Indeks: LUBECA01
Marka: LUBECA
12.5 kg MARCEPAN 057 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
49,44 zł / 1 kg
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich w kolorze czerwonym.
MARCEPAN - to masa otrzymywana z oczyszczonych i zmiażdżonych z cukrem migdałów. Jakość marcepanu zależy przede wszystkim od jakości użytych migdałów oraz od proporcji w zawartości migdałów i cukru (przyjmuje się, że zawartość migdałów w masie marcepanowej powinna wynosić minimum 50%). Uformowanie masy marcepanowej w prostokątny blok znacznie ułatwia jej porcjowanie i dozowanie.
Marcepan to jednorodna i plastyczna masa, która doskonale sprawdza się do przekładania, nadziewania i ozdabiania wyrobów cukierniczych. Dzięki swojej plastyczności masa marcepanowa znajduje szerokie zastosowanie podczas zdobienia tortów, mazurków i ciastek (do tworzenia płaskich i przestrzennych dekoracji oraz figurek). Marcepan będzie także doskonałą bazą kremów i mas. Szeroko stosowany jest jako nadzienie podczas produkcji pralin, batonów czy tabliczek czekolady.
Marcepan stosowany do tworzenia figurek należy połączyć w odpowiednich proporcjach z cukrem pudrem. Masa bardzo łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi (zarówno o konsystencji żelowej jak i sypkiej), co pozwala na tworzenie dowolnych dekoracji. Stosowana jest również do obkładania tortów - najlepiej sprawdza się położona na dobrze schłodzony krem maślany. Dodatkowo smak marcepanu świetnie sprawdzi się do przygotowania świątecznych słodyczy - mazurków, piernika, makowca, czekoladek i wielu innych przysmaków.
Czerwony marcepan - to odmiana marcepanu wytwarzana z migdałów z rejonu Morza Śródziemnego zabarwiona na naturalny czerwony kolor. Barwa marcepanu uzyskiwana jest po przez dodatek koncentratów z owoców. W smaku czerwonego marcepanu wyczuwalne są lekkie owocowe nuty.
Zastosowanie marcepanu:
do kremów i mas,
do ciast i wyrobów ciastkarskich,
do tworzenia płaskich i przestrzennych dekoracji,
do modelowania (kolorowych) figurek,
do obkładania tortów,
nadzienie do pralin, batonów i tabliczek czekolady,
do dekorowania mazurków wielkanocnych,
do bożonarodzeniowych słodyczy i wypieków.
Składniki: migdały 52% (śródziemnomorskie), cukier, woda, syrop cukru inwertowanego, etanol (alkohol etylowy), składniki barwiące: koncentrat z rzodkwi, koncentrat z jabłek, koncentrat z czarnej porzeczki, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330); może zawierać orzechy laskowe oraz inne orzechy; marcepanowa pasta migdałowa o minimalnej zawartości migdałów śródziemnomorskich - 52.0%.
SKŁAD PRODUKTU | |
MIGDAŁY | 52.0 % |
CUKIER | 35.0 % |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 1998/479 kJ/kcal |
TŁUSZCZ | 29.0 g |
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | 2.5 g |
WĘGLOWODANY | 37.0 g |
W TYM CUKRY | 37.0 g |
BŁONNIK | 6.2 g |
BIAŁKO | 11.0 g |
SÓL | 0.0 g |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW | <10000 |
BAKTERIE Z GRUPY COLI | <10 |
PLEŚNIE I DROŻDŻE | <100 |
STAPCHYLOCOCCUS AUREUS | <10 |
SALMONELLA | nieobecna w 25.0 g |
ESCHERICHIA COLI | nieobecne w 1.0 g |
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 15°C do 18°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 60%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.
Okres przydatności do spożycia: "zgodnie z atestem producenta - minimum 300 dni od daty produkcji"; Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.
Oświadczenie producenta: "do produkcji naszych produktów nie używamy żadnej żywności ani składników żywności, które zawierają organizmy modyfikowane genetycznie lub składają się z takich - zgodnie z definicją Rozporządzenia (WE) 1829/2003 i 1830/2003. Zidentyfikowano wszystkie surowce, które niosą ze sobą ryzyko skażenia lub wyprodukowania z organizmów genetycznie zmodyfikowanych. Właściwi dostawcy wystawili certyfikat potwierdzający, że w dostarczonych przez nich produktach nie występowały organizmy genetycznie modyfikowane (zgodnie z wyżej wymienionymi przepisami)."
Indeks: LUBECA01
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
Indeks: LUBECA38
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
Indeks: LUBECA39
Marka: LUBECA
Masa marcepanowa z pistacjami - połączenie klasycznego marcepanu z orzechami pistacjowymi. Idealna jako nadzienie do pralin, czekolad oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: LUBECA44
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Indeks: LUBECA30
Marka: LUBECA
Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.
Indeks: LUBECA45
Marka: LUBECA
Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.
Indeks: THERMOHAUSER70
Marka: THERMOHAUSER