poglądowe zdjęcie produktu - czysta pasta z miąższu kokosa
  • poglądowe zdjęcie produktu - czysta pasta z miąższu kokosa

op. 3 kg PASTA 100% KOKOS SEMPRE czysta pasta z mielonego miąższu kokosa

SEMPRE457

Czysta pasta z miąższu kokosa do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak kokosowy.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
2 313,50 zł Do 33,00 zł
330,00 zł
Brutto

110,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 5.00%

W magazynie: 1

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

PASTA 100% Z KOKOSA - produkt otrzymuje się z jednorodnego procesu mielenia miąższu kokosa aż do uzyskania gładkiej konsystencji pasty. Czysta pasta kokosowa przeznaczona jest przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach piekarniczych i cukierniczych. Pastę charakteryzuje uniwersalność i wszechstronność zastosowania (ganache, kremy, nadzienia, wypieki, desery, lody, praliny itp.). Pasta charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczu oraz bardzo gęstą konsystencją (w temperaturze poniżej 35°C pasta ma twardą konsystencję, zyskuje płynną konsystencję po podgrzaniu do temperatury 35-40°C). Proces mielenia uwydatnia charakterystyczny i przyjemny smak kokosa. Z uwagi na wysoką zawartość tłuszczu kokosowego możliwe jest znaczne twardnienie pasty (zależnie od temperatury przechowywania). Przed użyciem należy dokładnie wymieszać produkt. 

Pasta pozwala na produkcję doskonałych lodów o naturalnym smaku oraz barwie (pasta nie zawiera dodatku aromatów oraz barwników). Naturalny smak kokosa świetnie łączy się z różnego rodzaju dodatkami oraz pastami do przekładania i dekorowania. Do produkcji lodów kokosowych doskonale sprawdzają się bazy przeznaczone do łączenia z pastami tłustymi.

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: suszony i mielony miąższ kokosa.

Alergeny: może zawierać mleko, laktozę, białka mleka, orzechy arachidowe, pozostałe orzechy, sezam oraz ich pochodne.

Dozowanie: 80-120 gramów na 1 litr mieszanki bazowej (produkcja lodów orzechowych)

panel oddzielający w opisie.png

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania do 15-25°C; należy unikać gwałtownych zmian temperatury; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%; po każdym użyciu należy dokładnie oczyścić i zamknąć opakowanie; produkt przechowywać w fabrycznym opakowaniu; do mieszania, nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; oddzielenie fazy tłuszczowej jest procesem naturalnym, dlatego przed każdym użyciem należy dokładnie wymieszać produkt.

panel oddzielający w opisie.png

Zastosowanie: do produkcji lodów orzechowych metodą tradycyjną; do produkcji kremów i nadzień orzechowych; do stosowania w wyrobach cukierniczych i piekarniczych; jako nadzienie do wypieków, pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych; krem do smarowania i wiele innych.

panel oddzielający w opisie.png

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2880/688 kJ/kcal
Tłuszcz 70.7 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 62.5 g
Węglowodany 7.3 g
w tym cukry 7.3 g
Białko 6.4 g
Błonnik 15.6 g
Sól 70.0 mg

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły produktu
SEMPRE457
1 Przedmiot

Opis

MASA NETTO
3.0 kg
OPAKOWANIE
PLASTIKOWE WIADERKO Z POKRYWĄ
RODZAJ
PASTA 100% Z MIĄŻSZU KOKOSA
AROMAT
KOKOSOWY | NATURALNY | CHARAKTERYSTYCZNY
SMAK
KOKOS | NATURALNY
BARWA
JASNA | BIAŁA
FORMA
BARDZO GĘSTA PASTA
KONSYSTENCJA
STAŁA | PÓŁPŁYNNA | PŁYNNA (ZALEŻNIE OD TEMPERATURY PRZECHOWYWANIA)
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
80-120 g/l mieszanki bazowej (produkcja lodów)
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
67.0 %
ZAWARTOŚĆ ORZECHÓW
100 %
APLIKACJE
LODY | WYROBY CUKIERNICZE | WYROBY PIEKARSKIE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
UNIKAĆ GWAŁTOWNYCH ZMIAN TEMPERATURY
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-25°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAX 65 %
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI31

Marka: PERNIGOTTI

op. 3.5 kg Cocco Pernigotti - pasta kokosowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. 12094571A

favorite_border favorite

Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.

Cena 311,50 zł

89,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: COMPRITAL55

Marka: COMPRITAL

op. 3 kg Cocco Comprital - pasta kokosowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. PC025C

favorite_border favorite

Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.

Cena 228,00 zł

76,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: COMPRITAL192

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

op. 3 kg Cocco Giubileo Comprital - pasta kokosowa z cukrem trzcinowym i gronowym - nr. kat. PC634PB

favorite_border favorite

Pasta kokosowa z serii Giubileo Experience. Produkt słodzony cukrem trzcinowym i winogronowym. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.

Cena 258,90 zł

86,30 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI84

Marka: BABBI

op. 3 kg Cocco Babbi - kokosowa pasta cukiernicza z mleczkiem kokosowym - nr. kat. 12602

favorite_border favorite

Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych i mleczka kokosowego w proszku oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.

Cena 339,00 zł

113,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI179

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE 11496 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami orzechowymi

favorite_border favorite

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).

Cena 57,50 zł

57,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CACAOBARRY16

Marka: CACAO BARRY

1kg KAKAO ALKALIZOWANE EXTRA BRUTE 22-24% DCP-22SP-E0-760 Cacao Barry

favorite_border favorite

Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.

Cena 139,00 zł

139,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE