PASTA 100% Z KOKOSA - produkt otrzymuje się z jednorodnego procesu mielenia miąższu kokosa aż do uzyskania gładkiej konsystencji pasty. Czysta pasta kokosowa przeznaczona jest przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach piekarniczych i cukierniczych. Pastę charakteryzuje uniwersalność i wszechstronność zastosowania (ganache, kremy, nadzienia, wypieki, desery, lody, praliny itp.). Pasta charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczu oraz bardzo gęstą konsystencją (w temperaturze poniżej 35°C pasta ma twardą konsystencję, zyskuje płynną konsystencję po podgrzaniu do temperatury 35-40°C). Proces mielenia uwydatnia charakterystyczny i przyjemny smak kokosa. Z uwagi na wysoką zawartość tłuszczu kokosowego możliwe jest znaczne twardnienie pasty (zależnie od temperatury przechowywania). Przed użyciem należy dokładnie wymieszać produkt.
Pasta pozwala na produkcję doskonałych lodów o naturalnym smaku oraz barwie (pasta nie zawiera dodatku aromatów oraz barwników). Naturalny smak kokosa świetnie łączy się z różnego rodzaju dodatkami oraz pastami do przekładania i dekorowania. Do produkcji lodów kokosowych doskonale sprawdzają się bazy przeznaczone do łączenia z pastami tłustymi.

Składniki: suszony i mielony miąższ kokosa.
Alergeny: może zawierać mleko, laktozę, białka mleka, orzechy arachidowe, pozostałe orzechy, sezam oraz ich pochodne.
Dozowanie: 80-120 gramów na 1 litr mieszanki bazowej (produkcja lodów orzechowych)

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania do 15-25°C; należy unikać gwałtownych zmian temperatury; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%; po każdym użyciu należy dokładnie oczyścić i zamknąć opakowanie; produkt przechowywać w fabrycznym opakowaniu; do mieszania, nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; oddzielenie fazy tłuszczowej jest procesem naturalnym, dlatego przed każdym użyciem należy dokładnie wymieszać produkt.

Zastosowanie: do produkcji lodów orzechowych metodą tradycyjną; do produkcji kremów i nadzień orzechowych; do stosowania w wyrobach cukierniczych i piekarniczych; jako nadzienie do wypieków, pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych; krem do smarowania i wiele innych.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2880/688 kJ/kcal |
Tłuszcz |
70.7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
62.5 g |
Węglowodany |
7.3 g |
w tym cukry |
7.3 g |
Białko |
6.4 g |
Błonnik |
15.6 g |
Sól |
70.0 mg |


.png)







