• Nowy
op. 3 kg Pasta Cacao Special - 12433 Babbi - pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao
  • op. 3 kg Pasta Cacao Special - 12433 Babbi - pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao
  • op. 3 kg Pasta Cacao Special - 12433 Babbi - pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao
  • op. 3 kg Pasta Cacao Special - 12433 Babbi - pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao
  • op. 3 kg Pasta Cacao Special - 12433 Babbi - pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao

op. 3 kg Pasta Cacao Special - 12433 Babbi - pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao

BABBI249

Pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao z subtelną nutą wanilii Bourbon. Skoncentrowana pasta smakowa do produkcji lodów rzemieślniczych oraz kremów i mas cukierniczych.

406,59 zł
Brutto

135,53 zł / 1 kg

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 0

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

Intensywnie kakaowa pasta do lodów i cukiernictwa:

Pasta Cacao Special, to skoncentrowana pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao. Wytwarzana na bazie pełnotłustego i odtłuszczonego proszku kakaowego. Dodatek naturalnego aromatu wanilii Bourbon wzbogaca smak i aromat kakao. Doskonały smak i aromat, który idealnie sprawdzi się do produkcji lodów rzemieślniczych, a także kremów i mas cukierniczych.

Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty stosowane są jako dodatek smakowy, aromatyczny i nadający teksturę, do lodów, kremów i wyrobów cukierniczych.

Skład kakaowej pasty cukierniczej:

Składniki: kakao w proszku o zawartości tłuszczu 22-24%, olej słonecznikowy, kakao w proszku o zawartości tłuszczu 10-12%, cukier, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny napar z lasek wanilii Bourbon, aromaty.

Alergeny: produkt może zawierać mleko, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Zastosowanie i dozowanie produktu:

Pasty smakowe to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Są to gotowe do użycia pasty cukiernicze o uniwersalnym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem, a ich konsystencja pozwala na wzbogacanie lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty smakowe można używać do produkcji wyrobów cukierniczych, przestrzegając zasad dozowania. Przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych w celu urozmaicenia i wzbogacenia klasycznych smaków. Stosowanie past smakowych pozwala na zwiększenie asortymentu i zróżnicowania smaków. Dodatkowo zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości.

ZALECANE DOZOWANIE PASTY SMAKOWEJ
Pasta smakowa do lodów 100-120 g na 1 kg pasteryzowanej mieszanki bazowej
Pasta cukiernicza 100-120 g na 1 kg kremowej bazy

Wartość odżywcza pasty cukierniczej:

PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2424 kJ / 586 kcal
Tłuszcz 48.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 11.0 g
Węglowodany 19.0 g
w tym cukry 8.7 g
Białko 12.0 g
Sól 0.0 g

Pasta smakowa, szczegóły i charakterystyka produktu:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Nazwa handlowa Pasta Cacao Special
Numer katalogowy 12433 / 1.24.33
Rodzaj pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych
Smak kakao
Barwa brązowa
Konsystencja gładka
Opakowanie plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą
Masa netto 3.0 kg
Opakowanie zbiorcze 12.0 kg = 4 x 3.0 kg
Seria produktowa Le Classiche
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do produkcji lodów i cukiernictwa
Produkt nie zawiera glutenu
przyjazny dla wegan
Producent Babbi
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowane we Włoszech

Warunki przechowywania produktu i informacje dodatkowe:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Pasty cukiernicze po otwarciu nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe.

Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.

Półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką.

Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.

Szczegóły produktu
BABBI249
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CACAOBARRY16

Marka: CACAO BARRY

1kg KAKAO ALKALIZOWANE EXTRA BRUTE 22-24% DCP-22SP-E0-760 Cacao Barry

favorite_border favorite

Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.

Cena 139,00 zł

139,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT66

Marka: CALLEBAUT

800 g COCOA NIBS NIBS-S502-X47 CALLEBAUT 100% prażone i kruszone ziarno kakao

favorite_border favorite

Prażone i kruszone ziarno kakao o intensywnym smaku i wyjątkowo chrupiącej konsystencji. Doskonale sprawdzi się do dekorowania, wzbogacania smaku, nadawania tekstury oraz zapiekania.

Cena 94,00 zł

11,75 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL91

Marka: COMPRITAL

op. 0.8 kg Topping Nero Fondente - polewa czekoladowa do lodów stracciatella - Be The Top - Comprital

favorite_border favorite

Gotowa do użycia polewa czekoladowa do tworzenia smaków stracciatella, maczania i polewania lodów w waflu oraz oblewania lodów na patyku. Doskonale sprawdzi się również do musów i deserów mrożonych.

Cena 81,20 zł

101,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI158

Marka: BABBI

1kg KAKAO SPECIAL 10-12% 20684 Babbi

favorite_border favorite

Cena 149,00 zł

149,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI85

Marka: BABBI

3 kg GOLOSA FONDENTE 12833 BABBI gładki krem o uniwersalnym zastosowaniu - ciemna czekolada

favorite_border favorite

Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.

Cena 240,00 zł

80,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI213

Marka: PERNIGOTTI

6 kg MORETTINA SANTO DOMINGO 12093047 PERNIGOTTI gładki krem czekoladowy do przekładania i dekorowania

favorite_border favorite

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 576,00 zł

96,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI60

Marka: PERNIGOTTI

1.8 kg PUROFONDENTE EXTRANERO 12093771 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów czekoladowych

favorite_border favorite

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 284,40 zł

158,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI284

Marka: PERNIGOTTI

op. 2.7 kg STRACCIATELLA FONDENTE CRISTALLI SALATI 12093229 PERNIGOTTI polewa czekoladowa z kryształkami słonego karmelu

favorite_border favorite

Gotowa do użycia stracciatella o smaku gorzkiej czekolady z kontrastującym dodatkiem kryształków słonego karmelu. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!

Cena 340,20 zł

126,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI259

Marka: PERNIGOTTI

op. 5.5 kg Variegato Frollino Al Cacao 12093504A Pernigotti - krem do przekładania z kawałkami ciasteczek czekoladowych

favorite_border favorite

Variegato Frollino Al Cacao to wyjątkowe połączenie kakao i pasty z orzechów laskowych z chrupiącymi ciasteczkami czekoladowymi. Krem czekoladowo orzechowy z ciasteczkami. Kremowa pasta z chrupiącymi ciasteczkami czekoladowymi. Kontrastujące połączenie tekstur. Gładki krem z kakao i orzechów laskowych z chrupiącym dodatkiem kruchych ciasteczek czekoladowych.

Cena 594,00 zł

108,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI331

Marka: PERNIGOTTI

op. 5 kg Variegato Latte & Brownie - 12098751 Pernigotti - mleczny krem z mini ciasteczkami brownie - produkt bezglutenowy

favorite_border favorite

Variegato Latte & Brownie to wyjątkowe połączenie aksamitnego kremu mlecznego i intensywnie czekoladowych ciasteczek typu brownie. Mini ciasteczka czekoladowe nie zawierają glutenu, wytwarzane są na bazie mąki ryżowej.

Cena 665,00 zł

133,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU