1kg KAKAO ALKALIZOWANE EXTRA BRUTE 22-24% DCP-22SP-E0-760 Cacao Barry
Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.
Pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao z subtelną nutą wanilii Bourbon. Skoncentrowana pasta smakowa do produkcji lodów rzemieślniczych oraz kremów i mas cukierniczych.
Opis produktu
Pasta Cacao Special, to skoncentrowana pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao. Wytwarzana na bazie pełnotłustego i odtłuszczonego proszku kakaowego. Dodatek naturalnego aromatu wanilii Bourbon wzbogaca smak i aromat kakao. Doskonały smak i aromat, który idealnie sprawdzi się do produkcji lodów rzemieślniczych, a także kremów i mas cukierniczych.
Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty stosowane są jako dodatek smakowy, aromatyczny i nadający teksturę, do lodów, kremów i wyrobów cukierniczych.
Składniki: kakao w proszku o zawartości tłuszczu 22-24%, olej słonecznikowy, kakao w proszku o zawartości tłuszczu 10-12%, cukier, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny napar z lasek wanilii Bourbon, aromaty.
Alergeny: produkt może zawierać mleko, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Pasty smakowe to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Są to gotowe do użycia pasty cukiernicze o uniwersalnym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem, a ich konsystencja pozwala na wzbogacanie lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty smakowe można używać do produkcji wyrobów cukierniczych, przestrzegając zasad dozowania. Przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych w celu urozmaicenia i wzbogacenia klasycznych smaków. Stosowanie past smakowych pozwala na zwiększenie asortymentu i zróżnicowania smaków. Dodatkowo zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości.
ZALECANE DOZOWANIE PASTY SMAKOWEJ | |
Pasta smakowa do lodów | 100-120 g na 1 kg pasteryzowanej mieszanki bazowej |
Pasta cukiernicza | 100-120 g na 1 kg kremowej bazy |
PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2424 kJ / 586 kcal |
Tłuszcz | 48.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 11.0 g |
Węglowodany | 19.0 g |
w tym cukry | 8.7 g |
Białko | 12.0 g |
Błonnik | 15.0 g |
Sól | 0.0 g |
Nazwa handlowa | Pasta Cacao Special |
Numer katalogowy | 12433 / 1.24.33 |
Rodzaj | pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych |
Smak | kakao |
Barwa | brązowa |
Konsystencja | gładka |
Opakowanie | plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
Masa netto | 3.0 kg |
Opakowanie zbiorcze | 12.0 kg = 4 x 3.0 kg |
Seria produktowa | Le Classiche |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do produkcji lodów i cukiernictwa |
Produkt | nie zawiera glutenu |
przyjazny dla wegan | |
Producent | Babbi |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowane we Włoszech |
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Pasty cukiernicze po otwarciu nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych.
Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.
Półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką.
Szczegóły produktu