op. 5 kg Pasta Croccantino Fluido al Gusto Rhum - 12092181B Pernigotti - rumowa pasta z orzechowa z chrupiącymi migdałami
Aksamitna pasta z orzechów laskowych z przyjemnymi nutami rumu. Dodatek słodkich i chrupiących kawałków migdałów dopełnia wyśmienity smak i urozmaica konsystencję. Pasta doskonale sprawdzi się do produkcji lodów oraz aromatyzowania kremów cukierniczych.
Opis produktu
Pasta orzechowa z aromatem rumu i kawałkami chrupiących migdałów:
![]()
Pasta Croccantino Fluido al Gusto Rhum, to wyjątkowe połączenie aksamitnej pasty z orzechów laskowych z przyjemnym aromatem rumu. Dodatek chrupiących kawałków migdałów w cukrze stanowi doskonałe uzupełnienie smaku oraz struktury pasty cukierniczej. Doskonale zbilansowany smak orzechów z dodatkiem naturalnego aromatu rumowego. Pasta przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w cukiernictwie.
Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty stosowane są jako dodatek smakowy, aromatyczny i nadający teksturę, do lodów, kremów i wyrobów cukierniczych.
![]()
Skład rumowej pasty cukierniczej:
![]()
Składniki: chrupiące migdały (53.6%) (cukier, migdały), pasta z orzechów laskowych, oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, krokoszowy, słonecznikowy, bawełniany, tłuszcz kakaowy), aromaty, aromaty naturalne, naturalny aromat rumu. Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.
![]()
Zastosowanie i dozowanie produktu:
![]()
Pasty smakowe to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Są to gotowe do użycia pasty cukiernicze o uniwersalnym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem, a ich konsystencja pozwala na wzbogacanie lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty smakowe można używać do produkcji wyrobów cukierniczych, przestrzegając zasad dozowania. Przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych w celu urozmaicenia i wzbogacenia klasycznych smaków. Stosowanie past smakowych pozwala na zwiększenie asortymentu i zróżnicowania smaków. Dodatkowo zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości.
![]()
| ZALECANE DOZOWANIE PASTY SMAKOWEJ | |
| Pasta smakowa do lodów | 100 g na 1 kg mlecznej mieszanki bazowej |
| Pasta cukiernicza | 70 g na 1 kg kremowej bazy |
![]()
![]()
Wartość odżywcza pasty cukierniczej:
![]()
| PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2514 kJ / 606 kcal |
| Tłuszcz | 47.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.7 g |
| Węglowodany | 30.0 g |
| w tym cukry | 29.0 g |
| Białko | 10.0 g |
| Sól | 0.0 g |
![]()
![]()
Pasta smakowa, szczegóły i charakterystyka produktu:
![]()
| Nazwa handlowa | Pasta Croccantino Fluido al Gusto Rhum |
| Numer katalogowy | 12092181B |
| Rodzaj | pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych |
| Smak | orzechy laskowe, rum, migały w cukrze |
| Barwa | beżowa |
| Konsystencja | kremowa, gładka, aksamitna z chrupiącymi migdałami |
| Opakowanie | plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
| Masa netto | 5.0 kg |
| Opakowanie zbiorcze | 10.0 kg = 2 x 5.0 kg |
| Seria produktowa | Gusti Creme Classiche |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | do produkcji lodów i cukiernictwa |
| Produkt | nie zawiera glutenu |
| Producent | Maestri Gelatieri Italiani |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | Wyprodukowane we Włoszech |
![]()
![]()
Warunki przechowywania produktu i informacje dodatkowe:
![]()
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Pasty cukiernicze po otwarciu nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe.
Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.
Półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką.
Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu