op. 3 kg Variegato Crock - 12093643 Pernigotti - krem gianduia z siekanymi orzechami laskowymi

Indeks: PERNIGOTTI336
Marka:

Wyjątkowe połączenie intensywnego smaku kremu Gianduia i chrupiącej kruszonki z orzechów laskowych. Dodatek posiekanych orzechów laskowych wzbogaca konsystencję i aromat pasty cukierniczej. Krem pralinowy do urozmaicania lodów i stosowania w cukiernictwie.

438,00 zł (23% VAT)
146,00 zł / 1 kg

356,10 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 2 szt.

Opis produktu

Krem Gianduia z kruszonką z orzechów laskowych:

Variegato Crock, to wyjątkowe połączenie intensywnego smaku kremu Gianduia i chrupiącej kruszonki z orzechów laskowych. Doskonale zbilansowane połączenie smaku kakao i orzechów laskowych. Dodatek posiekanych orzechów laskowych wzbogaca konsystencję i aromat pasty cukierniczej. Pasta to gotowa do użycia chrupiąca masa marmurkowa do dekorowania lodów. Zapewnia efektowną prezentację kuwet w witrynie. Krem pralinowy do urozmaicania lodów i stosowania w cukiernictwie.

Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy cukiernicze, które stosuje się na zasadzie quantum satis.

Skład pasty cukierniczej:

Składniki: cukier, tłuszcz roślinny (słonecznikowy), siekane orzechy laskowe (15%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, pasta z orzechów laskowych, serwatka w proszku, kakao w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, laktoza, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), białka mleka, aromaty.

Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, sezamu, migdałów, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.

Zastosowanie i dozowanie pasty Variegato:

Pasty variegato to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Są to gotowe do użycia pasty cukiernicze o uniwersalnym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem, a ich konsystencja pozwala na wzbogacanie lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty variegato można używać do produkcji lodów rzemieślniczych, przestrzegając zasad dozowania. Przeznaczone są jednak przede wszystkim do przekładania i dekorowania lodów oraz w celu urozmaicenia i wzbogacenia klasycznych smaków. Pasty variegato pozwalają na atrakcyjną prezentację lodów w witrynie. Stosowanie past variegato pozwala na zwiększenie asortymentu i zróżnicowania smaków. Dodatkowo zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości. 

Pasty variegato stosowane są przede wszystkim: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach, do przekładania i smarowania tortów, jako dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych, jako dodatek do kremów i deserów, jako nadzienie cukiernicze, do nadziewania pralin i wyrobów z czekolady. Pasty variegato stosuje się w celu urozmaicenia i wzbogacenia smaku oraz konsystencji lodów, kremów, nadzień, wyrobów piekarniczych, cukierniczych i czekoladowych.

ZALECANE DOZOWANIE PAST VARIEGATO
Pasta variegato do lodów quantum satis, według uznania
Pasta smakowa do lodów 100 g na 1 kg mlecznej mieszanki bazowej
Pasta cukiernicza quantum satis, według uznania

Wartość odżywcza pasty cukierniczej:

PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2356 kJ / 566 kcal
Tłuszcz 39.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.6 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 43.0 g
Białko 6.5 g
Sól 0.06 g

Pasta Variegato, szczegóły i charakterystyka produktu:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Nazwa handlowa Variegato Crock
Numer katalogowy 12093643
Rodzaj pasta variegato do przekładania i dekorowania
Smak gianduia z orzechami laskowymi
Barwa ciemnobrązowa
Konsystencja kremowa z kawałkami chrupiących orzechów
Opakowanie plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą
Masa netto 3.0 kg
Opakowanie zbiorcze 6.0 kg = 2 x 3.0 kg
Seria produktowa Variegati Classici
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do przekładania i dekorowania lodów, do cukiernictwa
Produkt bezglutenowy
Producent Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowane we Włoszech

Warunki przechowywania produktu i informacje dodatkowe:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Pasty cukiernicze po otwarciu nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe.

Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.

Variegato, to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis.

Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.

Szczegóły produktu