Morelowa pasta cukiernicza:
Variegati Frutta, to seria owocowych past cukierniczych do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych. Wyjątkowe połączenie gładkiej i kremowej konsystencji pasty smakowej z kawałkami świeżych lub kandyzowanych owoców. Gotowe do użycia dekoracyjne pasty owocowe doskonale sprawdzą się jako nadzienie do monoporcji i wyrobów cukierniczych. Variegato z owocami to idealne dodatek do klasycznych smaków lodów oraz kremów. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z dodatkami przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, suchą łopatką lub długą łyżką.
Zastosowanie: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach; jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.
Szczegóły i charakterystyka produktu:
Nazwa handlowa |
Variegato Albicocca |
Numer katalogowy |
12093644 |
Rodzaj produktu |
owocowa pasta variegato |
Seria produktowa |
Variegati Frutta |
Smak |
morelowy |
Forma |
pasta |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
do przekładania i dekorowania lodów i wyrobów cukierniczych |
Dozowanie |
quantum satis |
Opakowanie jednostkowe |
plastikowe wiaderko z pokrywą |
Masa netto |
3.5 kg |
Opakowanie zbiorcze |
2 x 3.5 kg - 7.0 kg |
Produkt |
nie zawiera glutenu, przyjazny dla wegan |
Producent |
Pernigotti |
Skład morelowej pasty variegato:
Składniki: puree morelowe z koncentratu (40.6%), cukier, syrop glukozowy, dekstroza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), naturalny aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), barwniki: ekstrakt z papryki (E160c), kurkumina (E100).
Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, jaja, orzechy włoskie i pistacje.
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Wartość odżywcza morelowej pasty variegato:
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
1111 kJ / 261 kcal |
Tłuszcz |
0.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
65.0 g |
w tym cukry |
55.0 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
0.0 g |
Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:
Produkt do użytku profesjonalnego.
Produkt bezglutenowy.
Produkt przyjazny dla wegan.
Producent: Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech.