op. 3.5 kg Pasta Torroncino Pernigotti - pasta nugatowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. 12092861

Indeks: PERNIGOTTI74
Marka:

Skoncentrowana pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku tradycyjnego nugatu z orzechami laskowymi. Produkt z wysoką zawartością mielonego nugatu. Pasta smakowa do lodów rzemieślniczych oraz nadzień i kremów cukierniczych.

521,50 zł (23% VAT)
149,00 zł / 1 kg

423,98 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 1 szt.

Opis produktu

Skoncentrowana pasta nugatowa do lodów i cukiernictwa!

Pasta Torroncino to skoncentrowana pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku nugatu z orzechami laskowymi. Przeznaczona do produkcji nugatowych lodów rzemieślniczych. Idealna do nugatowych kremów i nadzień cukierniczych.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty smakowej przeznaczonej do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Skoncentrowane pasty smakowe podlegają dozowaniu, zgodnie z zaleceniami od producenta.

Zastosowanie: 

- pasta smakowa do lodów i deserów mrożonych,

- pasta smakowa do kremów i nadzień cukierniczych,

- pasta smakowa do deserów i musów.

Składniki i alergeny: mielony nugat (70%) (cukier, syrop glukozowy, orzechy laskowe, miód, białko jaja w proszku), olej słonecznikowy, orzechy laskowe, aromaty; produkt może zawierać soję, mleko, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz nasiona sezamu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.

Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Pasta nugatowa do lodów i deserów!

DOZOWANIE
Pasta smakowa 70 g
Mieszanka bazowa 1000 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2286/548 kJ/kcal
Tłuszcz 34.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3.0 g
Węglowodany 57.0 g
w tym cukry 55.0 g
Białko 3.0 g
Sól 0.0 g

Charakterystyka produktu Pasta Torroncino od Pernigotti:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Nazwa handlowa Pasta Torroncino
Numer katalogowy 12092861A
Rodzaj skoncentrowana pasta smakowa do lodów i cukiernictwa
Smak nugat
Barwa kremowa
Konsystencja pasta
Opakowanie plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą
Masa netto 3.5 kg
Opakowanie zbiorcze 7.0 kg = 2 x 3.5 kg
Seria produktowa Gusti Creme / Creme Classiche
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych
Produkt bezglutenowy
Producent Maestri Gelatieri Italiani S.r.l.
Dystrybutor Sempre Group Sp. z o.o.

Pasta do nugatowych lodów rzemieślniczych!

Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.

Szczegóły produktu