Skoncentrowana pasta nugatowa do lodów i cukiernictwa!

Pasta Torroncino to skoncentrowana pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku nugatu z orzechami laskowymi. Przeznaczona do produkcji nugatowych lodów rzemieślniczych. Idealna do nugatowych kremów i nadzień cukierniczych.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty smakowej przeznaczonej do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Skoncentrowane pasty smakowe podlegają dozowaniu, zgodnie z zaleceniami od producenta.

Zastosowanie:
- pasta smakowa do lodów i deserów mrożonych,
- pasta smakowa do kremów i nadzień cukierniczych,
- pasta smakowa do deserów i musów.

Składniki i alergeny: mielony nugat (70%) (cukier, syrop glukozowy, orzechy laskowe, miód, białko jaja w proszku), olej słonecznikowy, orzechy laskowe, aromaty; produkt może zawierać soję, mleko, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz nasiona sezamu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Pasta nugatowa do lodów i deserów!

DOZOWANIE |
Pasta smakowa |
70 g |
Mieszanka bazowa |
1000 g |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2286/548 kJ/kcal |
Tłuszcz |
34.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
3.0 g |
Węglowodany |
57.0 g |
w tym cukry |
55.0 g |
Białko |
3.0 g |
Sól |
0.0 g |

Charakterystyka produktu Pasta Torroncino od Pernigotti:

Nazwa handlowa |
Pasta Torroncino |
Numer katalogowy |
12092861A |
Rodzaj |
skoncentrowana pasta smakowa do lodów i cukiernictwa |
Smak |
nugat |
Barwa |
kremowa |
Konsystencja |
pasta |
Opakowanie |
plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
Masa netto |
3.5 kg |
Opakowanie zbiorcze |
7.0 kg = 2 x 3.5 kg |
Seria produktowa |
Gusti Creme / Creme Classiche |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych |
Produkt |
bezglutenowy |
Producent |
Maestri Gelatieri Italiani S.r.l. |
Dystrybutor |
Sempre Group Sp. z o.o. |

Pasta do nugatowych lodów rzemieślniczych!

Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.



