zamiennik marcepanu - masa wytwarzana ze zmielonych pestek moreli i cukru
  • zamiennik marcepanu - masa wytwarzana ze zmielonych pestek moreli i cukru

12.5 kg PERCEPAN 200 LUBECA pasta cukiernicza z pestek moreli

LUBECA30

Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.

562,50 zł
Brutto

45,00 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

PERCEPAN - to surowiec cukierniczy wytwarzany ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru. Stosowany jest podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako zamiennik marcepanu, nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Smak, aromat oraz barwa percepanu jest zbliżona do marcepanu. Percepan charakteryzuje się nieco ciemniejszą barwą oraz smakiem i aromatem z dobrze wyczuwalną nutą goryczy oraz lekko wyczuwalną nutą owocową. Uformowanie masy percepanowej w prostokątny blok znacznie ułatwia jej porcjowanie i dozowanie. Masa z pestek moreli stosowana jest jako składnik wyrobów cukierniczych oraz wypieków - zamiennik marcepanu.

Składniki: jądra pestek moreli (50%), cukier, woda, syrop cukru inwertowanego, etanol (alkohol etylowy), skrobia ziemniaczana; może zawierać migdały, orzechy laskowe i pistacje oraz śladowe ilości miodu.

SKŁAD PRODUKTU
JĄDRA PESTEK MORELI 50.0 %
CUKIER 30.0 %
WODA 13.0 %
SYROP CUKRU INWERTOWANEGO 6.0 %
ETANOL (ALKOHOL ETYLOWY) < 1.0 %
SKROBIA ZIEMNIACZANA < 0.5 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 1925/462 kJ/kcal
TŁUSZCZ 27.0 g
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 2.1 g
WĘGLOWODANY 39.0 g
W TYM CUKRY 37.0 g
BŁONNIK 6.0 g
BIAŁKO 13.0 g
SÓL 0.0 g

CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA
WILGOTNOŚĆ 19.0 - 19.5 %
METALE CIĘŻKIE zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006
PESTYCYDY zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW <10000
BAKTERIE Z GRUPY COLI <10
PLEŚNIE I DROŻDŻE <100
STAPCHYLOCOCCUS AUREUS <10
SALMONELLA nieobecna w 25.0 g
ESCHERICHIA COLI nieobecne w 1.0 g

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 15°C do 18°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 60%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.

Okres przydatności do spożycia: "zgodnie z atestem producenta - minimum 300 dni od daty produkcji"; Przeznaczenie konsumencie: nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia; półprodukt do wyrobów cukierniczych.

Oświadczenie producenta: "do produkcji naszych produktów nie używamy żadnej żywności ani składników żywności, które zawierają organizmy modyfikowane genetycznie lub składają się z takich - zgodnie z definicją Rozporządzenia (WE) 1829/2003 i 1830/2003. Zidentyfikowano wszystkie surowce, które niosą ze sobą ryzyko skażenia lub wyprodukowania z organizmów genetycznie zmodyfikowanych. Właściwi dostawcy wystawili certyfikat potwierdzający, że w dostarczonych przez nich produktach nie występowały organizmy genetycznie modyfikowane (zgodnie z wyżej wymienionymi przepisami)."

Szczegóły produktu
LUBECA30

Opis

NUMER KATALOGOWY
200
NAZWA HANDLOWA
MASA Z JĄDER PESTEK MORELI
MASA NETTO
12.5 kg
OPAKOWANIE
FOLIA ALUMINIOWA | KARTON
RODZAJ
MASA CUKIERNICZA Z JĄDER PESTEK MORELI
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
AROMAT
Z WYCZUWALNĄ GORYCZKĄ | AROMATYCZNY | ŚWIEŻY
SMAK
AROMATYCZNY | WYCZUWALNA GORYCZKA | NUTY OWOCOWE | SŁODKI
BARWA
ŻÓŁTAWA | BEŻOWA
FORMA
BLOK
KONSYSTENCJA
DO KROJENIA | BEZ SKORUPY | BEZ OLEJOWANIA | BEZ KRYSTALIZACJI CUKRU
PRZEZNACZENIE
DO PRODUKCJI CUKIERNICZEJ
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
ZAMIENNIK MARCEPANU W PRODUKCJI CUKIERNICZEJ
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-18°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAX. 60%
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
ZGODNIE Z ATESTEM PRODUCENTA | MINIMUM 300 DNI OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
MASA Z JĄDER PESTEK MORELI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: LUBECA36

Marka: LUBECA

1.0 kg MARCEPAN 014 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.

Cena 66,00 zł

66,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA38

Marka: LUBECA

1.0 kg MARCEPAN 057 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.

Cena 58,50 zł

58,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA39

Marka: LUBECA

1.0 kg Marcepan pistacjowy 083 LUBECA marcepanowa pasta migdałowo-pistacjowa

Masa marcepanowa z pistacjami - połączenie klasycznego marcepanu z orzechami pistacjowymi. Idealna jako nadzienie do pralin, czekolad oraz wyrobów cukierniczych.

Cena 96,20 zł

96,20 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: LUBECA45

Marka: LUBECA

1.0 kg PERCEPAN 200 LUBECA pasta cukiernicza z pestek moreli

Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.

Cena 54,20 zł

54,20 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE