op. 10 kg Kit Bacio di Dama - 12108417 Pernigotti - zestaw do past lodów - piemonckie ciasteczka orzechowe z kremem czekoladowym

Indeks: PERNIGOTTI342
Marka:

Kit Bacio di Dama to doskonałe odwzorowanie smaku kruchych ciasteczek migdałowo-orzechowych przełożonych aksamitnym kremem czekoladowym. Przeplatające się smaki i tekstury zawarte w porcji wyśmienitych lodów. Zestaw inspirowany tradycyjnymi ciasteczkami piemonckimi Baci di Dama.

1 527,80 zł (8% VAT)
152,78 zł / 1 kg

1 414,63 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 2 szt.

Opis produktu

Zestaw do produkcji lodów inspirowany piemonckimi ciasteczkami z kremem czekoladowym:

Autorska seria zestawów do produkcji lodów rzemieślniczych inspirowana włoskimi smakami. Seria praktycznych i łatwych do stosowania zestawów produktów, które pozwalają na tworzenie wyjątkowych smaków lodów. To prawdziwa podróż po regionach słonecznych Włoch zawarta w porcji lodów.

Kit Bacio di Dama to smak, który przenosi prosto do włoskiego Piemontu i stanowi esencję tradycyjnych ciasteczek orzechowych z kremem czekoladowym. Doskonałe odwzorowanie smaku kruchych ciasteczek migdałowo-orzechowych przełożonych aksamitnym kremem czekoladowym. Przeplatające się smaki i tekstury gładkiego kremu z czekolady i chrupiących orzechów zawarte w porcji wyśmienitych lodów. Zestaw inspirowany tradycyjnymi ciasteczkami Baci di Dama przełożonymi kremem z ciemnej czekolady.

op. 10.0 kg Kit Bacio di Dama = op. 5.0 kg Pasta Bacio di Dama + op. 5.0 kg Variegato Fondente Bacio di Dama

Pasta Bacio di Dama - skoncentrowana pasta cukiernicza o smaku orzechów laskowych i migdałów, która doskonale odwzorowuje smak tradycyjnych piemonckich ciasteczek. Półprodukt w postaci pasty. Pozwala uzyskać aromatyczne i kremowe lody o przyjemnym smaku ciasteczek orzechowych. Skoncentrowana forma pozwala na ekonomiczne wykorzystanie. Gładka pasta o charakterystycznej brązowej barwie. 

Variegato Fondente Bacio di Dama - to pasta do przekładania i dekorowania lodów o intensywnym smaku ciemnej czekolady z bogatym dodatkiem ciasteczek Baci di Dama. Produkt wzbogacony kruszonką z prażonych migdałów i orzechów laskowych. Pasta pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Półprodukt przeznaczony do lodów rzemieślniczych (nadawanie smaku, do przekładania, do smarowania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Aromatyczna pasta variegato o intensywnej, brązowej barwie. Podstawa lodów o smaku piemonckich ciasteczek z kremem czekoladowym.

Zestaw do lodów rzemieślniczych, szczegóły i charakterystyka produktów:

SKŁADNIKI I ALERGENY
Pasta Bacio di Dama pasta z orzechów laskowych, pasta z migdałów, mąka z migdałów, tłuszcze roślinne (shea, kakaowy, illipe); produkt może zawierać soję, mleko, jaja, nasiona sezamu, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Variegato Fondente Bacio di Dama cukier, olej roślinny (słonecznikowy), ciasteczka Baci di Dama (20%) (mąka pszenna, cukier, margaryna (tłuszcz palmowy, woda, olej słonecznikowy), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), sól, aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330)), orzechy laskowe, masło, kakao (kakao w proszku, regulator kwasowości: węglan potasu (E501)), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, kawałki migdałów (2.5%), kawałki orzechów laskowych (2.5%), syrop glukozowy, maltodekstryna, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromaty; produkt może zawierać soję, jaja, nasiona sezamu, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

SKŁAD ZESTAWU
PRODUKT NUMER ILOŚĆ DOZOWANIE
Pasta Bacio di Dama 12098760 1 x 5.0 kg 100 g / 1 kg mlecznej mieszanki bazowej
Variegato Fondente Bacio di Dama 12098761 1 x 5.0 kg 100 g / 1 kg produktu

CHARAKTERYSTYKA ZESTAWU
NAZWA PRODUKTU Kit Bacio di Dama
NUMER KATALOGOWY 12108417
SERIA PRODUKTOWA zestawy do lodów rzemieślniczych
MASA NETTO 10.0 kg = 1 x 5.0 kg + 1 x 5.0 kg
OPAKOWANIE wiaderko z pokrywą + karton 
PRZEZNACZENIE do użytku profesjonalnego 
ZASTOSOWANIE produkcja lodów mlecznych 
RODZAJ zestaw do produkcji lodów 
SKŁAD ZESTAWU pasta smakowa + pasta variegato
SMAK piemonckie ciasteczko orzechowe z migdałami + krem czekoladowy
PRODUCENT Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani
DYSTRYBUTOR Sempre Group
KRAJ PRODUKCJI Wyprodukowano we Włoszech

Warunki przechowywania i informacje dodatkowe:

Ważne informacje: kompleksowy zestaw półproduktów do produkcji lodów - produkt profesjonalny przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktów należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.

Szczegółowe informacje o wartości odżywczej:

Variegato Fondente Bacio di Dama
Wartość energetyczna 2279 kJ / 548 kcal
Tłuszcz 38.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 7.1 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 35.0 g
Białko 4.5 g
Sól 0.01 g
Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Pasta Bacio di Dama
Wartość energetyczna 2695 kJ / 653 kcal
Tłuszcz 60.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6.2 g
Węglowodany  5.3 g
w tym cukry 3.8 g
Białko 17.0 g
Sól 0.02 g
Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Szczegóły produktu