Pasta cukiernicza z wysoką zawartością posiekanego nugatu i orzechów laskowych. Doskonała do lodów i deserów z o smaku nugatu orzechowego. Idealnie komponuje się z dekoracją w postaci kawałków nugatu i prażonych orzechów.
op. 3.5 kg Pasta Torroncino Pernigotti - pasta nugatowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. 12092861
Skoncentrowana pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku tradycyjnego nugatu z orzechami laskowymi. Produkt z wysoką zawartością mielonego nugatu. Pasta smakowa do lodów rzemieślniczych oraz nadzień i kremów cukierniczych.
Opis produktu
Skoncentrowana pasta nugatowa do lodów i cukiernictwa!
Pasta Torroncino to skoncentrowana pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku nugatu z orzechami laskowymi. Przeznaczona do produkcji nugatowych lodów rzemieślniczych. Idealna do nugatowych kremów i nadzień cukierniczych.
![]()
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty smakowej przeznaczonej do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Skoncentrowane pasty smakowe podlegają dozowaniu, zgodnie z zaleceniami od producenta.
![]()
Zastosowanie:
- pasta smakowa do lodów i deserów mrożonych,
- pasta smakowa do kremów i nadzień cukierniczych,
- pasta smakowa do deserów i musów.
![]()
Składniki i alergeny: mielony nugat (70%) (cukier, syrop glukozowy, orzechy laskowe, miód, białko jaja w proszku), olej słonecznikowy, orzechy laskowe, aromaty; produkt może zawierać soję, mleko, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz nasiona sezamu.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.
![]()
Pasta nugatowa do lodów i deserów!
| DOZOWANIE | |
| Pasta smakowa | 70 g |
| Mieszanka bazowa | 1000 g |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2286/548 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 34.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.0 g |
| Węglowodany | 57.0 g |
| w tym cukry | 55.0 g |
| Białko | 3.0 g |
| Sól | 0.0 g |
![]()
Charakterystyka produktu Pasta Torroncino od Pernigotti:
![]()
| Nazwa handlowa | Pasta Torroncino |
| Numer katalogowy | 12092861A |
| Rodzaj | skoncentrowana pasta smakowa do lodów i cukiernictwa |
| Smak | nugat |
| Barwa | kremowa |
| Konsystencja | pasta |
| Opakowanie | plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
| Masa netto | 3.5 kg |
| Opakowanie zbiorcze | 7.0 kg = 2 x 3.5 kg |
| Seria produktowa | Gusti Creme / Creme Classiche |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych |
| Produkt | bezglutenowy |
| Producent | Maestri Gelatieri Italiani S.r.l. |
| Dystrybutor | Sempre Group Sp. z o.o. |
![]()
Pasta do nugatowych lodów rzemieślniczych!
![]()
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu