• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

marcepanowa pasta migdałowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie
  • marcepanowa pasta migdałowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie
  • marcepanowa pasta migdałowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie - opakowanie jednostkowe
  • marcepanowa pasta migdałowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie
  • marcepanowa pasta migdałowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie - opakowanie zbiorcze

0.2 kg MARCEPAN 009 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich

LUBECA44

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.

13,30 zł
Brutto

66,50 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

MARCEPAN - to masa otrzymywana z oczyszczonych i zmiażdżonych z cukrem migdałów. Jakość marcepanu zależy przede wszystkim od jakości użytych migdałów oraz od proporcji w zawartości migdałów i cukru (przyjmuje się, że zawartość migdałów w masie marcepanowej powinna wynosić minimum 50%). Uformowanie masy marcepanowej w prostokątny blok znacznie ułatwia jej porcjowanie i dozowanie.

Marcepan to jednorodna i plastyczna masa, która doskonale sprawdza się do przekładania, nadziewania i ozdabiania wyrobów cukierniczych. Dzięki swojej plastyczności masa marcepanowa znajduje szerokie zastosowanie podczas zdobienia tortów, mazurków i ciastek (do tworzenia płaskich i przestrzennych dekoracji oraz figurek). Marcepan będzie także doskonałą bazą kremów i mas. Szeroko stosowany jest jako nadzienie podczas produkcji pralin, batonów czy tabliczek czekolady.

Marcepan stosowany do tworzenia figurek należy połączyć w odpowiednich proporcjach z cukrem pudrem. Masa bardzo łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi (zarówno o konsystencji żelowej jak i sypkiej), co pozwala na tworzenie dowolnych dekoracji. Stosowana jest również do obkładania tortów - najlepiej sprawdza się położona na dobrze schłodzony krem maślany. Dodatkowo smak marcepanu świetnie sprawdzi się do przygotowania świątecznych słodyczy - mazurków, piernika, makowca, czekoladek i wielu innych przysmaków.

Zastosowanie marcepanu:

  • do kremów i mas,

  • do ciast i wyrobów ciastkarskich,

  • do tworzenia płaskich i przestrzennych dekoracji,

  • do modelowania (kolorowych) figurek,

  • do obkładania tortów,

  • nadzienie do pralin, batonów i tabliczek czekolady,

  • do dekorowania mazurków wielkanocnych,

  • do bożonarodzeniowych słodyczy i wypieków.

Składniki: migdały 52% (śródziemnomorskie), cukier, woda, syrop cukru inwertowanego, etanol (alkohol etylowy); może zawierać orzechy laskowe i pistacje oraz śladowe ilości miodu; marcepanowa pasta migdałowa o minimalnej zawartości migdałów śródziemnomorskich - 52.0%.

SKŁAD PRODUKTU
MIGDAŁY 52.0 %
CUKIER 31.7 %
WODA 11.2 %
SYROP CUKRU INWERTOWANEGO 5.1 %
ETANOL (ALKOHOL ETYLOWY) < 1.0 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 1977/474 kJ/kcal
TŁUSZCZ 29.0 g
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 2.6 g
WĘGLOWODANY 38.0 g
W TYM CUKRY 38.0 g
BŁONNIK 6.6 g
BIAŁKO 12.0 g
SÓL 0.0 g

CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA
WILGOTNOŚĆ 15.8 - 16.5 %
METALE CIĘŻKIE zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006
PESTYCYDY zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW <10000
BAKTERIE Z GRUPY COLI <10
PLEŚNIE I DROŻDŻE <100
STAPCHYLOCOCCUS AUREUS <10
SALMONELLA nieobecna w 25.0 g
ESCHERICHIA COLI nieobecne w 1.0 g

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 15°C do 18°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 60%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.

Okres przydatności do spożycia: "zgodnie z atestem producenta - minimum 300 dni od daty produkcji"; Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.

Oświadczenie producenta: "do produkcji naszych produktów nie używamy żadnej żywności ani składników żywności, które zawierają organizmy modyfikowane genetycznie lub składają się z takich - zgodnie z definicją Rozporządzenia (WE) 1829/2003 i 1830/2003. Zidentyfikowano wszystkie surowce, które niosą ze sobą ryzyko skażenia lub wyprodukowania z organizmów genetycznie zmodyfikowanych. Właściwi dostawcy wystawili certyfikat potwierdzający, że w dostarczonych przez nich produktach nie występowały organizmy genetycznie modyfikowane (zgodnie z wyżej wymienionymi przepisami)."

LUBECA (16).png

Szczegóły produktu
LUBECA44
33 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
009
NAZWA HANDLOWA
MARCEPANOWA PASTA MIGDAŁOWA Z MIGDAŁÓW ŚRÓDZIEMNOMORSKICH
MASA NETTO
0.2 kg | 200 g
OPAKOWANIE
FOLIA LAMINOWANA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
3 kg (15 x 0.2 kg) KARTON
RODZAJ
MARCEPAN Z MIGDAŁÓW ŚRÓDZIEMNOMORSKICH
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
AROMAT
AROMATYCZNY | PEŁNY | SŁODKI | MIGDAŁOWY | NUTA GORZKICH MIGDAŁÓW
SMAK
SŁODKI | MIGDAŁOWY | LEKKA GORYCZKA
BARWA
JASNO-ZÓŁTA | BEŻOWA
FORMA
BLOK
KONSYSTENCJA
DO KROJENIA | BEZ SKORUPY | BEZ OLEJOWANIA | BEZ KRYSTALIZACJI CUKRU
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
ZAWARTOŚĆ CUKRU
31.7 %
ZAWARTOŚĆ ORZECHÓW
52.0 %
APLIKACJE
CIASTA | KREMY | NADZIENIA | FIGURKI | DEKORACJE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-18°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAX. 60%
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
ZGODNIE Z ATESTEM PRODUCENTA | MINIMUM 300 DNI OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
MARCEPANOWA PASTA MIGDAŁOWA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: LUBECA36

Marka: LUBECA

1.0 kg MARCEPAN 014 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.

Cena 64,00 zł

64,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA38

Marka: LUBECA

1.0 kg MARCEPAN 057 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.

Cena 57,00 zł

57,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA39

Marka: LUBECA

1.0 kg Marcepan pistacjowy 083 LUBECA marcepanowa pasta migdałowo-pistacjowa

Masa marcepanowa z pistacjami - połączenie klasycznego marcepanu z orzechami pistacjowymi. Idealna jako nadzienie do pralin, czekolad oraz wyrobów cukierniczych.

Cena 96,20 zł

96,20 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: LUBECA45

Marka: LUBECA

1.0 kg PERCEPAN 200 LUBECA pasta cukiernicza z pestek moreli

Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.

Cena 54,20 zł

54,20 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SEMPRE113/1

Marka: SWEET DECOR

75 g MACZEK CUKROWY MIX KOLORÓW SWEET DECOR kolorowa posypka cukrowa 2 mm

Seria drobnych posypek cukrowych idealnych do dekoracji różnego rodzaju wyrobów cukierniczych. Kolorowe posypki to idealny pomysł na dekoracje słodyczy na każdą okazje.

Cena 8,00 zł

10,67 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CCW149

Marka: CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE

35 g LIZAK DUCH 10551 CCW dekoracyjny lizak z mlecznej czekolady

Dekoracyjny lizak w kształcie ducha wykonany z wysokiej jakości dekorowanej mlecznej czekolady. Doskonały pomysł na drobny upominek (nie tylko na Halloween).

Cena 11,00 zł

31,43 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: LUBECA129

Marka: LUBECA

1.0 kg CZERWONY MARCEPAN 007 007 LUBECA marcepanowa pasta z migdałów śródziemnomorskich w kolorze czerwonym

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich w kolorze czerwonym.

Cena 74,80 zł

74,80 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SEMPRE330

Marka: SEMPRE

op. 1 kg Krem z orzechów włoskich - 220002 Sempre - gładka pasta orzechowa bez dodatków - 100% orzechów

Gładki krem z lekko prażonych orzechów włoskich. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.

Cena 185,00 zł

185,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA77

Marka: LUBECA

2.5 kg NUGAT Z ORZECHÓW LASKOWYCH W BLOKU 286 LUBECA pasta pralinowa z całymi orzechami laskowymi

Orzechowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych z całymi orzechami laskowymi - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy słodki smak i aromat prażonych orzechów.

Cena 246,00 zł

98,40 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SEMPRE331

Marka: SEMPRE

op. 1 kg Krem z orzechów nerkowca - 220004 Sempre - gładka pasta orzechowa bez dodatków - 100% orzechów

Gładki krem z lekko prażonych orzechów nerkowca. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.

Cena 172,00 zł

172,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA78

Marka: LUBECA

2.5 kg NUGAT WARSTWOWY W BLOKU 287 LUBECA pasta pralinowa z orzechów laskowych z jasnymi i ciemnymi warstwami

Warstwowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych ułożona naprzemiennie z pastą pralinową z orzechów laskowych i kakao - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy smak i aromat prażonych orzechów laskowych i kakao.

Cena 301,60 zł

120,64 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: RÓŻNE296

Marka: SEMPRE

1 kg MĄKA MIGDAŁOWA DROBNA (produkt konfekcjonowany)

Mąka migdałowa, kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.

Cena 58,00 zł

58,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MASTERMARTINI179

Marka: Master Martini

op. 6 kg CARAVELLA GRAN PISTACCHIO AE52DD MASTER MARTINI krem do smarowania o intensywnym smaku pistacjowym

Krem o doskonałej konsystencji do smarowania, o zrównoważonym intensywnym smaku prażonych orzechów pistacjowych, idealny do nadzień i aromatyzowania. Wszechstronność zastosowania. Bez tłuszczów uwodornionych, z lecytyną słonecznikową, z naturalnymi aromatami.

Cena 318,00 zł

53,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI310

Marka: PERNIGOTTI

op. 3 kg STRACCIATA DI PISTACCHIO TOSTATO SALATO 12092693 PERNIGOTTI prażone pesto z orzechów pistacjowych z sola morską

Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.

Cena 982,80 zł

327,60 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE462

Marka: SEMPRE

3 kg PASTA 100% Z NSION SŁONECZNIKA SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych nasion słonecznika

Czysta pasta z prażonych i mielonych nasion słonecznika do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak.

Cena 318,15 zł

106,05 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SEMPRE473

Marka: SEMPRE

3 kg PASTA 100% Z ORZECHÓW MAKADAMIA SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów

Czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.

Cena 875,70 zł

291,90 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SEMPRE468

Marka: SEMPRE

3 kg PASTA 100% Z SEZAMU SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych nasion sezamu

Czysta pasta z prażonych i mielonych nasion sezamu do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak.

Cena 334,80 zł

111,60 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: MASTERMARTINI67/1

Marka: Master Martini

op. 5 kg CARAVELLA GRAN LATTE E NOCCIOLA AX52DC MASTER MARTINI krem do smarowania o smaku mleka i orzechów laskowych

Krem o doskonałej konsystencji do smarowania, o zrównoważonym smaku mleka i orzechów laskowych, idealny do nadzień i aromatyzowania. Wszechstronność zastosowania. Bez tłuszczów uwodornionych, z lecytyną słonecznikową, z naturalnymi aromatami.

Cena 175,00 zł

35,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU