Czekolada nie zawiera lecytyny sojowej.
Opis: organiczna mleczna czekolada, wyprodukowana z ziarna kakaowego z Peru;
Zawartość kakao minimum 41%.
Pochodzenie ziarna kakaowego: Peru
Składniki: cukier trzcinowy, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa
(certyfikowana uprawa ekologiczna/ DE-OKO-001), może zawierać śladowe ilości orzechów oraz soi.
Płynność: 2/5
Opakowanie: 2.5 kg
Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,
produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny;
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,
chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.
Kod produktu: 769 104
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 592/2465 kcal/kJ
tłuszcz: 41,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25,0 g
węglowodany: 40,0 g
- w tym cukry: 37,0 g
białko: 6,2 g
sól: 0,01 g
POBIERZ NASZE E-booki
- "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
- "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią.