• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

marcepan barwiony ekstraktami roślinnymi z delikatną owocową nutą
  • zdjęcie przedstawiające kawałki czerwonego marcepanu w otoczce z cukru pudru
  • marcepanowa pasta migdałowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie - opakowanie zbiorcze
  • marcepan barwiony ekstraktami roślinnymi z delikatną owocową nutą
  • marcepan barwiony ekstraktami roślinnymi z delikatną owocową nutą

1.0 kg CZERWONY MARCEPAN 007 007 LUBECA marcepanowa pasta z migdałów śródziemnomorskich w kolorze czerwonym

LUBECA129

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich w kolorze czerwonym.

74,80 zł
Brutto

74,80 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

MARCEPAN - to masa otrzymywana z oczyszczonych i zmiażdżonych z cukrem migdałów. Jakość marcepanu zależy przede wszystkim od jakości użytych migdałów oraz od proporcji w zawartości migdałów i cukru (przyjmuje się, że zawartość migdałów w masie marcepanowej powinna wynosić minimum 50%). Uformowanie masy marcepanowej w prostokątny blok znacznie ułatwia jej porcjowanie i dozowanie.

Marcepan to jednorodna i plastyczna masa, która doskonale sprawdza się do przekładania, nadziewania i ozdabiania wyrobów cukierniczych. Dzięki swojej plastyczności masa marcepanowa znajduje szerokie zastosowanie podczas zdobienia tortów, mazurków i ciastek (do tworzenia płaskich i przestrzennych dekoracji oraz figurek). Marcepan będzie także doskonałą bazą kremów i mas. Szeroko stosowany jest jako nadzienie podczas produkcji pralin, batonów czy tabliczek czekolady.

Marcepan stosowany do tworzenia figurek należy połączyć w odpowiednich proporcjach z cukrem pudrem. Masa bardzo łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi (zarówno o konsystencji żelowej jak i sypkiej), co pozwala na tworzenie dowolnych dekoracji. Stosowana jest również do obkładania tortów - najlepiej sprawdza się położona na dobrze schłodzony krem maślany. Dodatkowo smak marcepanu świetnie sprawdzi się do przygotowania świątecznych słodyczy - mazurków, piernika, makowca, czekoladek i wielu innych przysmaków.

Czerwony marcepan - to odmiana marcepanu wytwarzana z migdałów z rejonu Morza Śródziemnego zabarwiona na naturalny czerwony kolor. Barwa marcepanu uzyskiwana jest po przez dodatek koncentratów z owoców. W smaku czerwonego marcepanu wyczuwalne są lekkie owocowe nuty.

Zastosowanie marcepanu:

  • do kremów i mas,

  • do ciast i wyrobów ciastkarskich,

  • do tworzenia płaskich i przestrzennych dekoracji,

  • do modelowania (kolorowych) figurek,

  • do obkładania tortów,

  • nadzienie do pralin, batonów i tabliczek czekolady,

  • do dekorowania mazurków wielkanocnych,

  • do bożonarodzeniowych słodyczy i wypieków.

Składniki: migdały 52% (śródziemnomorskie), cukier, woda, syrop cukru inwertowanego, etanol (alkohol etylowy), składniki barwiące: koncentrat z rzodkwi, koncentrat z jabłek, koncentrat z czarnej porzeczki, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330); może zawierać orzechy laskowe oraz inne orzechy; marcepanowa pasta migdałowa o minimalnej zawartości migdałów śródziemnomorskich - 52.0%.

SKŁAD PRODUKTU
MIGDAŁY 52.0 %
CUKIER 35.0 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 1998/479 kJ/kcal
TŁUSZCZ 29.0 g
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 2.5 g
WĘGLOWODANY 37.0 g
W TYM CUKRY 37.0 g
BŁONNIK 6.2 g
BIAŁKO 11.0 g
SÓL 0.0 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW <10000
BAKTERIE Z GRUPY COLI <10
PLEŚNIE I DROŻDŻE <100
STAPCHYLOCOCCUS AUREUS <10
SALMONELLA nieobecna w 25.0 g
ESCHERICHIA COLI nieobecne w 1.0 g

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 15°C do 18°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 60%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.

Okres przydatności do spożycia: "zgodnie z atestem producenta - minimum 300 dni od daty produkcji"; Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.

Oświadczenie producenta: "do produkcji naszych produktów nie używamy żadnej żywności ani składników żywności, które zawierają organizmy modyfikowane genetycznie lub składają się z takich - zgodnie z definicją Rozporządzenia (WE) 1829/2003 i 1830/2003. Zidentyfikowano wszystkie surowce, które niosą ze sobą ryzyko skażenia lub wyprodukowania z organizmów genetycznie zmodyfikowanych. Właściwi dostawcy wystawili certyfikat potwierdzający, że w dostarczonych przez nich produktach nie występowały organizmy genetycznie modyfikowane (zgodnie z wyżej wymienionymi przepisami)."

Szczegóły produktu
LUBECA129

Opis

NUMER KATALOGOWY
007 007
NAZWA HANDLOWA
CZERWONY MARCEPAN Z MIGDAŁÓW ŚRÓDZIEMNOMORSKICH
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
FOLIA LAMINOWANA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
5 kg (5 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
MARCEPAN Z MIGDAŁÓW ŚRÓDZIEMNOMORSKICH
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
AROMAT
AROMATYCZNY | PEŁNY | SŁODKI | MIGDAŁOWY | NUTY OWOCOWE
SMAK
SŁODKI | MIGDAŁOWY | NUTY OWOCOWE
BARWA
DELIKATNA | CZERWONA | NATURALNA
FORMA
BLOK
KONSYSTENCJA
DO KROJENIA | BEZ SKORUPY | BEZ OLEJOWANIA | BEZ KRYSTALIZACJI CUKRU
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
ZAWARTOŚĆ CUKRU
35.0 %
ZAWARTOŚĆ ORZECHÓW
52.0 %
APLIKACJE
CIASTA | KREMY | NADZIENIA | FIGURKI | DEKORACJE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-18°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAX. 60%
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
ZGODNIE Z ATESTEM PRODUCENTA | MINIMUM 300 DNI OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
MARCEPANOWA PASTA MIGDAŁOWA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: LUBECA38

Marka: LUBECA

1.0 kg MARCEPAN 057 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.

Cena 58,50 zł

58,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA39

Marka: LUBECA

1.0 kg Marcepan pistacjowy 083 LUBECA marcepanowa pasta migdałowo-pistacjowa

Masa marcepanowa z pistacjami - połączenie klasycznego marcepanu z orzechami pistacjowymi. Idealna jako nadzienie do pralin, czekolad oraz wyrobów cukierniczych.

Cena 96,20 zł

96,20 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: LUBECA44

Marka: LUBECA

0.2 kg MARCEPAN 009 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.

Cena 13,50 zł

67,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA30

Marka: LUBECA

12.5 kg PERCEPAN 200 LUBECA pasta cukiernicza z pestek moreli

Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.

Cena 562,50 zł

45,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA45

Marka: LUBECA

1.0 kg PERCEPAN 200 LUBECA pasta cukiernicza z pestek moreli

Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.

Cena 54,20 zł

54,20 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE