
Indeks: LUBECA36
Marka: LUBECA
1.0 kg MARCEPAN 014 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
66,00 zł / 1 kg
Masa marcepanowa z pistacjami - połączenie klasycznego marcepanu z orzechami pistacjowymi. Idealna jako nadzienie do pralin, czekolad oraz wyrobów cukierniczych.
MARCEPAN PISTACJOWY - to masa otrzymywana z oczyszczonych i zmiażdżonych z cukrem migdałów i pistacji. Uformowanie pistacjowej masy marcepanowej w prostokątny blok znacznie ułatwia jej porcjowanie i dozowanie. Marcepan pistacjowy to jednorodna i plastyczna masa, która doskonale sprawdza się do przekładania, nadziewania i ozdabiania wyrobów cukierniczych. Będzie także doskonałą bazą kremów i mas, a także sprawdzi się jako nadzienie podczas produkcji pralin, batonów czy tabliczek czekolady.
Składniki: migdały (43%), cukier, woda, pistacje (9%), syrop cukru inwertowanego, etanol (alkohol etylowy); może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych; masa marcepanowa z pistacjami o minimalnej zawartości migdałów kalifornijskich - 43.0% i pistacji - 9.0%.
SKŁAD PRODUKTU | |
MIGDAŁY | 43.0 % |
CUKIER | 35.0 % |
PISTACJE | 9.0 % |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 1988/477 kJ/kcal |
TŁUSZCZ | 29.0 g |
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | 2.5 g |
WĘGLOWODANY | 38.0 g |
W TYM CUKRY | 37.0 g |
BIAŁKO | 11.0 g |
SÓL | 0.0 g |
CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA | |
METALE CIĘŻKIE | zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006 |
PESTYCYDY | zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005 |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW | <10000 |
BAKTERIE Z GRUPY COLI | <10 |
PLEŚNIE I DROŻDŻE | <100 |
STAPCHYLOCOCCUS AUREUS | <10 |
SALMONELLA | nieobecna w 25.0 g |
ESCHERICHIA COLI | nieobecne w 1.0 g |
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 15°C do 18°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 60%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.
Okres przydatności do spożycia: "zgodnie z atestem producenta - minimum 300 dni od daty produkcji"; Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.
Oświadczenie producenta: "do produkcji naszych produktów nie używamy żadnej żywności ani składników żywności, które zawierają organizmy modyfikowane genetycznie lub składają się z takich - zgodnie z definicją Rozporządzenia (WE) 1829/2003 i 1830/2003. Zidentyfikowano wszystkie surowce, które niosą ze sobą ryzyko skażenia lub wyprodukowania z organizmów genetycznie zmodyfikowanych. Właściwi dostawcy wystawili certyfikat potwierdzający, że w dostarczonych przez nich produktach nie występowały organizmy genetycznie modyfikowane (zgodnie z wyżej wymienionymi przepisami)."
Indeks: LUBECA36
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Indeks: LUBECA38
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
Indeks: LUBECA44
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Indeks: FOODCOLOURS71
Marka: FOOD COLOURS
tartrazyna (E102)
Indeks: THERMOHAUSER251
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: DREIDOPPEL19
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: MASTERMARTINI07
Marka: Master Martini
Masa marcepanowa z pistacjami - połączenie klasycznego marcepanu z orzechami pistacjowymi. Idealna jako nadzienie do pralin, czekolad oraz wyrobów cukierniczych.