op. 3.5 kg Variegato Albicocca 12093644 Pernigotti - morelowa pasta cukiernicza - do przekładania i nadziewania

Indeks: PERNIGOTTI349
Marka:

Morelowa pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Wysoka zawartość przecieru morelowego.

360,50 zł (8% VAT)
103,00 zł / 1 kg

333,80 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 2 szt.

Opis produktu

Morelowa pasta cukiernicza:

Variegati Frutta, to seria owocowych past cukierniczych do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych. Wyjątkowe połączenie gładkiej i kremowej konsystencji pasty smakowej z kawałkami świeżych lub kandyzowanych owoców. Gotowe do użycia dekoracyjne pasty owocowe doskonale sprawdzą się jako nadzienie do monoporcji i wyrobów cukierniczych. Variegato z owocami to idealne dodatek do klasycznych smaków lodów oraz kremów. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość. 

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z dodatkami przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, suchą łopatką lub długą łyżką.

Zastosowanie: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach; jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Variegato Albicocca
Numer katalogowy 12093644
Rodzaj produktu owocowa pasta variegato
Seria produktowa Variegati Frutta
Smak morelowy
Forma pasta
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do przekładania i dekorowania lodów i wyrobów cukierniczych
Dozowanie quantum satis
Opakowanie jednostkowe plastikowe wiaderko z pokrywą
Masa netto 3.5 kg
Opakowanie zbiorcze 2 x 3.5 kg - 7.0 kg
Produkt nie zawiera glutenu, przyjazny dla wegan
Producent Pernigotti

Skład morelowej pasty variegato:

Składniki: puree morelowe z koncentratu (40.6%), cukier, syrop glukozowy, dekstroza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), naturalny aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), barwniki: ekstrakt z papryki (E160c), kurkumina (E100).

Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, jaja, orzechy włoskie i pistacje.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Wartość odżywcza morelowej pasty variegato:

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1111 kJ / 261 kcal
Tłuszcz 0.1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 65.0 g
w tym cukry 55.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.0 g

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Produkt do użytku profesjonalnego.

Produkt bezglutenowy.

Produkt przyjazny dla wegan.

Producent: Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani

Dystrybutor: Sempre Group

Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech.

Szczegóły produktu