelna marcepanowa nuta pasty migdałowej dopełnia wyrafinowany smak lodów. Zestaw inspirowany tradycyjnym austriackim tortem czekoladowym z morelami.
Opis produktu
Zestaw do produkcji lodów inspirowanych tradycyjnym tortem Sachera:

Autorska seria zestawów do produkcji lodów rzemieślniczych inspirowana tradycyjnymi smakami. Seria praktycznych i łatwych do stosowania zestawów produktów, które pozwalają na tworzenie wyjątkowych smaków lodów. To prawdziwa podróż szlakiem tradycyjnych wypieków i deserów z całego świata zawarta w porcji lodów.
Kit Torta Sacher to smak, który przenosi bezpośrednio do eleganckich wiedeńskich komnat królewskich, odwzorowując esencję jednego z najbardziej lubianych deserów na świecie. Intensywnie czekoladowy tort Sachera z delikatnymi nutami moreli w postaci aksamitnych lodów. Przeplatające się warstwy kremu czekoladowego i soczystej marmolady morelowej z kawałkami bezglutenowych biszkoptów. Subtelna marcepanowa nuta pasty migdałowej dopełnia wyrafinowany smak lodów. Zestaw inspirowany tradycyjnym austriackim tortem czekoladowym z morelami.

op. 11.5 kg Kit Torta Sacher = op. 4.5 kg Pasta Sacher + op. 3.5 kg Variegato Albicocca + op. 3.5 kg Variegato Cioccosacher

Pasta Sacher - skoncentrowana pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao z przyjemną nutą migdałów. Produkt wytwarzany na bazie kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, pasty z mielonych migdałów oraz miazgi kakaowej. Półprodukt w postaci pasty. Pozwala uzyskać aromatyczne i kremowe lody o intensywnym smaku czekolady. Skoncentrowana forma pozwala na ekonomiczne wykorzystanie. Gładka pasta o barwie ciemnej czekolady.
Variegato Albicocca - to owocowa pasta do przekładania i dekorowania lodów o soczystym smaku dojrzałych moreli. Świeży owocowy smak z przyjemną słodyczą i subtelną nutą kwasowości. Przygotowana na bazie przecieru owocowego, którego zawartość w produkcie to aż 40%. Idealne dopełnienie do intensywnego smaku kakao w lodach o smaku tortu czekoladowego. Pasta o charakterystycznej pomarańczowej barwie. Półprodukt przeznaczony do lodów rzemieślniczych (nadawanie smaku, do przekładania, do smarowania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów.
Variegato Cioccosacher - to pasta do przekładania i dekorowania lodów o intensywnym smaku ciemnej czekolady z bogatym dodatkiem pokruszonych, bezglutenowych biszkoptów. Doskonały smak czekoladowego biszkoptu w formie wygodnego do użycia kremu. Pasta pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Półprodukt przeznaczony do lodów rzemieślniczych (nadawanie smaku, do przekładania, do smarowania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Aromatyczna pasta variegato o intensywnej, brązowej barwie. Podstawa lodów o smaku tortu czekoladowego.

Zestaw do lodów rzemieślniczych, szczegóły i charakterystyka produktów:

| SKŁADNIKI I ALERGENY | |
| Pasta Sacher | kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, oleje i tłuszcze roślinne (słonecznikowy, palmowy), pasta migdałowa, cukier, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), miazga kakaowa; produkt może zawierać soję, mleko, jaja, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy arachidowe, pistacja, nasiona sezamu oraz ich pochodne. | 
| Variegato Albicocca | przecier morelowy z koncentratu (40.6%), cukier, syrop glukozowy, dekstroza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), naturalny aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), barwniki: ekstrakt z papryki, kurkuma; produkt może zawierać soję, mleko, jaja, orzechy włoskie, pistacje oraz ich pochodne. | 
| Variegato Cioccosacher | syrop glukozowo fruktozowy, woda, bezglutenowe kawałki biszkoptu (15%) (cukier, mąka ryżowa, pasteryzowane jaja, skrobia ryżowa, substancje spulchniające: difosforan disodowy (E450i), wodorowęglan sodu (E500ii)), cukier, zagęszczona śmietanka, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, alkohol, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), sól, ekstrakt z kakao, substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); produkt może zawierać soję, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje oraz ich pochodne. | 


| SKŁAD ZESTAWU | |||
| PRODUKT | NUMER | ILOŚĆ | DOZOWANIE | 
| Pasta Sacher | 12098765 | 1 x 4.5 kg | 130 g / 1 kg mlecznej mieszanki bazowej | 
| Variegato Albicocca | 12093644 | 1 x 3.5 kg | 100 g / 1 kg produktu | 
| Variegato Cioccosacher | 12098766 | 1 x 3.5 kg | 100 g / 1 kg produktu | 


| CHARAKTERYSTYKA ZESTAWU | |
| NAZWA PRODUKTU | Kit Torta Sacher | 
| NUMER KATALOGOWY | 12108418 | 
| SERIA PRODUKTOWA | zestawy do lodów rzemieślniczych | 
| MASA NETTO | 11.5 kg = 1 x 4.5 kg + 1 x 3.5 kg + 1 x 3.5 kg | 
| OPAKOWANIE | wiaderko z pokrywą + karton | 
| PRZEZNACZENIE | do użytku profesjonalnego | 
| ZASTOSOWANIE | kompleksowa produkcja lodów mlecznych | 
| RODZAJ | kompletny zestaw do produkcji lodów | 
| SKŁAD ZESTAWU | pasta smakowa + pasta owocowa + pasta variegato | 
| SMAK | czekolada + biszkopt kakaowy + marmolada morelowa | 
| PRODUCENT | Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani | 
| DYSTRYBUTOR | Sempre Group | 
| KRAJ PRODUKCJI | Wyprodukowano we Włoszech | 
| CETRYFIKAT | produkty bezglutenowe | 


Warunki przechowywania i informacje dodatkowe:

Ważne informacje: kompleksowy zestaw półproduktów do produkcji lodów - produkt profesjonalny przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktów należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.

Szczegółowe informacje o wartości odżywczej:

| Pasta Sacher | |
| Wartość energetyczna | 2193 kJ / 530 kcal | 
| Tłuszcz | 42.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 11.0 g | 
| Węglowodany | 18.0 g | 
| w tym cukry | 13.0 g | 
| Białko | 13.0 g | 
| Sól | 0.04 g | 
| Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta. | |


| Variegato Albicocca | |
| Wartość energetyczna | 1111 kJ / 261 kcal | 
| Tłuszcz | 0.1 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g | 
| Węglowodany | 65.0 g | 
| w tym cukry | 55.0 g | 
| Białko | 0.0 g | 
| Sól | 0.0 g | 
| Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta. | |


| Variegato Cioccosacher | |
| Wartość energetyczna | 1301 kJ / 309 kcal | 
| Tłuszcz | 8.9 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.0 g | 
| Węglowodany | 49.0 g | 
| w tym cukry | 34.0 g | 
| Białko | 4.5 g | 
| Sól | 0.4 g | 
| Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta. | |




Szczegóły produktu
 
                   
               
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													