op. 3 kg Pasta Cacao Special - 12433 Babbi - pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao

Indeks: BABBI249
Marka:

Pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao z subtelną nutą wanilii Bourbon. Skoncentrowana pasta smakowa do produkcji lodów rzemieślniczych oraz kremów i mas cukierniczych.

406,59 zł (23% VAT)
135,53 zł / 1 kg

330,56 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 3 szt.

Opis produktu

Intensywnie kakaowa pasta do lodów i cukiernictwa:

Pasta Cacao Special, to skoncentrowana pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao. Wytwarzana na bazie pełnotłustego i odtłuszczonego proszku kakaowego. Dodatek naturalnego aromatu wanilii Bourbon wzbogaca smak i aromat kakao. Doskonały smak i aromat, który idealnie sprawdzi się do produkcji lodów rzemieślniczych, a także kremów i mas cukierniczych.

Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty stosowane są jako dodatek smakowy, aromatyczny i nadający teksturę, do lodów, kremów i wyrobów cukierniczych.

Skład kakaowej pasty cukierniczej:

Składniki: kakao w proszku o zawartości tłuszczu 22-24%, olej słonecznikowy, kakao w proszku o zawartości tłuszczu 10-12%, cukier, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny napar z lasek wanilii Bourbon, aromaty.

Alergeny: produkt może zawierać mleko, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Zastosowanie i dozowanie produktu:

Pasty smakowe to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Są to gotowe do użycia pasty cukiernicze o uniwersalnym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem, a ich konsystencja pozwala na wzbogacanie lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty smakowe można używać do produkcji wyrobów cukierniczych, przestrzegając zasad dozowania. Przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych w celu urozmaicenia i wzbogacenia klasycznych smaków. Stosowanie past smakowych pozwala na zwiększenie asortymentu i zróżnicowania smaków. Dodatkowo zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości.

ZALECANE DOZOWANIE PASTY SMAKOWEJ
Pasta smakowa do lodów 100-120 g na 1 kg pasteryzowanej mieszanki bazowej
Pasta cukiernicza 100-120 g na 1 kg kremowej bazy

Wartość odżywcza pasty cukierniczej:

PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2424 kJ / 586 kcal
Tłuszcz 48.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 11.0 g
Węglowodany 19.0 g
w tym cukry 8.7 g
Białko 12.0 g
Błonnik 15.0 g
Sól 0.0 g

Pasta smakowa, szczegóły i charakterystyka produktu:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Nazwa handlowa Pasta Cacao Special
Numer katalogowy 12433 / 1.24.33
Rodzaj pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych
Smak kakao
Barwa brązowa
Konsystencja gładka
Opakowanie plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą
Masa netto 3.0 kg
Opakowanie zbiorcze 12.0 kg = 4 x 3.0 kg
Seria produktowa Le Classiche
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do produkcji lodów i cukiernictwa
Produkt nie zawiera glutenu
przyjazny dla wegan
Producent Babbi
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowane we Włoszech

Warunki przechowywania produktu i informacje dodatkowe:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Pasty cukiernicze po otwarciu nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych.

Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.

Półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką.

Szczegóły produktu