0.5 kg PISTACJE SUROWE NIESOLONE - BONUS (produkt konfekcjonowany)
Naturalne orzechy pistacjowe w całości - nie poddawane procesowi prażenia (surowe). Produkt bez dodatku soli.
Orzechowe produkty to składniki, które z powodzeniem wykorzystywane są do tworzenia aromatycznych wypieków cukierniczych. Istnieje duża grupa osób, które uwielbiają smak i zapach orzechów w deserach, ciastach, czy tortach. Orzechowe wypieki posiadają intensywny zapach, który pobudza kubki smakowe. Użycie produktów orzechowych w wyrobach cukierniczych sprawia, że wypieki zapewniają także poczucie sytości. W ofercie naszego sklepu znajduje się szeroka gama produktów z orzechów, które można zastosować na różnych etapach tworzenia wypieków.
Tworząc asortyment naszego sklepu, zawsze dbamy o weryfikację jakości poszczególnych produktów. Od samego początku działalności stawialiśmy na zapewnienie różnorodności asortymentowej. Na naszej stronie internetowej dostępne są m.in.: prażone orzechy (arachidowe, laskowe, czy pistacjowe) migdały blanszowane, ziarna pistacji, pasty pralinowe z orzechów, masy marcepanowe, czy drobno zmielone mąki z orzechów. Każdy z oferowanych produktów został dokładnie opisany pod kątem możliwości zastosowania, składu oraz warunków przechowywania.
Ciasta i desery orzechowe są niezwykle aromatyczne, sycące i wyjątkowe w smaku. Na naszej stronie znajdują się zarówno produkty z orzechów laskowych, jak i migdałów, czy pistacji. Szeroki przekrój oferty zapewnia możliwość doboru rodzaju orzechów według indywidualnych potrzeb, czy preferencji smakowych. Warto pamiętać, że implementacja wielu rodzajów orzechów w jednym wypieku pozwala stworzyć przepyszną mieszankę smakową. Orzechowe produkty sprawdzą się także jako element dekoracji ciast, tortów, czy deserów (np. lodowych). Cena konkretnego produktu uwarunkowana jest przede wszystkim rodzajem orzechów, marżą producenta, a także pojemnością opakowania. Znaczna część dostępnych na naszej stronie produktów dostępna jest w wielu pojemnościach.
Wysoką jakość naszych produktów orzechowych potwierdzają opinie setek zadowolonych klientów. Konkurencyjna cena, szeroki asortyment, wysoka jakość, bezpieczny proces zakupowy, a także szybka realizacja zamówienia to aspekty, które wyróżniają nas spośród innych sklepów internetowych działających w tej branży. Dbałość o każdy z tych aspektów pozwolił nam zbudować zaufanie zarówno wśród profesjonalnych cukierników, posiadających własną działalność gospodarczą, jak i miłośników cukiernictwa, którzy uwielbiają tworzyć wypieki w domowym zaciszu.
Jest 57 produktów.
0.5 kg PISTACJE SUROWE NIESOLONE - BONUS (produkt konfekcjonowany)
Naturalne orzechy pistacjowe w całości - nie poddawane procesowi prażenia (surowe). Produkt bez dodatku soli.
op. 500 g Pistacje łuskane prażone rozdrobnione - kostka 2-4 mm
Siekane pistacje to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Prażone i rozdrobnione pistacje w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.
op. 1 kg Zielona Pistacja Surowa - całe blanszowane orzechy pistacjowe o intensywnie zielonej barwie
Zielone pistacje, to wysokiej jakości produkt o subtelnym smaku, delikatnej konsystencji i naturalnej barwie. Całe orzechy pistacjowe poddane procesowi blanszowania, który wydobywa pełnię naturalnego smaku i koloru.
0.5 kg Orzechy arachidowe prażone połówki (produkt konfekcjonowany)
Prażone orzechy ziemne w połówkach. Wygodne opakowanie z zamknięciem zapewniające łatwe przechowywanie i świeżość produktu!
op. 500 g Orzechy arachidowe prażone rozdrobnione - kostka 2-4 mm
Siekane orzechy to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Rozdrobnione orzechy w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.
op. 500 g Orzechy arachidowe prażone karmelizowane - kostka 2-4 mm
Siekane i karmelizowane orzechy to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Rozdrobnione orzechy w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.
op. 500 g Orzechy laskowe łuskane prażone blanszowane - kostka 2-4 mm
Siekane orzechy to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Rozdrobnione orzechy w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.
op. 1 kg Blanszowane migdały w słupkach - 414001 Lubeca
Blanszowane migdały w słupkach. Niezbędny składnik tradycyjnych rogali Marcińskich z białym makiem. Idealne do batonów zbożowych i domowych ciasteczek jeżyków.
1 kg MĄKA MIGDAŁOWA DROBNA (produkt konfekcjonowany)
Mąka migdałowa, kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.
12.5 kg MĄKA MIGDAŁOWA DROBNA 030015 AGA HOLTEX
Mąka migdałowa kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.
op. 10 kg Mąka migdałowa do makaroników - drobno mielone blanszowane migdały
Mąka migdałowa do makaroników. Wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki i jasnokremowej barwie charakterystycznej dla surowych migdałów.
op. 12.5 kg Mąka migdałowa do makaroników - drobno mielone blanszowane migdały
Mąka migdałowa do makaroników. Wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki i jasnokremowej barwie charakterystycznej dla surowych migdałów.
Doskonale zbilansowana mieszanka mąki migdałowej i cukru pudru do wypieku perfekcyjnych makaroników. Produkt, spełnia potrzeby zarówno produkcji półprzemysłowej, jak i rzemieślniczej.
op. 200 g MARCEPAN 009 LUBECA - marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich
17.11.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
0.2 kg MARCEPAN 009 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
1.0 kg MARCEPAN 014 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
12.5 kg MARCEPAN 014 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
1.0 kg MARCEPAN 057 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
12.5 kg MARCEPAN 057 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
12.5 kg PERCEPAN 200 LUBECA pasta cukiernicza z pestek moreli
Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.
2.5 kg NUGAT Z ORZECHÓW LASKOWYCH W BLOKU 286 LUBECA pasta pralinowa z całymi orzechami laskowymi
Orzechowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych z całymi orzechami laskowymi - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy słodki smak i aromat prażonych orzechów.
Warstwowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych ułożona naprzemiennie z pastą pralinową z orzechów laskowych i kakao - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy smak i aromat prażonych orzechów laskowych i kakao.
op. 2.8 kg Nocciola Scura Pernigotti - pasta z prażonych orzechów laskowych - nr. kat. 12092020
Pasta z prażonych orzechów laskowych. Kremowa konsystencja, intensywna barwa i wyrazisty smak prażonych orzechów. Czysta pasta orzechowa, bez dodatków.
op. 2.4 kg Mandorla Elite Pernigotti - pasta migdałowa z aromatem - nr. kat. 12092371A
01.12.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA Pasta migdałowa wytwarzana w 99.9% z migdałów. Dodatek aromatu podkreśla naturalny smak. Produkt bez dodatku cukru.
op. 2.4 kg Mandorla Elite Pernigotti - pasta migdałowa z aromatem - nr. kat. 12092371A
Pasta migdałowa wytwarzana w 99.9% z migdałów. Dodatek aromatu podkreśla naturalny smak. Produkt bez dodatku cukru.
Pasta z pistacji pochodzących wyłącznie z basenu Morza Śródziemnego, z barwnikiem pochodzenia roślinnego i szczyptą soli.
10.12.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA Czysta pasta arachidowa o naturalnym smaku prażonych orzeszków ziemnych. Produkt wytwarzany w 100% z orzechów arachidowych, bez dodatków.
Czysta pasta arachidowa o naturalnym smaku prażonych orzeszków ziemnych. Produkt wytwarzany w 100% z orzechów arachidowych, bez dodatków.
Pasta z prażonych orzechów pistacjowych z subtelnym dodatkiem soli. Produkt o atrakcyjnej zielonej barwie uzyskanej poprzez dodatek barwnika spożywczego.
28.11.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.
Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.
Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.
Gładki krem z nasion sezamu. Pasta sezamowa bez dodatków. Krem sezamowy do wypieków i deserów. Pasta Tahini do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów rzemieślniczych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
op. 1 kg Krem z orzechów pekan - 220001 Sempre - gładka pasta orzechowa bez dodatków - 100% orzechów
Gładki krem z lekko prażonych orzechów pekan. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
Gładki krem z lekko prażonych orzechów nerkowca. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
Gładki krem z lekko prażonych orzechów włoskich. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
3 kg PASTA 100% Z ZIAREN SŁONECZNIKA SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych nasion słonecznika
Czysta pasta z prażonych i mielonych nasion słonecznika do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak.
3 kg PASTA 100% Z PISTACJI SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
3 kg PASTA 100% Z MIGDAŁÓW SEMPRE czysta pasta z blanszowanych prażonych i mielonych migdałów
Czysta pasta z prażonych i mielonych migdałów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Pasta arachidowa wytwarzana w 99% z orzechów ziemnych z niewielkim dodatkiem oleju arachidowego. Kremowa konsystencja i naturalny smak orzechów arachidowych. Produkt bez dodatku cukru.
Czysta pasta arachidowa o naturalnym smaku prażonych orzeszków ziemnych. Produkt wytwarzany w 100% z orzechów arachidowych, bez dodatków.
op. 2.5 kg Pistacchio Puro Reale Color - pasta pistacjowa z dodatkiem barwnika - nr. kat. PC046P
Pasta pistacjowa wytwarzana w 99% z prażonych orzechów pistacjowych. Lekko pikantny smak z typowym aromatem prażonych pistacji. Pasta o atrakcyjnej zielonej barwie uzyskanej poprzez dodatek barwnika spożywczego.
Krem o doskonałej konsystencji do smarowania, o zrównoważonym smaku mleka i orzechów laskowych, idealny do nadzień i aromatyzowania. Wszechstronność zastosowania. Bez tłuszczów uwodornionych, z lecytyną słonecznikową, z naturalnymi aromatami.
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Gianduja Noisette Noir, to wyjątkowo aromatyczne połączenie najwyższej jakości ciemnej czekolady z prażonymi orzechami laskowymi. Produkt wytwarzany jest w postaci bloku czekoladowego, który można w prosty sposób dozować, po przez łamanie, kruszenie czy struganie. Doskonała baza do klasycznych kremów, musów, deserów, ganache, nadzień cukierniczych oraz lodów rzemieślniczych.
Gianduja Noisette Lait, to wyjątkowo aromatyczne połączenie najwyższej jakości mlecznej czekolady z prażonymi orzechami laskowymi. Produkt wytwarzany jest w postaci bloku czekoladowego, który można w prosty sposób dozować, po przez łamanie, kruszenie czy struganie. Doskonała baza do klasycznych kremów, musów, deserów, ganache, nadzień cukierniczych oraz lodów rzemieślniczych.
Gładki krem z prażonych orzechów laskowych. Orzechowa pasta cukiernicza bez dodatków. Krem orzechowy do lodów i wyrobów cukierniczych.