
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.
PERCEPAN - to surowiec cukierniczy wytwarzany ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru. Stosowany jest podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako zamiennik marcepanu, nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Smak, aromat oraz barwa percepanu jest zbliżona do marcepanu. Percepan charakteryzuje się nieco ciemniejszą barwą oraz smakiem i aromatem z dobrze wyczuwalną nutą goryczy oraz lekko wyczuwalną nutą owocową. Uformowanie masy percepanowej w prostokątny blok znacznie ułatwia jej porcjowanie i dozowanie. Masa z pestek moreli stosowana jest jako składnik wyrobów cukierniczych oraz wypieków - zamiennik marcepanu.
Składniki: jądra pestek moreli (50%), cukier, woda, syrop cukru inwertowanego, etanol (alkohol etylowy), skrobia ziemniaczana; może zawierać migdały, orzechy laskowe i pistacje oraz śladowe ilości miodu.
SKŁAD PRODUKTU | |
JĄDRA PESTEK MORELI | 50.0 % |
CUKIER | 30.0 % |
WODA | 13.0 % |
SYROP CUKRU INWERTOWANEGO | 6.0 % |
ETANOL (ALKOHOL ETYLOWY) | < 1.0 % |
SKROBIA ZIEMNIACZANA | < 0.5 % |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 1925/462 kJ/kcal |
TŁUSZCZ | 27.0 g |
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | 2.1 g |
WĘGLOWODANY | 39.0 g |
W TYM CUKRY | 37.0 g |
BŁONNIK | 6.0 g |
BIAŁKO | 13.0 g |
SÓL | 0.0 g |
CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA | |
WILGOTNOŚĆ | 19.0 - 19.5 % |
METALE CIĘŻKIE | zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006 |
PESTYCYDY | zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005 |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW | <10000 |
BAKTERIE Z GRUPY COLI | <10 |
PLEŚNIE I DROŻDŻE | <100 |
STAPCHYLOCOCCUS AUREUS | <10 |
SALMONELLA | nieobecna w 25.0 g |
ESCHERICHIA COLI | nieobecne w 1.0 g |
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 15°C do 18°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 60%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.
Okres przydatności do spożycia: "zgodnie z atestem producenta - minimum 300 dni od daty produkcji"; Przeznaczenie konsumencie: nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia; półprodukt do wyrobów cukierniczych.
Oświadczenie producenta: "do produkcji naszych produktów nie używamy żadnej żywności ani składników żywności, które zawierają organizmy modyfikowane genetycznie lub składają się z takich - zgodnie z definicją Rozporządzenia (WE) 1829/2003 i 1830/2003. Zidentyfikowano wszystkie surowce, które niosą ze sobą ryzyko skażenia lub wyprodukowania z organizmów genetycznie zmodyfikowanych. Właściwi dostawcy wystawili certyfikat potwierdzający, że w dostarczonych przez nich produktach nie występowały organizmy genetycznie modyfikowane (zgodnie z wyżej wymienionymi przepisami)."
Indeks: LUBECA36
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Indeks: LUBECA38
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
Indeks: LUBECA39
Marka: LUBECA
Masa marcepanowa z pistacjami - połączenie klasycznego marcepanu z orzechami pistacjowymi. Idealna jako nadzienie do pralin, czekolad oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: LUBECA45
Marka: LUBECA
Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.
Indeks: BONUS37(2)
Marka: BONUS
BONUS Mąka migdałowa z migdałów USA | HISZPANIA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.
Indeks: LUBECA44
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Indeks: LUBECA77
Marka: LUBECA
Orzechowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych z całymi orzechami laskowymi - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy słodki smak i aromat prażonych orzechów.
Indeks: LUBECA01
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
Indeks: LUBECA119
Marka: LUBECA
Lubeca Migdały kalifornijskie - mąka do biszkoptów i wypieków
Indeks: LUBECA122
Marka: LUBECA
Lubeca Migdały kalifornijskie - idealna mączka do biszkoptów i makaroników
Indeks: LUBECA36
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Indeks: PERNIGOTTI14/2
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: LUBECA38
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
Indeks: MODECOR1064
Marka: MODECOR
Indeks: LUBECA78
Marka: LUBECA
Warstwowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych ułożona naprzemiennie z pastą pralinową z orzechów laskowych i kakao - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy smak i aromat prażonych orzechów laskowych i kakao.
Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.