Lübecker Marzipan-Fabrik v. Minden & Bruhns GmbH & Co. KG, działająca pod marką Lubeca, to średniej wielkości firma z wieloletnią tradycją. Zatrudnia 230 osób i eksportuje swoje produkty do ponad 50 krajów. Klienci w Niemczech i za granicą cieszą się najwyższą jakością naszych produktów od momentu założenia firmy w 1904 roku.
Jesteśmy wiodącym producentem mas marcepanowych i nugatowych, kuwertur czekoladowych oraz preparatów z migdałów i orzechów laskowych wykorzystywanych jako półprodukty do dalszego przerobu. Naszymi klientami są cukiernicy i piekarze, cukiernicy, cukiernicy oraz firmy z branży cukierniczej i piekarniczej zlokalizowane w ponad 50 krajach na całym świecie. Za pośrednictwem naszego jedynego właściciela, fundacji non-profit Friedrich Bluhme & Else Jebsen, nasze zyski są przeznaczane na dobro wspólne w Lubece i jej okolicach. Lübecker Marzipan-Fabrik v. Minden & Bruhns GmbH & Co. KG, działająca pod marką Lubeca, to średniej wielkości firma z wieloletnią tradycją. Zatrudnia 230 osób i eksportuje swoje produkty do ponad 50 krajów. Klienci w Niemczech i za granicą cieszą się najwyższą jakością naszych produktów od momentu założenia firmy w 1904 roku. Szczególne właściwości Lübecker Marzipan™, kluczowej grupy produktów firmy, znajdują odzwierciedlenie w unijnej certyfikacji chronionego oznaczenia geograficznego. Kuwertury czekoladowe i nugat Lubeca wyróżniają się doskonałym smakiem i wyjątkowo delikatną konsystencją. Jakość preparatów z migdałów i orzechów laskowych Lubeca, które są wytwarzane z najlepszych składników, jest oficjalnie uznawana przez nawet najbardziej wymagających klientów branżowych. Lübecker Marzipan-Fabrik jest certyfikowany zgodnie z następującymi systemami zarządzania: Bio, IFS Żywność 2023, Program Fairtrade, RSPO dla zrównoważonego oleju palmowego, UTZ dla zrównoważonego kakao, Halal, Koszerny DIN EN ISO 50001
Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.
Warstwowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych ułożona naprzemiennie z pastą pralinową z orzechów laskowych i kakao - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy smak i aromat prażonych orzechów laskowych i kakao.
Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.
Orzechowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych z całymi orzechami laskowymi - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy słodki smak i aromat prażonych orzechów.
Masa marcepanowa z pistacjami - połączenie klasycznego marcepanu z orzechami pistacjowymi. Idealna jako nadzienie do pralin, czekolad oraz wyrobów cukierniczych.
Wyselekcjonowana czekolada z ziaren pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Aksamitna i mleczna w smaku. Polecana do konfekcji czekoladowych takich jak praliny, figurki czekoladowe i dekoracje z czekolady.
Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego. Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.