- Nowy

Aksamitna pasta z orzechów laskowych z przyjemnymi nutami rumu. Dodatek słodkich i chrupiących kawałków migdałów dopełnia wyśmienity smak i urozmaica konsystencję. Pasta doskonale sprawdzi się do produkcji lodów oraz aromatyzowania kremów cukierniczych.
Pasta Croccantino Fluido al Gusto Rhum, to wyjątkowe połączenie aksamitnej pasty z orzechów laskowych z przyjemnym aromatem rumu. Dodatek chrupiących kawałków migdałów w cukrze stanowi doskonałe uzupełnienie smaku oraz struktury pasty cukierniczej. Doskonale zbilansowany smak orzechów z dodatkiem naturalnego aromatu rumowego. Pasta przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w cukiernictwie.
Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty stosowane są jako dodatek smakowy, aromatyczny i nadający teksturę, do lodów, kremów i wyrobów cukierniczych.
Składniki: chrupiące migdały (53.6%) (cukier, migdały), pasta z orzechów laskowych, oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, krokoszowy, słonecznikowy, bawełniany, tłuszcz kakaowy), aromaty, aromaty naturalne, naturalny aromat rumu. Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.
Pasty smakowe to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Są to gotowe do użycia pasty cukiernicze o uniwersalnym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem, a ich konsystencja pozwala na wzbogacanie lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty smakowe można używać do produkcji wyrobów cukierniczych, przestrzegając zasad dozowania. Przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych w celu urozmaicenia i wzbogacenia klasycznych smaków. Stosowanie past smakowych pozwala na zwiększenie asortymentu i zróżnicowania smaków. Dodatkowo zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości.
ZALECANE DOZOWANIE PASTY SMAKOWEJ | |
Pasta smakowa do lodów | 100 g na 1 kg mlecznej mieszanki bazowej |
Pasta cukiernicza | 70 g na 1 kg kremowej bazy |
PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2514 kJ / 606 kcal |
Tłuszcz | 47.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.7 g |
Węglowodany | 30.0 g |
w tym cukry | 29.0 g |
Białko | 10.0 g |
Sól | 0.0 g |
Nazwa handlowa | Pasta Croccantino Fluido al Gusto Rhum |
Numer katalogowy | 12092181B |
Rodzaj | pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych |
Smak | orzechy laskowe, rum, migały w cukrze |
Barwa | beżowa |
Konsystencja | kremowa, gładka, aksamitna z chrupiącymi migdałami |
Opakowanie | plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
Masa netto | 5.0 kg |
Opakowanie zbiorcze | 10.0 kg = 2 x 5.0 kg |
Seria produktowa | Gusti Creme Classiche |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do produkcji lodów i cukiernictwa |
Produkt | nie zawiera glutenu |
Producent | Maestri Gelatieri Italiani |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowane we Włoszech |
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Pasty cukiernicze po otwarciu nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe.
Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.
Półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką.
Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.
Indeks: MONIN63
Marka: MONIN
Indeks: DREIDOPPEL27
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: MORI23
Marka: MORI 2A
Seria stalowych łyżek do lodów z uchwytem wykonanym z wytrzymałego tworzywa - polipropylenu. Uniwersalne w zastosowaniu, bardzo praktyczne i wygodne w użyciu. Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni. Dostępne w różnych wersjach kolorystycznych.
Indeks: MORI01
Marka: MORI 2A
Seria stalowych łyżek do lodów z uchwytem wykonanym z wytrzymałego tworzywa - Tritan™. Uniwersalne w zastosowaniu, bardzo praktyczne i wygodne w użyciu. Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni. Dostępne w różnych wersjach kolorystycznych.
Indeks: MORI16
Marka: MORI 2A
Seria stalowych łyżek do lodów z uchwytem wykonanym z wytrzymałego tworzywa - Tritan™. Uniwersalne w zastosowaniu, bardzo praktyczne i wygodne w użyciu. Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni. Dostępne w różnych wersjach kolorystycznych.
Indeks: MORI04
Marka: MORI 2A
Seria stalowych łyżek do lodów z uchwytem wykonanym z wytrzymałego tworzywa - Tritan™. Uniwersalne w zastosowaniu, bardzo praktyczne i wygodne w użyciu. Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni. Dostępne w różnych wersjach kolorystycznych.
Indeks: STOCKEL01
Marka: STÖCKEL
Seria profesjonalnych łyżek do nakładania lodów z ergonomicznym uchwytem z tworzywa w kolorze niebieskim. Pozwalają na tworzenie perfekcyjnych porcji lodów oraz dekoracyjne serwowanie potraw i deserów.
Indeks: STOCKEL03
Marka: STÖCKEL
Seria profesjonalnych łyżek do nakładania lodów z ergonomicznym uchwytem z tworzywa w kolorze niebieskim. Pozwalają na tworzenie perfekcyjnych porcji lodów oraz dekoracyjne serwowanie potraw i deserów.
Indeks: MORI32
Marka: MORI 2A
Seria okrągłych pojemników do lodów produkowanych w oparciu o tradycyjne receptury. Wykonane z odpornej na korozję stali nierdzewnej o wysokim połysku zapewniającym estetyczny wygląd.
Indeks: MORI10
Marka: MORI 2A
Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni oraz sezonowych punktów gastronomicznych. Seria profesjonalnych pojemników do lodów zgodnych z obowiązującymi standardami wymiarowymi i jakościowymi.
Indeks: MORI11
Marka: MORI 2A
Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni oraz sezonowych punktów gastronomicznych. Seria profesjonalnych pojemników do lodów zgodnych z obowiązującymi standardami wymiarowymi i jakościowymi.
Indeks: MORI09
Marka: MORI 2A
Seria pokryw do okrągłych pojemników na lody (carapina, pozzetto). Zapewniają bezpieczne przechowywanie lodów produkowanych w oparciu o tradycyjne receptury. Wykonane z odpornej na korozję stali nierdzewnej o wysokim połysku zapewniającym estetyczny wygląd.
Indeks: COMPRITAL236
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Pasta Amaretto z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: THERMOHAUSER203
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER12
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: BABBI153
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL13(1)
Marka: COMPRITAL
Indeks: COMPRITAL352
Marka: COMPRITAL
Indeks: PERNIGOTTI251
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI252
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: STOCKEL05
Marka: STÖCKEL
Seria profesjonalnych łyżek do nakładania lodów z chromowanym uchwytem z litego mosiądzu. Pozwalają na tworzenie perfekcyjnych porcji lodów oraz dekoracyjne serwowanie potraw i deserów.
Indeks: STOCKEL06
Marka: STÖCKEL
Seria profesjonalnych łyżek do nakładania lodów z chromowanym uchwytem z litego mosiądzu. Pozwalają na tworzenie perfekcyjnych porcji lodów oraz dekoracyjne serwowanie potraw i deserów.
Indeks: DREIDOPPEL57
Marka: DREIDOPPEL
Pasta pralinowo-truflowa, skoncentrowana pasta cukiernicza o smaku orzechów laskowych i kakao z wyczuwalną nutą prawdziwego Jamajskiego rumu. Idealna do aromatyzowania ganache i kremów, czy wypełniania pralin i trufli czekoladowych. Szerokie zastosowanie w produkcji lodów oraz produkcji cukierniczej.
Indeks: BARIMA339
Marka: BARBARA LUIJCKX
Krokant z orzecha laskowego, czyli chrupiąca i aromatyczna posypka orzechowa. Prażone i drobno siekane orzechy laskowe w karmelu. Dodatek dekoracyjny, smakowy i teksturalny do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI336
Marka: PERNIGOTTI
Wyjątkowe połączenie intensywnego smaku kremu Gianduia i chrupiącej kruszonki z orzechów laskowych. Dodatek posiekanych orzechów laskowych wzbogaca konsystencję i aromat pasty cukierniczej. Krem pralinowy do urozmaicania lodów i stosowania w cukiernictwie.
Aksamitna pasta z orzechów laskowych z przyjemnymi nutami rumu. Dodatek słodkich i chrupiących kawałków migdałów dopełnia wyśmienity smak i urozmaica konsystencję. Pasta doskonale sprawdzi się do produkcji lodów oraz aromatyzowania kremów cukierniczych.