
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Orzechowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych z całymi orzechami laskowymi - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy słodki smak i aromat prażonych orzechów.
NUGAT Z ORZECHÓW LASKOWYCH - to inaczej pasta pralinowa w postaci bloku wytwarzana z cukru, orzechów laskowych i masła kakaowego. Uformowanie pasty pralinowej w prostokątny blok znacznie ułatwia jej porcjowanie i dozowanie. Nugat bardzo łatwo się kroi i rozpuszcza. Nugat z całymi - prażonymi orzechami laskowymi to pasta pralinowa z dodatkiem miazgi kakaowej, w której (równomiernie) zanurzono orzechy. Ułożenie prażonych orzechów w nugacie daje doskonały efekt wizualny oraz sprawia, że produkt jest uniwersalny w zastosowaniu. Pasta pralinowa stanowi doskonały deser sama w sobie (pokrojona w kostkę) lub w postaci pralin krojonych - po oblaniu nugatu dowolną czekoladą. Idealnie sprawdzi się jako składnik wypieków i deserów.
Składniki: orzechy laskowe (50%), cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); może zawierać śladowe ilości mleka w proszku oraz migdałów i soi; pasta pralinowa z orzechów laskowych z całymi prażonymi orzechami laskowymi (zawartość orzechów laskowych minimum 50%).
SKŁAD PRODUKTU | |
CUKIER | 37.5 % |
ORZECHY LASKOWE | 50.0 % |
MASŁO KAKAOWE | 5.7 % |
MIAZGA (MASA) KAKAOWA) | 6.3 % |
LECYTYNA SŁONECZNIKOWA | < 0.5 % |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 2569/618 kJ/kcal |
TŁUSZCZ | 45.0 g |
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | 8.9 g |
WĘGLOWODANY | 41.0 g |
W TYM CUKRY | 40.0 g |
BŁONNIK | 6.4 g |
BIAŁKO | 8.5 g |
SÓL | 0.0 g |
CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA | |
WILGOTNOŚĆ | max 2.0 % |
METALE CIĘŻKIE | zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006 |
PESTYCYDY | zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005 |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW | <10000 |
BAKTERIE Z GRUPY COLI | <10 |
PLEŚNIE I DROŻDŻE | <100 |
STAPCHYLOCOCCUS AUREUS | <10 |
SALMONELLA | nieobecna w 25.0 g |
ESCHERICHIA COLI | nieobecne w 1.0 g |
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 15°C do 18°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 60%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.
Okres przydatności do spożycia: "zgodnie z atestem producenta - minimum 180 dni od daty produkcji"; Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.
Oświadczenie producenta: "do produkcji naszych produktów nie używamy żadnej żywności ani składników żywności, które zawierają organizmy modyfikowane genetycznie lub składają się z takich - zgodnie z definicją Rozporządzenia (WE) 1829/2003 i 1830/2003. Zidentyfikowano wszystkie surowce, które niosą ze sobą ryzyko skażenia lub wyprodukowania z organizmów genetycznie zmodyfikowanych. Właściwi dostawcy wystawili certyfikat potwierdzający, że w dostarczonych przez nich produktach nie występowały organizmy genetycznie modyfikowane (zgodnie z wyżej wymienionymi przepisami)."
Indeks: LUBECA78
Marka: LUBECA
Warstwowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych ułożona naprzemiennie z pastą pralinową z orzechów laskowych i kakao - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy smak i aromat prażonych orzechów laskowych i kakao.
Indeks: CALLEBAUT09
Marka: CALLEBAUT
Indeks: LUBECA38
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
Indeks: RÓŻNE295
Marka: AGA HOLTEX
Mąka migdałowa kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.
Indeks: SOSA471
Marka: Sosa Ingredients
Czysta i gładka pasta z orzechów makadamia o uniwersalnym zastosowaniu. Idealnie sprawdzi się do słodkich oraz wytrawnych kreacji kulinarnych. Wysokiej jakości skoncentrowany produkt zawierający 98% orzechów.
Indeks: LUBECA44
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Indeks: LUBECA78
Marka: LUBECA
Warstwowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych ułożona naprzemiennie z pastą pralinową z orzechów laskowych i kakao - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy smak i aromat prażonych orzechów laskowych i kakao.
Indeks: LUBECA75
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Indeks: LUBECA01
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
Indeks: PERNIGOTTI14/2
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: DREIDOPPEL21
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: %LUBECA117(1)(1)
Marka: LUBECA
PRODUKT Z TERMINEM 16/07/23 Lubeca Migdały kalifornijskie - idealna mączka do biszkoptów i makaroników
Indeks: LUBECA121
Marka: LUBECA
Lubeca Migdały kalifornijskie - idealna mączka do biszkoptów i makaroników
Indeks: MODECOR1064
Marka: MODECOR
Indeks: LUBECA45
Marka: LUBECA
Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.
Orzechowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych z całymi orzechami laskowymi - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy słodki smak i aromat prażonych orzechów.