op. 5 kg Pasta Croccantino Fluido al Gusto Rhum - 12092181B Pernigotti - rumowa pasta z orzechowa z chrupiącymi migdałami

Indeks: PERNIGOTTI353
Marka:

Aksamitna pasta z orzechów laskowych z przyjemnymi nutami rumu. Dodatek słodkich i chrupiących kawałków migdałów dopełnia wyśmienity smak i urozmaica konsystencję. Pasta doskonale sprawdzi się do produkcji lodów oraz aromatyzowania kremów cukierniczych. 

1 273,15 zł (8% VAT)
254,63 zł / 1 kg

1 178,84 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Pasta orzechowa z aromatem rumu i kawałkami chrupiących migdałów:

Pasta Croccantino Fluido al Gusto Rhum, to wyjątkowe połączenie aksamitnej pasty z orzechów laskowych z przyjemnym aromatem rumu. Dodatek chrupiących kawałków migdałów w cukrze stanowi doskonałe uzupełnienie smaku oraz struktury pasty cukierniczej. Doskonale zbilansowany smak orzechów z dodatkiem naturalnego aromatu rumowego. Pasta przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w cukiernictwie. 

Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty stosowane są jako dodatek smakowy, aromatyczny i nadający teksturę, do lodów, kremów i wyrobów cukierniczych.

Skład rumowej pasty cukierniczej:

Składniki: chrupiące migdały (53.6%) (cukier, migdały), pasta z orzechów laskowych, oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, krokoszowy, słonecznikowy, bawełniany, tłuszcz kakaowy), aromaty, aromaty naturalne, naturalny aromat rumu. Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.

Zastosowanie i dozowanie produktu:

Pasty smakowe to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Są to gotowe do użycia pasty cukiernicze o uniwersalnym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem, a ich konsystencja pozwala na wzbogacanie lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty smakowe można używać do produkcji wyrobów cukierniczych, przestrzegając zasad dozowania. Przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych w celu urozmaicenia i wzbogacenia klasycznych smaków. Stosowanie past smakowych pozwala na zwiększenie asortymentu i zróżnicowania smaków. Dodatkowo zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości.

ZALECANE DOZOWANIE PASTY SMAKOWEJ
Pasta smakowa do lodów 100 g na 1 kg mlecznej mieszanki bazowej
Pasta cukiernicza 70 g na 1 kg kremowej bazy

Wartość odżywcza pasty cukierniczej:

PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2514 kJ / 606 kcal
Tłuszcz 47.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8.7 g
Węglowodany 30.0 g
w tym cukry 29.0 g
Białko 10.0 g
Sól 0.0 g

Pasta smakowa, szczegóły i charakterystyka produktu:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Nazwa handlowa Pasta Croccantino Fluido al Gusto Rhum
Numer katalogowy 12092181B
Rodzaj pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych
Smak orzechy laskowe, rum, migały w cukrze
Barwa beżowa
Konsystencja kremowa, gładka, aksamitna z chrupiącymi migdałami
Opakowanie plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą
Masa netto 5.0 kg
Opakowanie zbiorcze 10.0 kg = 2 x 5.0 kg
Seria produktowa Gusti Creme Classiche
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do produkcji lodów i cukiernictwa
Produkt nie zawiera glutenu
Producent Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowane we Włoszech

Warunki przechowywania produktu i informacje dodatkowe:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Pasty cukiernicze po otwarciu nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe.

Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.

Półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką.

Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.

Szczegóły produktu